قبل از ارزیابی سه مدل کلیدی نوآوری باز، اجازه دهید یک قدم به عقب برگردیم و به معنای نوآوری باز نگاه کنیم.
هنری چسبرو ، که اولین بار اصطلاح نوآوری باز را ابداع کرد، خاطرنشان می کند که:
در اساسی ترین سطح، نوآوری باز در این مفهوم گنجانده شده است که منابع دانش برای نوآوری به طور گسترده در اقتصاد توزیع شده است .
البته چسبرو به همه راه حل های جدید، ایده ها، مدل های کسب و کار خلاق، گزارش های صنعت، رهبران فکری و هر چیز دیگری که سازمان شما برای بقای خود ارزشمند می داند اشاره می کند.
بنابراین نوآوری باز به این معنی است. بیایید اکنون روی نکته جالب تمرکز کنیم: این که در واقع چگونه انجام می شود.
نظریه نوآوری باز به سه مدل مختلف، بسته به جهت جریان دانشی که شما یا سازمانتان میخواهید از آن استفاده کنید، اشاره دارد:
- نوآوری باز خارج از داخل (یا جریان دانش درونی)
- درون به بیرون (یا جریان دانش برون گرا)
- نوآوری باز همراه (ترکیب ورودی و خروجی دانش)
(منبع: H. Chesbrough, W. Vanhaverbeke and J. West – New Frontiers in Open Innovation , 2014)
بیایید به چند نمونه از هر یک نگاه کنیم.
مدل نوآوری باز خارج از داخل
افراد در شرکتهایی که از مدل نوآوری باز بیرون به درون استفاده میکنند، کاملاً در ذهنیت جوامع خارجی و مشتریان خود غوطهور هستند. این نوع شرکت ها دائماً به دنبال راه هایی برای گسترش تقاضای فعلی خود هستند.
استراتژیهای رشد پایدار خارج از شرکتها با درک تفاوت بین آنچه میسازید و نیاز مردم شروع میشود – که اغلب معلوم میشود که یکسان نیست.
به طور معمول، یک سازمان خارج از داخل الف
خود موارد زیر را می پرسد:
- بازارهای رشد کسب و کار ما کجاست؟
- چگونه می توانیم از فرصت موجود استفاده کنیم؟
- گرایش ها چیست و چگونه باید با آنها برخورد کنیم؟
- چگونه می توانیم نیازهای بازار را بهتر تامین کنیم؟
در اینجا چند نمونه از رویکردهای مختلف به مدل نوآوری خارج از درون آورده شده است.
همکاری راه اندازی شرکتی
همکاریهای راهاندازی شرکتها مزایای بسیاری را برای همه افراد درگیر به همراه دارد، از واحدهای تجاری خاص گرفته تا مدیران سطح C، سرمایهگذاران، و البته تا خود استارتآپ.
درک اینکه چرا مشارکت شرکتی با استارتآپها منطقی است، آسان است: استارتآپها میتوانند از منابع مالی، منابع و دسترسی به مشتری بهره ببرند، در حالی که شرکتها برای جلوتر از رقبا و اختلال و دسترسی به فناوری جدید باید نوآوری کنند.
شرکت هایی مانند INNOSPOT یافتن استارت آپ های ایده آل برای شراکت و مدیریت رابطه را بسیار آسان می کنند.
نوآوری با منبع تامین کننده در
تعداد فزاینده ای از شرکت ها به دنبال حمایت از ابتکارات نوآورانه خود به خارج از سازمان خود هستند. و تامین کنندگان یکی از اولین منابعی هستند که با توجه به هدف مشترک موفقیت متقابل به ذهن متبادر می شوند. اگر همه شرکای زنجیره تامین بر اساس ارزشی که می خواهند با هم ایجاد کنند همسو باشند، تامین کنندگان می توانند به حل مشکلاتی که هیچ سازمانی به تنهایی قادر به حل آنها نیست کمک کنند.
زنجیره تامین شما شبکه عظیمی از افراد، فرآیندها و اطلاعات خارجی است. پلتفرم هایی مانند HYPE Innovation گرد هم آوردن همه سهامداران در زنجیره تامین شما و هر مشارکت کننده در یک پلت فرم متمرکز را آسان می کند.
نتیجه؟ افزایش سرعت ورود به بازار، بهبود ظرفیت برنامه نوآوری و عملکرد بهتر در کل.
دانش و گرایش های خارجی
گزارشها، اخبار صنعت، و مقالات تحقیقاتی، همگی منابع بزرگی از دانش هستند که میتوانند به تلاشهای نوآوری شما کمک کنند و به راهنمایی شرکت شما برای ارائه راهحلها و ایدههای جدید کمک کنند.
استفاده از ابزاری مانند HYPE Strategy به شرکتها این امکان را میدهد تا به راحتی از منبع عظیم دانش خارج از سازمانشان بهره ببرند، سیگنالهایی مانند آخرین روندهای بازار را تحلیل کنند و فناوریهای جدید و تحقیقات پیشگامانه را کشف کنند. بسیار آسان است که با همه همکاران خود همکاری کنید، آنها را در فرآیند آینده نگری مشارکت دهید و سپس همه سیگنال ها را در فرصت های بالقوه و نقشه راه استراتژیک برای تجارت خود جمع کنید.
IP در لایسنس
اگر میخواهید از راهحلهای نوآورانه شرکت دیگری برای توسعه کسبوکار و محصولات خود استفاده کنید، میتوانید IP آنها را «مجوز» کنید.
این رویکرد در صنایع نیز کاربرد دارد. به عنوان مثال، برای به دست آوردن حق ساخت سه گانه «ارباب حلقه ها»، کارگردان فیلم پیتر جکسون به مجوزی از شرکت Saul Zaentz نیاز داشت که حقوق فیلم را برای آثار جی آر آر تالکین در اختیار دارد.
همکاری دانشگاه
همکاری دانشگاه و کسب و کار می تواند به نتایج شگفت انگیز نوآوری دست یابد. این نوع همکاریها میتوانند نه تنها خود کسبوکارها، بلکه اقتصاد را نیز تقویت کنند و به طور بالقوه میتوانند به حل چالشهای جهانی کمک کنند.
دانشگاه ها دانش عمومی را در زمینه تحقیق، آموزش و نوآوری در اختیار دارند. این چیزی است که ارزش همکاری با آنها را قابل توجه، پایدار و گسترده در سراسر جامعه می کند.
همکاری با دانشگاه ها می تواند اشکال مختلفی داشته باشد، به عنوان مثال از طریق تحقیق، مشاوره، توسعه پارک های علمی، و توسعه برنامه های درسی یا دوره های کارآموزی.
مدل نوآوری باز درون به بیرون
بر خلاف نوآوری بیرون به درون، رویکرد درون به بیرون با این باور هدایت می شود که قوت ها و قابلیت های درونی یک سازمان آینده پایدار آن را ایجاد می کند.
این رویکرد قبل از اینکه به هر چیز دیگری نگاه کند با آنچه یک سازمان در اختیار دارد شروع می شود. این پرسشها را در رابطه با آنچه سازمان از نظر شایستگیهای اصلی، استعدادها، منابع و روابط با مشتری دارد، مطرح میکند و ارزیابی میکند که چگونه میتوان از آنها استفاده کرد.
به طور معمول، یک سازمان درون بیرون از خود می پرسد:
- در چند سال گذشته چگونه پیشرفت یا پسرفت داشته ایم؟
- ما در چه کاری خوب هستیم؟
- دوست داریم چه کار کنیم؟
- ما به چه چیزی علاقه داریم؟
- ما چه چیزی را نمایندگی می کنیم؟
- چگونه از نقاط قوت خود استفاده کنیم و نقاط ضعف خود را جبران یا از بین ببریم؟
پیشرفت مداوم
متداولترین راه برای باز کردن تلاشهای نوآورانهتان این است که کل نیروی کار خود را درگیر کنید و از آنها بپرسید که چگونه فرآیندها را بهبود بخشند، بهرهوری را افزایش دهند یا هزینهها را کاهش دهند.
با استفاده از ذهن نیروی کار داخلی خود، می توانید بهترین شیوه هایی را که در حال حاضر اتفاق افتاده و به طور بالقوه می توانند با سایر حوزه های کسب و کار شما سازگار شوند را کشف کنید. با پرسیدن از کارمندان خود در مورد راه های بالقوه برای بهبود و توانمندسازی آنها برای مشارکت، به همه زمینه ای می دهید تا ایده های خود را بیان کنند و غیرمنتظره ترین ایده ها را در غیرمنتظره ترین گوشه های سازمان خود کشف خواهید کرد.
پلتفرم هایی مانند HYPE Ideation به گونه ای طراحی شده اند که فرآیند بهبود مستمر را سیستماتیک، استراتژیک و قابل اندازه گیری کنند. میتوانید از نیروی کار خود بخواهید که ایدههای خود را در مورد چالشهای خاص ارائه دهند یا به سادگی میتوانید مکانی را به آنها بدهید که بتوانند ایدههای خود را هر زمان که مطرح میشوند بیان کنند.
کارآفرینی داخلی
ایده پشت کارآفرینی داخلی این است که فردی که ایدهای را مطرح میکند بهترین موقعیت را دارد تا آن ایده را به واقعیت تبدیل کند.
کارآفرینی داخلی مزایای بسیاری برای سازمان ها دارد که از آن جمله می توان به ایجاد انگیزه در کارکنان، حل مشکلات داخلی و دستیابی به مزیت های رقابتی اشاره کرد. همچنین مزایای بزرگی را برای کارمندان از نظر کمک به رشد حرفه ای و همچنین شخصی ارائه می دهد.
چرا آن را امتحان نمی کنید؟ در پرسیدن ایده های کارمند خود متوقف نشوید – آنها را توانمند کنید تا این ایده ها را به واقعیت تبدیل کنند.
انکوباتورهای شرکتی
به دلیل مزیت قابل توجه آنها در استفاده از دارایی های داخلی موجود، انکوباتورهای شرکتی به عنوان راهی عالی برای افزایش نوآوری و تشویق روحیه کارآفرینی در حال افزایش محبوبیت در سراسر جهان هستند.
نوآوری باز همراه
بهترین سازمان ها به طور ماهرانه ای از نوآوری های بیرونی و درون به بیرون استفاده می کنند. آنها به این نکته توجه دارند که نقاط قوتشان کجاست و در رویکردشان نسبت به نوآوری شکاف هایی وجود دارد، در حالی که از «رادارهای» سازمانی خود برای شناسایی فرصت ها یا تهدیدها استفاده می کنند. این سازمانها میدانند که مؤثرترین استراتژیهای تجاری باید هم جنبههای عملی داخلی و هم عوامل خارجی را در نظر بگیرند.
بینش مشتری و بازپرداخت هزینه
گوش دادن به صدای مشتری به شرکت ها کمک می کند تا شکاف ها را شناسایی کرده و از فرصت هایی استفاده کنند که به بهترین شکل نیازهای مشتریان را برآورده می کند. بینش های جمع آوری شده از طریق بازخورد مشتری نه تنها از نوآوری و توسعه محصول، بلکه از تجربه مشتری، پیام رسانی، فروش و بازاریابی و خدمات مشتری پشتیبانی می کند.
با این حال، به خاطر داشته باشید که هرگز نباید از مشتریان خود بپرسید که چه محصولات جدیدی می خواهند. چرا؟ زیرا همانطور که هنری فورد گفت: “اگر از مردم می پرسیدم که چه می خواهند، آنها می گفتند اسب های سریع تر.” از آنها بپرسید که میخواهند چه مشکلی را حل کنید، یا میخواهند چه احساسی در آنها ایجاد کنید. اینکه چگونه این موضوع را به آنها ارائه میدهید باید از فرآیندهای تحقیق و توسعه خودتان ناشی شود.
بنابراین بینش و بازخورد مشتری خود را در فرآیندهای تحقیق و توسعه خود بگنجانید نه اینکه به این جریان دانش به عنوان منبعی واحد از حقیقت اعتماد کنید. هنوز باید توسط افرادی که از آخرین نوآوری ها و جهان در حال حرکت هستند، تفسیر شود.
مشارکت های استراتژیک و سرمایه گذاری های مشترک
به قول معروف، اگر میخواهی سریع بروی، تنها برو، و اگر میخواهی دور بروی، با هم برو. به همین دلیل است که یک مشارکت استراتژیک شکل می گیرد بین دو یا چند کسب و کار می تواند ارزش زیادی برای هر سازمان به ارمغان بیاورد و به آنها کمک کند تا به سمت هدف متقابل خود رشد کنند. این مشارکت ها معمولاً به شکل توافق بین دو یا چند سازمان در مورد یک پروژه یا هدف دوجانبه سودمند هستند، به عنوان مثال، برای همکاری در فرآیندهای تولید یا فروش.
سرمایه گذاری Lipton و PepsiCo نمونه ای عالی از استفاده از نوآوری باز برای ایجاد یک مشارکت پایدار برای تولید چای در قالب آماده برای نوشیدن (RTD ) است.
شبکه ها و اکوسیستم ها
شبکهها و اکوسیستمها نمونههای دیگری از نوآوری باز همراه هستند که شامل شرکای مکملی هستند که با ارزشهای مشترک، یک مأموریت مشترک و دیدگاه متقابل برای راهحلهای نوآورانه جدید گرد هم آمدهاند.
در حالی که اکوسیستمهای نوآوری احتمالاً پیچیدهترین وسایل نقلیه برای نوآوری باز، همکاری و تولید تأثیر هستند، ایجاد یک اکوسیستم نوآوری باز زمانی که همه ذینفعان خود را ترسیم کنید و شرکای مناسب برای کار با آنها پیدا کنید، علم موشکی نیست. و پلتفرم هایی مانند HYPE Innovation شما را قادر میسازد تا چرخه حیات کامل اکوسیستم نوآوری خود را بسازید و مدیریت کنید تا کل سازمان خود را برای نوآوری به روشی استراتژیک، مقیاسپذیر و یکپارچه توانمند کنید.
بنابراین، شما آن را دارید – مقدمه ای جامع برای مدل های مختلف نوآوری باز. امیدوارم مفید بوده باشد.
بدون نظر