این ششمین پست وبلاگ از سری HYPE در مورد ده سوال رایج در مورد آینده نگری استراتژیک است. در حالی که پست پنجم یک فرآیند گام به گام برای برنامه ریزی سناریو برای آماده سازی سازمان شما برای آینده ارائه می دهد، این پست توضیح می دهد که چگونه آینده نگاری می تواند مدل کسب و کار، افراد و توسعه سازمان را اطلاع دهد.
همانطور که قبلاً در این مجموعه بحث شد، استراتژی یک پاسخ کسب و کار به سؤالاتی است که کجا بازی کنید و چگونه برنده شوید. آیندهنگاری از بسیاری جهات از این تلاشهای برنامهریزی آینده پشتیبانی میکند: میتواند الهامبخش چشمانداز باشد، تعیین هدف را هدایت کند، انتخابهای استراتژیک را اطلاعرسانی کند، اجرای سوخت را تامین کند، و بازخورد پس از اجرا را تسهیل کند. شرکتهایی که از ابزارهایی برای آیندهنگاری استراتژیک استفاده میکنند دارای مزیت رقابتی هستند – این ابزارها بر مدلهای کسبوکار تأثیر میگذارند و اغلب افراد و توسعه سازمانی را شکل میدهند تا با استراتژی شناساییشده همسو شوند و به بهترین شکل اجرا شوند. علاوه بر این، آینده نگری می تواند جهت و زمان این یافته ها را مشخص کند.
استراتژیسازی و برنامهریزی سناریو پیرامون مدلهای کسبوکار و افراد و توسعه فرآیند را میتوان با استفاده از سیگنالهای اطراف سازمان شکل داد. این اطلاعات – بینشها، روندها، مسیرهای فناوری و موارد مشابه – میتواند برای انجام تحقیقات و استخراج پیشنهادات برای اقدام خاص، جستجو و جمعآوری شود. از آنجایی که فناوریها و گرایشها با سرعت بیشتری نسبت به سازمانها تغییر میکنند که بتوانند مدلهای کسبوکار، قابلیتها و سازماندهی خود را تطبیق دهند، آیندهنگاری یادگیری سریعتر و حکمرانی هوشمندتر را امکانپذیر میسازد.
آینده نگری برای توسعه مدل کسب و کار
این یک مدل کسب و کار است که نشان می دهد چگونه یک شرکت ارزش ایجاد می کند و به دست می آورد. جنبههای کسبوکار شامل زیرساخت شرکت (شرکای کلیدی، فعالیتهای کلیدی، منابع کلیدی)، پیشنهادات (ارزشهای پیشنهادی)، مشتریان (روابط با مشتری، بخشهای مشتری، کانالها) و مالی (ساختار هزینه، جریانهای درآمد) است. برای هر یک از این عناصر، بینش دادهها، روندها، و مسیرهای توسعه فناوری را میتوان جستجو، پایش و به موارد اقدام ترجمه کرد.
آیندهنگاری به کاوش و انطباق مدلهای کسبوکار از ابداع ساختارهای کاملاً جدید تا بهبود تدریجی ساختارهای موجود کمک میکند. از نظر توسعه مدلهای کسبوکار، آیندهنگاری میتواند به سؤالاتی در سراسر بوم پاسخ دهد، از جمله:
- زیرساخت: چه کسانی شرکای کلیدی ما خواهند بود و به چه فعالیتها و منابع کلیدی پیشنهاد ارزش / روابط / کانالها / جریان درآمد نیاز دارد؟
- پیشنهاد: چه ارزشی می توانیم در آینده به مشتریان خود ارائه دهیم؟
- مشتریان: مهم ترین مشتریان ما در آینده چه کسانی خواهند بود، چه نوع روابطی خواهیم داشت و از چه کانال هایی به آنها دسترسی خواهیم داشت؟
- امور مالی: مشتریان برای چه چیزی و چگونه باید پرداخت کنند؟ مهم ترین هزینه های مرتبط چه خواهد بود؟
معمولاً این سؤالات توسط کسانی که در توسعه کسب و کار و مدیریت نوآوری هستند پرسیده می شود. اغلب، پاسخ ها همراه با داده ها و بینش ارائه شده توسط پیشاهنگان داخلی یا خارجی و مدیران روند پیرامون تغییرات در محیط یک شرکت به عنوان ابزاری برای شکل دادن به توسعه مدل کسب و کار است. برای مثال، این منابع خارجی میتوانند یک پایگاه داده اختصاصی از فناوریهایی که بر چنین توسعهای تأثیر میگذارند بسازند که امکان ارزیابی آنها را نیز فراهم کند (مثلاً سطح آمادگی فناوری).
سوالات مربوط به آینده نگری در توسعه مدل کسب و کار اغلب عبارتند از:
چه کسانی شرکای کلیدی ما خواهند بود؟
چه فعالیت ها و منابعی مورد نیاز است؟
چگونه بر زیرساختها، ارزش پیشنهادی، روابط، کانالها یا جریانهای درآمد ما تأثیر میگذارد؟
برای پاسخ به این، یک شرکت حملونقل میتواند روندها، پتنتها، بینشهای رقبا، فنآوریها و تغییرات در قوانین مربوط به خودروهای خودمختار و الکتریکی را بررسی کند تا تعیین کند که چگونه میتواند به بهترین وجه تغییر و تحول و برقسازی ناوگان خود را انجام دهد. یک راه حل متفاوت ممکن است از یک شرکت پوشاک باشد که مجموعه جداگانه ای از سیگنال ها، روندها و فناوری های مرتبط با الیاف بازیافتی و با منبع پایدار را جستجو می کند تا ارزش پیشنهادی خود را برای محصولات سازگارتر با محیط زیست برآورده کند.
گاهی اوقات، آینده نگری یک فشار فناوری ایجاد می کند یا کشش بازار را برای تغییرات مورد نیاز در مدل کسب و کار یک شرکت نشان می دهد.
همین شرکت حمل و نقل ممکن است با فشار فناوری برای توسعه بیشتر مناطق در مدل کسب و کار خود مواجه شود. برعکس، شرکت پوشاک می تواند کشش بیشتری را در بازار ناشی از تقاضای مصرف کننده تجربه کند.
علاوه بر جستجو، برنامه ریزی سناریو می تواند در مورد زمان بندی تغییرات در مدل کسب و کار مفید باشد. به عنوان مثال، ایجاد سناریوهایی در مورد پذیرش خودروهای الکتریکی (آهسته تا سریع) و توسعه هزینههای فناوری مرتبط میتواند به شرکتهای صنعت در تصمیمگیری زمان و میزان سرمایهگذاری در توسعه و آمادگی برای تغییرات احتمالی در سرعت کمک کند. پذیرش در اوایل
آینده نگری برای توسعه مردم و سازمان
فعالیتهای آیندهنگاری، مانند پیشبینی و کار سناریو، توسعه افراد و سازمان را به روشی مشابه توسعه مدل کسبوکار هدایت میکنند. اغلب، هنگام اولویتبندی توسعه و ساختن نقشههای راه برای آینده، سؤالات زیر در ذهن رهبران منابع انسانی و کسبوکار است:
چه صلاحیت ها و نقش هایی باید توسعه یابد و چگونه؟
مردم چگونه ترجیح می دهند کار کنند، رهبری شوند، و از طریق کار امرار معاش کنند؟
چگونه باید فرهنگ و رهبری خود را توسعه دهیم؟
چه زمانی و برای چه اهدافی باید از اتوماسیون و ربات سازی استفاده کنیم؟
چه وظایف خاصی را باید خودکار کنیم و چه زمانی؟
دفتر یا مرکز تولیدی آینده چگونه خواهد بود؟
برای توسعه افراد و سازمان، بینش و سیگنالها را میتوان در مورد «آینده صنعت و تولید» یا «آینده کار و درآمد از راه دور» جمعآوری کرد و برای استراتژی توسعه کسبوکار استفاده کرد. با یک ابزار آینده نگاری اختصاصی ، رهبران منابع انسانی و کسب و کار می توانند رادارهایی برای ردیابی تحولات پیرامون موضوعات سفارشی بسازند. در اینجا، پیشاهنگان روند داخلی یا خارجی می توانند تغییرات را در محیط یک شرکت با شواهدی که از داده ها پشتیبانی می کند به عنوان ورودی برای تصمیم گیری در مورد توسعه افراد و سازمان راهنمایی کنند که به پاسخ به سؤالاتی که برای شایستگی های توسعه طولانی مدت، مدیریت استعداد حیاتی هستند کمک می کند. ، مدیریت تسهیلات، برنامه ریزی نیروی کار، و توسعه فرهنگ و رهبری.
مدلهای کسبوکار و توسعه افراد و سازمان هر دو نیازمند یک رویکرد سیستماتیک برای شناسایی و تحلیل سیگنالها، روندها و فناوریهای تاثیرگذار هستند. یک فرآیند آیندهنگری با عملکرد خوب به ایجاد استراتژی، شناسایی فرصتهای تجاری، مدیریت نوآوری و توسعه افراد، فرهنگ و شایستگی کمک میکند. تعریف نقشها، مسئولیتها و مشوقهای مربوط به آیندهنگاری کمک میکند تا اطمینان حاصل شود که توجه کافی به آیندهنگاری اختصاص داده شده است. آیندهنگاری میتواند موقعیتهای اختصاصی داشته باشد (مثلاً مدیر استراتژی، مدیر بینش، مدیر روند یا پیشاهنگ)، یا مسئولیتها را میتوان به نقشهای کاربردی تقسیم کرد (مثلاً رئیس منابع انسانی، مدیر توسعه محصول). صرف نظر از نحوه سازماندهی کار، ذینفعان داخلی زیادی وجود دارند که از فعالیت های آینده نگاری سود می برند.
بدون نظر