نحوه ایجاد یک نقشه راه نوآوری

مدیریت نوآوری چیزی بیش از مدیریت استاندارد پروژه است. از توسعه ایده گرفته تا نوآوری موفق، موانع متعددی برای غلبه بر وجود دارد. فرآیند نوآوری با درجه بالایی از عدم قطعیت مشخص می شود. یک نقشه راه نوآوری به مدیریت این عدم قطعیت ها کمک می کند.

به جای یک طرح پروژه سفت و سخت با وظایف و مسئولیت های ثابت، نقاط عطف واضح تعریف می شود. مسیر رسیدن به این نقاط عطف می تواند تغییر کند. این رویکرد با مدیریت پروژه چابک قابل مقایسه است که در آن اهداف تعریف شده است. چگونگی دستیابی به این اهداف به عهده تیم هاست.

مزایای داشتن نقشه راه نوآوری

ایجاد یک نقشه راه نوآوری مزایای آشکاری برای شرکت ها و تیم های نوآوری دارد:

  • فرآیند اغلب طولانی و گیج کننده از اولین ایده تا اجرای موفقیت آمیز به مراحل کوچک قابل مدیریت و کنترل تقسیم می شود.

  • اگر اقدامات خاصی در راه رسیدن به نقطه عطف بعدی کارساز نباشد یا غیرعملی بودن ثابت شود، تیم‌های نوآوری می‌توانند در هر زمانی مسیر عمل را تغییر دهند. اقدامات تغییر می کند، اهداف باقی می مانند.

  • از طریق کار تیمی و همکاری، می توان به سرعت و به راحتی به یافته های جدید پرداخت. به عنوان مثال، اگر یک نمونه اولیه توسط مشتریان بالقوه رد شود، بازنگری می شود و یک نمونه اولیه آزمایش می شود.

شرکت هایی که در مدیریت نوآوری به جای طرح های پروژه سفت و سخت، بر نقشه راه نوآوری تکیه می کنند، در مرحله اجرا چابک تر هستند و کیفیت نوآوری ها افزایش می یابد.

شکست – به عنوان مثال، یک توسعه فنی یا یک آزمون پذیرش با مشتریان – به عنوان یک شکست در نظر گرفته نمی شود، بلکه به عنوان بخشی ضروری برای ارائه بهترین نتیجه ممکن در نقطه عطف تعریف شده بعدی است.

عناصر مشخصه نقشه راه نوآوری

یک نقشه راه نوآوری پیچیده از یک اصل ساده پیروی می کند: توسعه، آزمایش، بهینه سازی. نوآوری ها مراحل زیر را طی می کنند:

  1. مفهوم
  2. نمونه اولیه
  3. MVP (حداقل محصول قابل دوام)
  4. توسعه راه حل نهایی

در هر مرحله، بینش جدیدی برای توسعه نوآوری ایجاد می شود.

  • مفهوم

    اولین قدم پاسخ به سوالات مهمی است که برای اجرا مرتبط هستند: پتانسیل بازار چقدر است؟ چقدر ریسک داره؟ چه مراحل و موانع احتمالی در طول اجرا مورد انتظار است؟

  • نمونه اولیه

    نمونه اولیه نشان می دهد که منطق پشت یک نوآوری چگونه کار می کند و نتیجه چگونه می تواند باشد. به عنوان مثال، برای نوآوری های دیجیتال، یک نمونه اولیه از یک به اصطلاح «قلعک کلیک» تشکیل شده است که نشان می دهد یک وب سایت یا نرم افزار جدید چگونه کار می کند و از چه منطقی پیروی می کند. برای محصولات فنی، می توان یک نمونه اولیه از یک مدل پرینت سه بعدی ایجاد کرد. و برای بهبود فرآیند داخلی، یک نمونه اولیه، به عنوان مثال، یک آزمایش موقت در یک تیم با چندین عضو منتخب است.

  • حداقل محصول قابل دوام

    این نقطه عطف در نقشه راه نوآوری اغلب برای نوآوری های دیجیتال تعریف می شود: به جای عرضه یک محصول به بازار با تمام ویژگی ها و عملکردهایش، در ابتدا با چند عملکرد انتخاب شده عرضه می شود. با حداقل محصول قابل دوام، شرکت ها می توانند ببینند که مشتریان چگونه به عملکردهای مختلف واکنش نشان می دهند و محصول چگونه پذیرفته می شود.

  • راه اندازی بازار

    این نیز می تواند به مراحل مختلف تقسیم شود. به عنوان مثال “مقدمه ای بر بازار آزمایشی”، “ارزیابی نتایج”، “گسترش به بازارهای دیگر” و غیره.

    اگرچه یک نقشه راه نوآوری دارای اهداف روشن و اهداف میانی است، اما همیشه نمی توان این رویه را صد در صد استاندارد کرد. وب سایت هوش نوآوری innosight   امکان تعریف  نقاط عطف اساسی یک نقشه راه نوآوری و تنظیم آنها را برای تیم ها فراهم می کند.

    این ساختار موجود تمرکز تیم های نوآور را بر روی نقطه عطف بعدی آسان تر می کند. در عین حال، نرم افزار اجازه می دهد تا نقشه راه را تطبیق دهد. اگر مدیریت نوآوری یک شرکت معتقد باشد که برای تیم ها منطقی است که نقشه راه را تطبیق دهند، می توان آن را تأیید کرد. تنظیمات مربوطه را می توان در مدیریت پلت فرم انجام داد.

تنظیم نقشه راه نوآوری در وب سایت هوش نوآوری innosight  آسان است

 وب سایت هوش نوآوری innosight  می توانید فرآیند نوآوری را بر اساس نیاز خود پیکربندی کنید.
آیتم منوی «نقشه راه» در Process Manager قرار دارد. در اینجا می توانید مشخص کنید که کدام عناصر را می خواهید در نقشه راه بگنجانید.

برای مثال وارد کنید:

  • تکمیل مفهوم،
  • ارائه به مدیریت،
  • توسعه نمونه اولیه،
  • آزمایش نمونه اولیه،
  • بازنگری در نمونه اولیه،
  • ارائه نتایج به مدیریت
  • تحقق

شما می توانید تعیین کنید که آیا تیم های نوآوری می توانند از نقشه راه تعریف شده منحرف شوند یا خیر. الگوی نقشه راه نوآوری ایجاد شده است.

در مرحله بعد، تعیین می کنید که نقشه راه در کدام مرحله از فرآیند نوآوری شما باید فعال باشد. از قبل در مرحله اول ارائه ایده هستید؟ یا بعداً که وارد فاز توسعه مفهوم یا حتی مرحله اجرا می شود؟ اگر از روش‌های مختلف مدیریت نوآوری استفاده می‌کنید (مانند CIP ، مدیریت ایده ، نوآوری باز و غیره)، می‌توانید نقشه‌های راه نوآوری متفاوتی را برای روش‌های مختلف تعریف کنید.

ممکن است همزمان پروژه های نوآوری متفاوتی را با منطق متفاوت هدایت کنید. به عنوان مثال، توسعه یک محصول جدید، یک مدل کسب و کار دیجیتال و توسعه یک مدل تجاری مشترک با یک شرکت شریک. هر سه پروژه به منطق متفاوتی برای برنامه ریزی نقطه عطف نیاز دارند.  وب سایت هوش نوآوری innosight  به شما امکان می دهد برای هر پروژه یک نقشه راه نوآوری جداگانه تعریف کنید که ویژگی های این پروژه ها را در نظر می گیرد.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *