نوآوری از دیدگاه شومپینتر
نوآوری از دیدگاه شومپینتر عنوان این پست جالب است.مقاله مشهور alinvaud در سال 1953 در مورد “انباشت سرمایه و تخصیص کارآمد منابع” مفاهیم سرمایه، نرخ بهره و کارایی پویا را در چارچوب تعادل عمومی Arrow-Debreu معرفی کرد. این گام بزرگی بود که به تعمیم و همچنین شفاف سازی کار قبلی در مورد نظریه سرمایه ( به عنوان مثال توسط آلیس، بوهم باورک و ویکسل) و در عین حال نقطه عطفی برای مدل های رشد نئوکلاسیک آینده (توسط سولو، رمزی، کاس) بود. -کوپمن ها) بر اساس انباشت سرمایه. این که این مدلها به نوبه خود به عنوان معیاری برای اقتصاددانان رشد در سه دهه گذشته عمل کردهاند، عمدتاً به دلیل به ارث بردن از سه نگرانی مالینوود (یا اشتراکگذاری با) آنها است: یعنی، مشارکت در مدلسازی و مفروضات، و وضوح و دقت در تحلیل و بررسی.
2با این حال، در حالی که Malinvaud را به عنوان یک مدل و معیار در نظر می گیریم، در این مقاله استدلال خواهیم کرد که جنبه های مهم فرآیند رشد را نمی توان به راحتی با استفاده از مدل هایی که انباشت سرمایه منبع اصلی رشد است، در نظر گرفت. چهار جنبه ای که ما در نظر می گیریم عبارتند از: تله درآمد متوسط، رکود سکولار، افزایش اخیر در نابرابری درآمد بالا، و پویایی شرکت. این مقاله استدلال میکند که در مقابل، این جنبهها را میتوان با پارادایم رشد شومپیتری بررسی کرد که در آن: (1) رشد عمدتاً از نوآوری ناشی میشود. (2) نوآوری به انگیزه های شکل گرفته توسط سیاست ها و نهادهای اقتصادی پاسخ می دهد. (iii) نوآوری های جدید جایگزین فناوری های قدیمی (تخریب خلاقانه) می شود.
3بخش باقی مانده از مقاله به شرح زیر سازماندهی شده است. ابتدا این سوال را مطرح می کنیم: به چه چیزی بیش از یک نظریه رشد اقتصادی مبتنی بر انباشت سرمایه نیاز داریم. دوم، ما پارادایم شومپیتری را ارائه خواهیم داد. سوم، ما چهار جنبه را که رویکرد شومپیتری در مقایسه با مدلهای رشد مبتنی بر انباشت سرمایه روشن میکند، مورد بحث قرار خواهیم داد: تله درآمد متوسط، رکود سکولار، افزایش اخیر در نابرابری درآمد بالا، و پویایی شرکت.
حدود نظریه های رشد مبتنی بر انباشت سرمایه
در دوران دانشجویی من، الگوی غالب در اقتصاد رشد، مدلهای رشد نئوکلاسیک بود که ابتدا با فرض نرخ پسانداز ثابت (مدل سولو) و سپس در دورههای پیشرفتهتر در زمینه اقتصادی که در آن یک مصرفکننده نماینده تدریس میشد. در مورد مصرف، پس انداز و سرمایه گذاری با به حداکثر رساندن مطلوبیت بین زمانی خود (مدل رمزی-کاس-کوپمن) تصمیم می گیرد. اگرچه این مدلها مستقیماً با مقاله اصلی مالینوو در سال 1953 مرتبط بودند، مقاله او به عنوان مرجع ذکر شد اما اغلب در کلاس تدریس نمیشد، حدس میزنم عمدتاً به دلیل درجه بالاتر پیچیدگی آن.
آموزش مدل سولو در واقع بسیار ساده بود، که در آن کل پویایی اقتصاد در دو معادله توضیح داده شد. اما تا حدودی متناقض، نتیجهگیری اصلی این مدل رشد با انباشت سرمایه این بود که نشان دهد چرا بدون چیزی بیش از انباشت سرمایه، یعنی پیشرفت فنی، رشد بلندمدت وجود ندارد.
من در اینجا شما را با جزئیات این مدل که همه اقتصاددانان به خوبی می دانند، آزار نمی دهم. اما به طور خلاصه: این مدل اقتصادی را توصیف می کند که در آن خروجی نهایی با استفاده از سرمایه به عنوان ورودی تولید می شود و بنابراین انباشت سرمایه است که رشد تولید را ایجاد می کند. این با معادله اول مدل مطابقت دارد. سپس سوال این است: انباشت سرمایه از کجا می آید؟ این به نوبه خود با معادله دوم مدل پاسخ داده می شود: از پس انداز (پس انداز کل برابر است با سرمایه گذاری کل در تعادل) و پس انداز در مدل سولو کسری ثابت از خروجی نهایی است (یعنی تولید ناخالص داخلی کل ) .
ممکن است کسی فکر کند که در چنین اقتصادی همه چیز باید به خوبی پیش برود: سرمایه بیشتری که از طریق پسانداز تامین میشود، خروجی نهایی بیشتری تولید میکند، که به پسانداز بیشتر تبدیل میشود (زیرا پسانداز متناسب با تولید نهایی است) و بنابراین در موجودی سرمایهای بیشتر و غیره. .
مشکل این است که هنگام تلاش برای افزایش تولید از طریق افزایش موجودی سرمایه، با کاهش بازده مواجه میشویم: هر چه موجودی سرمایه موجود (تعداد ماشینآلات) بیشتر باشد، افزایش نهایی تولید از افزایش موجودی سرمایه به میزان یک واحد کمتر میشود. ( یعنی از اضافه کردن یک ماشین دیگر). بنابراین هر چه افزایش پس انداز کمتر و در نتیجه افزایش القای موجودی سرمایه کمتر باشد.
در یک لحظه، فرآیند انباشت سرمایه تمام میشود (زمانی که کاهش ارزش سرمایه به پساندازهای نهایی برسد، متوقف میشود) در این نقطه رشد اقتصاد متوقف میشود. برای ایجاد رشد اقتصادی پایدار در بلندمدت، باید پیشرفت فنی مستمری برای افزایش کیفیت (بهره وری) ماشین آلات وجود داشته باشد. اما سولو به ما نمی گوید که پیشرفت فنی از کجا می آید.
علاوه بر این، اگر مدل همگرایی مشروط را پیشبینی کند، ابزاری را در اختیار ما قرار نمیدهد تا بفهمیم چرا برخی کشورها به استانداردهای زندگی (تولید ناخالص داخلی سرانه) کشورهای توسعهیافته همگرا میشوند در حالی که سایر کشورها همگرا نیستند. یا اینکه چرا برخی از کشورهایی که سهام سرمایه کمتری دارند با سرعت کمتری نسبت به کشورهای دیگر با سهام سرمایه بالاتر رشد می کنند، یا اینکه چرا سرمایه لزوماً از کشورهای ثروتمند به کشورهای فقیر جریان نمی یابد (به اصطلاح پارادوکس لوکاس).
اساساً، این مدل از دیدگاه شرکتها و کارآفرینان به رشد نگاه نمیکند: کدام محیط اقتصادی یا «جو کسبوکار» (موسسات، سیاستها) احتمال بیشتری برای تحریک نوآوری و کارآفرینی دارد؟
اینها ما را برانگیخت تا پارادایم جدیدی را بسازیم، که در آن رشد عمدتاً از نوآوری های بهبود کیفیت حاصل می شود.
پارادایم شومپیتری
در پاییز 1987، پیتر هویت و من یک مدل رشد را شرح دادیم که حول سه ایده مهم توسط اقتصاددان اتریشی جوزف شومپیتر (آگیون و هوویت [1992]) مطرح شده بود.
ایده اول: رشد بلندمدت در درجه اول توسط نوآوری ها ایجاد می شود (این همتای طبیعی نتیجه گیری سولو است که بدون پیشرفت تکنولوژیکی پایدار نمی توان رشد بلندمدتی را انتظار داشت).
ایده دوم: نوآوری ها از سرمایه گذاری های کارآفرینانه (تحقیق و توسعه، آموزش، خرید کامپیوتر و غیره) ناشی می شوند و کارآفرینان به انگیزه های اقتصادی (مثبت یا منفی) ناشی از سیاست های اقتصادی و نهادهای اقتصادی پاسخ می دهند. بنابراین، معمولاً رشد مبتنی بر نوآوری در محیطهایی با حمایت ضعیف از حقوق مالکیت یا با تورم شدید، متوقف میشود، زیرا این موارد به سودآوری ناشی از نوآوری آسیب میزند. به عبارت دیگر رشد مبتنی بر نوآوری یک فرآیند اجتماعی است و می توان از سیاست های رشد و نهادهای رشد صحبت کرد.
ایده سوم: تخریب خلاق. نوآوریهای جدید جایگزین فناوریهای قدیمی میشوند، رشد شومپیتری یک فرآیند متضاد بین قدیمی و جدید است: داستان همه این شرکتها و منافع متصدی را روایت میکند که به طور دائم سعی میکنند از ورود رقبای جدید به بخش خود جلوگیری کنند یا به تأخیر بیاندازند. از این رو چیزی به نام «اقتصاد سیاسی رشد» وجود دارد.
یک پیشبینی متمایز از مدل رشد شومپیتری این است که گردش مالی شرکت یا شغل باید با رشد بهرهوری همبستگی مثبت داشته باشد. مفهوم متمایز دیگر این مدل این است که رشد مبتنی بر نوآوری ممکن است در شرایط آزادسازی بیش از حد باشد. رشد بیش از حد (به عبارت دیگر ناکافی) در شرایط آزادسازی زمانی است که اثر دزدی کسبوکار مرتبط با تخریب خلاق غالب است (یعنی تحت سلطه است) سرایتهای دانش بین زمانی از نوآوران فعلی به آینده.
پس از یک دوره اولیه هیجان با این پارادایم جدید، برخی مطالعات تجربی انجام شد که شور و شوق ما را کاهش داد.
به ویژه بلوندل و همکاران. [1995، 1999]، با استفاده از دادههای سطح شرکت بریتانیا، در مورد پیشبینی دیگری از مدل ما تردید ایجاد کرد: یعنی پیشبینی این که رقابت بیشتر باید با کاهش رانتهای انحصاری ناشی از نوآوری و در نتیجه انگیزههای کارآفرینان برای سرمایهگذاری در نوآوری برای رشد مضر باشد. رتبه اول همانطور که در شکل 1 نشان داده شده است (اتفاقاً، این استدلال اخیر توسط بیل گیتس در هنگام مواجهه با اقدامات ضد تراست استفاده شده است). در عوض، هنگام انجام یک رگرسیون خطی شدت نوآوری و/یا رشد بهرهوری شرکتها بر روی میزان رقابت بازار محصول در بخشهای شرکت، بلوندل و همکاران. همانطور که در شکل 2 نشان داده شده است، یک همبستگی مثبت بین رقابت و نوآوری/رشد پیدا کرد.
اگر اصلاً بتوانیم نظریه و شواهد را با هم تطبیق دهیم؟ آیا باید مدل را در سطل زباله بیندازیم و دوباره از صفر شروع کنیم؟ یا باید چالش های تجربی را نادیده بگیریم و مانند گذشته پیش برویم؟
ما به سراغ راه سوم رفتیم: یعنی نگاه دقیقتر به مدل و تلاش برای شناسایی مفروضات یا مفروضاتی که این پیشبینی خلاف واقع از رابطه منفی بین رقابت و رشد را ایجاد میکنند.
پارادایم شومپیتری
رقابت و رشد: پیشبینی نظری
رقابت و رشد: رابطه تجربی
و ما در نهایت مقصر را شناسایی کردیم: در مدل اولیه ما فقط شرکتهای غیرفعال در حال حاضر نوآوری میکنند، نه شرکتهای فعال فعلی ( یعنی نه رهبران فناوری فعلی). بنابراین یک شرکت نوآور در مدل ما از سود صفر (پیش از نوآوری) به سود مثبت (پس از نوآوری) حرکت می کند. پس جای تعجب نیست که چرا رقابت از نوآوری جلوگیری می کند: رقابت سود پس از نوآوری را کاهش می دهد که در اینجا برابر با سود خالص نوآوری است.
با این حال در واقعیت حداقل دو نوع بنگاه در بیشتر بخشهای اقتصاد یافت میشود و این دو نوع بنگاه در برابر افزایش رقابت واکنش یکسانی نشان نمیدهند. شما ابتدا چیزی را دارید که ما آن را «شرکتهای مرزی» مینامیم، یعنی شرکتهایی که به مرزهای فناوری فعلی در بخش خود نزدیک هستند. این شرکت ها در حال حاضر فعال هستند و حتی قبل از نوآوری در این دوره سود قابل توجهی به دست می آورند. دوم، شما چیزی دارید که ما آن را “شرکت های عقب مانده” می نامیم، یعنی شرکت هایی بسیار پایین تر از مرزهای تکنولوژیکی فعلی. این شرکتها سود کمی دارند و سعی میکنند به مرز فناوری فعلی برسند.
برای اینکه بفهمید چرا این دو نوع شرکت به رقابت واکنش متفاوتی نشان میدهند، برای لحظهای تصور کنید که آنچه شما به آن نگاه میکنید شرکتها نیستند، بلکه دانشآموزان یک کلاس درس هستند. و در میان آنها شما دانش آموزان برتر و پایین کلاس را دارید. و فرض کنید که در حال باز کردن کلاس برای یک دانش آموز دیگر هستید که معلوم می شود دانش آموز بسیار خوبی است. من اینگونه نشان دهنده افزایش رقابت در این زمینه هستم. واکنش دانش آموزان به پیوستن این دانش آموز جدید به کلاس چگونه خواهد بود؟ پاسخ (در اینجا من به کار مهم کارولین هاکسبی اشاره می کنم که دقیقاً این مورد را مطالعه کرده است) این است که اجازه دادن به دانش آموز جدید، سایر دانش آموزان برتر را تشویق می کند تا برای بهترین باقی ماندن سخت تر تلاش کنند، در حالی که باعث دلسردی دانش آموزان پایین تر می شود. کلاس، زیرا رسیدن به کلاس برای آنها دشوارتر خواهد بود.
به طور کاملاً شگفت انگیز، شرکت ها مانند دانش آموزان کلاس درس واکنش نشان می دهند: یعنی در مواجهه با سطح بالاتر رقابت در بخش خود، شرکت هایی که به مرز فناوری نزدیک هستند، برای فرار از رقابت، نوآوری بیشتری انجام می دهند، در حالی که شرکت هایی که از مرزهای فناوری دور هستند و تلاش می کنند . رسیدن به عقب به دلیل درجه بالاتر رقابت دلسرد می شود و در نتیجه کمتر نوآوری می کند: این شرکت های اخیر مانند مدل پایه شومپیتری رفتار می کنند (شکل 3 را ببینید).
رقابت، رشد و فاصله تا مرز
رقابت و رشد: رابطه U معکوس
به طور کلی، اثر رقابت بر نوآوری و رشد بهرهوری یک U معکوس است، همانطور که در شکل 4 نشان داده شده است، که اثر رقابت گریز مثبت و اثر دلسردی منفی را ترکیب میکند . پیشبینی واکنشهای متضاد شرکتهای مرزی در مقابل شرکتهای غیرمرز به رقابت، و به طور کلی یک U معکوس، در کار مشترک با ریچارد بلوندل، نیک بلوم و ریچل گریفیث با استفاده از همان نوع دادههای سطح شرکت مورد آزمایش قرار گرفت و تأیید شد. مطالعات تجربی که در بالا ذکر کردم.
در نهایت، این تمرین متقابلاً غنی شده است. از یک طرف، همکاران تجربی ما متوجه شدند که رابطه بین رقابت و رشد بیش از آنچه که آنها بر اساس مطالعات اولیه خود فکر می کردند، درگیر و ظریف تر است. از سوی دیگر، ما فهمیدیم که چگونه مدل خود را غنی سازی کنیم تا نه یک بلکه دو اثر اساسی رقابت بر نوآوری و رشد را نشان دهیم، شرایطی را که تحت آن یک یا آن اثر غالب است و چرا هنگام تجمیع در همه شرکت ها مشخص کنیم. طبق پیش بینی شرر [1967]، ما یک رابطه U معکوس بدست می آوریم.
برای تطبیق نظریه با شواهد، مدل اولیه شومپیتری خود را با اجازه دادن به نوآوری گام به گام در مدل رشد شومپیتری گسترش دادیم (به آگیون و همکاران [1997] مراجعه کنید ؛ آگیون و همکاران.[2001]). یعنی، شرکتی که در حال حاضر پشت سر رهبر فناوری در همان بخش یا صنعت قرار دارد، قبل از اینکه خودش به یک رهبر تبدیل شود، باید با رهبر برسد. این فرض گام به گام حاکی از آن است که شرکت ها در برخی از بخش ها گردن به گردن خواهند بود. به نوبه خود در چنین بخش هایی، افزایش رقابت در بازار محصول، با دشوارتر کردن زندگی برای شرکت های گردن و گردن، آنها را تشویق به نوآوری برای به دست آوردن برتری نسبت به رقیب خود در این بخش می کند. ما از آن به عنوان اثر رقابت فرار یاد می کنیم. از سوی دیگر، در بخشهای غیرهمسطح که شرکتها سر به فلک کشیده نیستند، افزایش رقابت در بازار محصول باعث کاهش نوآوری توسط شرکتهای عقب مانده میشود، زیرا سود اضافی کوتاهمدت از رسیدن به رهبر را کاهش میدهد. این را اثر شومپیتری می نامیم. سرانجام، کسر حالت ثابت بخش های گردن و گردن به شدت نوآوری در بخش های گردن و گردن در مقابل بخش های غیر همسطح بستگی دارد. ما از آن به عنوان اثر ترکیب یاد می کنیم.
این مدل توسعه یافته پیش بینی می کند که در مجموع رابطه بین رقابت و نوآوری باید از یک الگوی U معکوس پیروی کند. به طور شهودی، زمانی که رقابت کم است، شدت نوآوری در بخش های گردن و گردن کم است، بنابراین بیشتر بخش ها در اقتصاد گردن و گردن هستند (اثر ترکیب). اما دقیقاً در آن بخشها است که اثر رقابت فرار غالب است. بنابراین نوآوری کلی با رقابت در سطوح پایین رقابت افزایش می یابد. وقتی رقابت زیاد است، شدت نوآوری در بخشهای گردن و گردن زیاد است، بنابراین بیشتر بخشها در اقتصاد بخشهای غیرهمسطح هستند، به طوری که اثر شومپیتری به طور کلی غالب است. این پیشبینی U معکوس توسط Aghion و همکاران تأیید شده است. [2005]، با استفاده از داده های تابلویی در شرکت های بریتانیایی.
ین پیشبینی که رقابت شدیدتر، نوآوری را در شرکتهای مرزی افزایش میدهد، اما ممکن است آن را در شرکتهای «غیر مرزی» منصرف کند، توسط آگیون و همکاران آزمایش شد. [2009a] با استفاده مجدد از داده های تابلویی شرکت های بریتانیایی.
یکی دیگر از پیشبینیهای مدل توسعهیافته ما، این است که بین حمایت از پتنت و رقابت در بازار محصول در تقویت نوآوری مکمل وجود دارد. به طور شهودی، رقابت جریان سود شرکت های گردن و گردن غیر نوآور را کاهش می دهد، در حالی که حفاظت از حق ثبت اختراع احتمالاً جریان سود یک شرکت گردن و گردن نوآور را افزایش می دهد. هر دو به افزایش سود خالص یک شرکت نوآور گردن و گردن کمک می کنند. به عبارت دیگر، هر دو نوع سیاست تمایل به افزایش اثر رقابت فرار دارند.
اینکه رقابت و حمایت از حق ثبت اختراع باید در افزایش رشد به جای انحصار متقابل مکمل یکدیگر باشند، با مدل اول ما و رومر [1990] که رقابت همیشه برای نوآوری و رشد مضر است (همانطور که در بالا بحث کردیم) دقیقاً به همان دلیل در تضاد است. اینکه حقوق مالکیت معنوی (IPRs) در قالب حمایت از پتنت برای نوآوری خوب است: یعنی رقابت رانت های پس از نوآوری را کاهش می دهد، در حالی که حمایت از پتنت این رانت ها را افزایش می دهد. اما همچنین با بولدرین و لوین [2008] که معتقدند حمایت از حق ثبت اختراع همیشه برای نوآوری و رشد در مدل آنها که رقابت برای رشد خوب است، مضر است، در تضاد است.
پیشبینی ما از مکمل بودن بین رقابت و حفاظت از حق ثبت اختراع، توسط Aghion و همکاران آزمایش شد . [2013] با استفاده از داده های پانل کشور-صنعت OECD.
چهار جنبه رشد اقتصادی
تئوری رشد شومپیتری و تجزیه و تحلیل تجربی مبتنی بر شرکت که ایجاد کرد، میتواند جنبههای مهم فرآیند رشد را روشن کند. در اینجا ما چهار جنبه را در نظر می گیریم: (1) دام درآمد متوسط. (2) رکود سکولار. (iii) پویایی نابرابری. (IV) پویایی شرکت.
4.1. تله گذار
چگونه می توان توضیح داد که برخی از کشورها برای مدتی سریع رشد می کنند و در نتیجه (حداقل تا حدودی) با کشورهای پیشرفته تر گیر می افتند، اما پس از آن در مقطعی از همگرایی متوقف می شوند و وارد دوره های رشد پایین می شوند؟ یکی از نمونه های بارز آرژانتین است. در سال 1890، آرژانتین از سرانه تولید ناخالص داخلی تقریباً 40 درصد تولید ناخالص داخلی ایالات متحده برخوردار بود که آن را به کشوری با درآمد متوسط تبدیل کرد. این سطح سه برابر تولید ناخالص داخلی سرانه برزیل و کلمبیا و معادل ژاپن در آن زمان بود. آرژانتین تا دهه 1930 این سطح 40 درصد از تولید ناخالص داخلی سرانه ایالات متحده را حفظ کرد. به طور دقیق، آزمایش چاو (یک آزمون آماری) یک وقفه را در حدود سال 1938 نشان می دهد، پس از آن بهره وری آرژانتین نسبت به بهره وری آمریکا تقریباً 21 درصد در سال کاهش می یابد. چه چیزی این سقوط را توضیح می دهد؟
اخیراً، ژاپن بین جنگ جهانی دوم و اواخر سال 1980 رشد بسیار سریعی را تجربه کرده است، اما از آن زمان تاکنون رشد بسیار کندی را تجربه کرده است. به طور مشابه، فرانسه بین سالهای 1945 و 1973 رشد سریعی را تجربه کرد (به اصطلاح *Trente Glorieuses*) اما پس از آن رشد کند شد.
نظریه رشد شومپیتری توضیح زیر را ارائه می دهد. برخی از کشورها یا نهادهایی داشتند یا سیاست هایی (به ویژه جایگزینی واردات) را به اجرا درآورده بودند که با انباشت سرمایه و عقب نشینی اقتصادی به رشد کمک می کرد. با این حال، آنها نهادهای خود را طوری تطبیق ندادند تا بتوانند به اقتصادهای نوآور تبدیل شوند. همانطور که در کار مشترک با Daron Acemoglu و Fabrizio Zilibotti نشان داده شد، هر چه سطح توسعه در یک کشور بیشتر باشد – یعنی هر چه به مرز فناوری نزدیکتر شود – نقش نوآوری پیشرفته به عنوان موتور رشد، جایگزینی انباشت و انباشت بیشتر خواهد شد. پیشرفت تکنولوژیک (Acemoglu et al. [2006]).
ژاپن، جایی که دولت همیشه رقابت را به شدت کنترل میکند، نمونهای گویا است: وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن (MITI) تعداد مجوزهای واردات را محدود میکند و دولت به سرمایهگذاری کنسرسیومهای صنعتی-مالی بزرگ معروف به keiretsu یارانه میدهد . بنابراین تعجب آور نیست که رشد ژاپن از سال 1945 تا 1985 از سطح بسیار بالایی که در بین سال های 1945 تا 1985 وجود داشته است – که باعث حسادت سایر کشورهای توسعه یافته شده است – از سال 1985 به بعد به سطح بسیار پایینی رسیده است.
در بخش قبل به شواهدی اشاره کردیم که نشان میدهد رقابت و ورود آزاد باید در شرکتهای مرزیتر رشد بیشتری داشته باشد، که به این معنی است که آنها باید در کشورهای پیشرفتهتر رشد بیشتری داشته باشند، زیرا آنها نسبت بیشتری از شرکتهای مرزی دارند. شرکت های مرزی به طور مشابه، Acemoglu و همکاران. [2006] با استفاده از پانل بین کشوری بیش از 100 کشور در دوره 1960-2000 نشان داد که:
- با نزدیک شدن یک کشور به مرزهای جهانی در شرایطی که باز بودن پایین است، متوسط رشد باید با سرعت بیشتری کاهش یابد.
- با نزدیک شدن کشور به مرزهای مرزی، موانع بالای ورود به طور فزاینده ای برای رشد مضر می شوند.
این دو تمرین تجربی به اهمیت تعامل نهادها یا سیاستها با متغیرهای فناوری در رگرسیونهای رشد اشاره میکنند: باز بودن به ویژه در کشورهایی که به مرزهای فناوری نزدیکتر هستند، رشد را افزایش میدهد. ورود در کشورها یا بخشهایی که به مرزهای فناوری نزدیکتر هستند، رشد بیشتری دارد.
به طور مشابه، تا جایی که نوآوری مرزی بیشتر از آموزش پژوهشی استفاده می کند تا تقلید، پیش بینی این است که هر چه یک اقتصاد مرزی تر باشد، رشد بیشتری در این اقتصاد به آموزش پژوهشی متکی است. آغیون و همکاران [2009b] نشان داد که آموزش از نوع پژوهشی همیشه در ایالت های ایالات متحده که دارای مرزهای مرزی هستند بیشتر رشد می کند، در حالی که تاکید بیشتر بر کالج های دو ساله در ایالت های ایالات متحده که کمتر از مرز بهره وری هستند باعث افزایش رشد می شود.
4.2. مناظره درباره «رکود سکولار»
در سال 1938، آلوین هانسن، اقتصاددان، در سخنرانی ریاست جمهوری خود در برابر انجمن اقتصادی آمریکا توضیح داد که به نظر او، ایالات متحده در بلندمدت با رشد ضعیف غیرقابل اجتنابی مواجه است (هانسن [1939]). ملت تازه از رکود بزرگ خارج شده بود و هانسن پیش بینی جنگ جهانی دیگری را نداشت که باعث افزایش هزینه های عمومی و در نتیجه تقاضای کل شود.
از آن زمان، ما بحران مالی بزرگ دیگری را تجربه کردهایم، بحران سال 2007، که لری سامرز و دیگران را وادار کرد تا اصطلاح «رکود سکولار» را احیا کنند تا وضعیتی را توصیف کنند که آنها با وضعیت توصیف شده توسط هانسن در سال 1938 (سامرز [2013]) آشنا شدند. . استدلال سامرز این است که تقاضای سرمایه گذاری به قدری ضعیف بود که نرخ های بهره منفی برای بازگشت به اشتغال کامل ضروری بود.
با این حال رابرت گوردون معتقد است که خطر رکود سکولار منعکس کننده یک مشکل عرضه است (گوردون [2012]). گوردون پیشنهاد می کند که عصر نوآوری های بزرگ گذشته است. او از استعاره درخت میوه استفاده می کند: میوه کم آویز بهترین است. پس از آن میوه سخت تر و آبدارتر می شود.
به عنوان مثال، ورود بوئینگ 707 به بازار در سال 1958 نشان دهنده پایان پیشرفت در مدت زمان سفر هوایی بود. تا آن زمان، زمان سفر به طور تصاعدی کاهش یافته بود. از آن زمان، نه تنها زمان سفر کاهش یافته است، بلکه در واقع به دلیل اثرات ترکیبی صرفه جویی در انرژی و بهینه سازی هزینه افزایش یافته است.
اقتصاددانان شومپیتری نسبت به سامرز و گوردون نسبت به آینده خوشبین ترند. اولین بحث (Jorgenson) این است که انقلاب در فناوریهای اطلاعات و ارتباطات (ICT) فناوری تولید فناوری اطلاعات را به طور اساسی و پایدار بهبود بخشیده است. در همین حال جهانی شدن (که همزمان با انقلاب ICT بود) به طور قابل توجهی بازده بالقوه نوآوری – اثر مقیاس – و همچنین جنبه منفی بالقوه عدم نوآوری – اثر رقابت را افزایش داد.
استدلال دوم علیه دیدگاه رکود سکولار، این است که ما شاهد شتابی در نوآوری در چند دهه گذشته بودهایم که به طور کامل با رشد بهرهوری اندازهگیری شده منعکس شده است.
به طور خاص، آگیون و همکاران. [2018] استدلال می کنند که نوآوری شامل تخریب خلاقانه به درستی توسط معیارهای فعلی رشد TFP در نظر گرفته نمی شود. هر زمان که محصولات قدیمی در PPI با محصولات جدید توسط تازه واردان جایگزین شوند، اداره آمار اغلب از تغییرات قیمت محصولات باقیمانده برای استنباط تغییر قیمت محصولات جایگزین شده استفاده می کند. این به عنوان انتساب نامیده می شود .
آنها با استفاده از پارادایم رشد شومپیتری برای ارائه عبارات صریح رشد از دست رفته ناشی از تخریب خلاق، رشد گمشده ناشی از انتساب را در ایالات متحده معادل حدود 0.6 درصد در سال به طور متوسط طی سی سال گذشته تخمین می زنند. علاوه بر این، آنها نشان می دهند که رشد از دست رفته در طول زمان کاهش نیافته است. در نهایت آنها نشان میدهند که بیشتر رشد از دست رفته ناشی از انتساب با تخریب خلاقانه مرتبط است، بهعنوان مثال از محصولات جدید که جایگزین محصولات قدیمی میشوند، نه با گسترش تنوع.
51کار بعدی توسط آغیون و همکاران. [2018] رشد گمشده از انتساب معادل 0.5 واحد درصد را در دوره 2006-2013 نشان می دهد. اگرچه این مقدار کمی کمتر از رشد گمشده ناشی از انتساب در ایالات متحده است، رشد از دست رفته ناشی از انتساب در فرانسه نشان دهنده کسری بالاتر از رشد کل TFP است. علاوه بر این، آگیون و همکاران.[2018] نشان می دهد که رشد از دست رفته در مناطق یا بخش هایی با درجات بالاتر تخریب خلاق بیشتر است. در نهایت، آنها نشان میدهند که شباهت بین رشد از دست رفته در ایالات متحده و فرانسه، تفاوتهای قابلتوجهی را در سهم اشتغال شرکتهای تازه وارد و شرکتهای خروجی بین دو کشور پنهان میکند: این سهمها در فرانسه بیشتر از ایالات متحده است. با این حال، از آنجایی که رشد از دست رفته را می توان متناسب با تفاوت بین سهم اشتغال افراد تازه وارد امروز و سهم اشتغال خروجی های دیروز نشان داد، این واقعیت که این دو سهم اشتغال در فرانسه به همان میزان نسبت به ایالات متحده بیشتر است، نشان می دهد. که تفاوت بین این سهمهای اشتغال و در نتیجه عدم رشد ناشی از انتساب، بین دو کشور مشابه است.
شکل زیر رابطه بین سطح تخریب خلاقانه در یک بخش در یک زمان خاص از یک سو و همبستگی بین رشد TFP و جریان سالانه اختراعات از سوی دیگر را نشان می دهد. به طور دقیق تر: (i) هر سال در دوره 1994 تا 2010، ما 16 بخش را که کل صنعت تولید را در بر می گیرد، بر اساس سطح تخریب خلاق آنها رتبه بندی می کنیم. در اینجا، تخریب خلاق با نصف مجموع نرخ های ایجاد شغل و تخریب شغل از سری شاخص های فصلی نیروی کار از سرشماری اندازه گیری می شود (به دیویس و همکاران مراجعه کنید.[1996])؛ (ب) برای هر مقدار x در محور افقی، همه سالهای بخش را با سطح x در مقیاس تخریب خلاق گروهبندی میکنیم و همبستگی میانگین درون گروهی مربوطه y (x) بین رشد TFP سالانه جاری و سالانه جاری را محاسبه میکنیم. تعداد اختراعات
تخریب خلاقانه و ارتباط بین رشد TFP و ثبت اختراع
سپس می بینیم که همبستگی بین رشد TFP و ثبت اختراع در طول زمان در بخش هایی با نرخ تخریب خلاقانه بالاتر کمتر است.
سوم و آخر: خوشبینی من در مورد چشمانداز رشد آتی نیز مبتنی بر این است که بسیاری از کشورها از پیشرفتهای تکنولوژیک، بهعنوان مثال ، به دلیل سختافزاری ساختاری یا سیاستهای اقتصادی نامناسب، از مزایای دیرهنگام و ناقص بهره بردهاند . این کشورها سازگار نبودند و بنابراین از یک اقتصاد فراگیر به یک اقتصاد نوآور تبدیل نشدند. مقایسه بین سوئد و ژاپن بسیار آموزنده است: رشد بهره وری در سوئد شتاب گرفت همانطور که در ژاپن کاهش یافت.
در حالی که صحبت در مورد *رکود* در ایالات متحده و سایر اقتصادهای توسعه یافته با اضافه کردن رشد گمشده ناشی از انتساب دشوار است، اما باید توضیح داد که چرا رشد TFP در ایالات متحده بین اواسط دهه 1990 و اواسط دهه 2000 افزایش یافت. ، قبل از کاهش پس از آن. و ما باید به دنبال توضیحی باشیم که بتوان آن را با چندین واقعیت تجربی تطبیق داد، به ویژه: (1) افزایش میانگین امتیاز در بخشها، که کاملاً از طریق تخصیص مجدد بین شرکتها اتفاق میافتد و نه درون شرکتها. (ii) نرخ رو به کاهش ورود شرکت. (iii) سرمایه گذاری در حال کاهش. (IV) افزایش تمرکز بازار و کاهش سهم نیروی کار، که هر دو ناشی از تخصیص مجدد بین شرکت ها هستند. آغیون و همکاران[2018b] داستانی را بر اساس ظهور شرکت های فوق ستاره در دوره 1995-2005 توسعه می دهد که به نوبه خود با انقلاب فناوری اطلاعات مرتبط است. شرکتهای فوق ستاره به طیف وسیعی از خطوط تولید جدید و/یا موجود حمله میکنند، جایی که از نوآوری جلوگیری میکنند، در درجه اول توسط نوآوران با بهرهوری پایین (شرکتهایی با امتیاز پایینتر) و تا حدی کمتر توسط نوآوران با بهرهوری بالا (شرکتهای با بهرهوری بالاتر) . نشانه گذاری ها). این به نوبه خود کاهش سرعت ورود شرکت و سرمایه گذاری (R & D) را پس از موج فناوری اطلاعات توضیح می دهد، و همچنین توضیح می دهد که چرا افزایش میانگین مارک آپ و میانگین تمرکز بازار عمدتاً به دلیل برتری نوآوران با بهره وری بالا بر کم است. – نوآوران بهره وری
بحث بالا پیامدهای بالقوه مهمی برای تأثیر هوش مصنوعی بر رشد بهره وری دارد. از یک سو، هوش مصنوعی نه تنها وظایف تولید کالا و خدمات، بلکه وظایف تولید ایده را نیز خودکار می کند. این به نوبه خود باید به تسریع رشد بهرهوری و دستیابی به درآمد بینهایت در زمان محدود کمک کند (ما آن را یک *تکینگی* مینامیم، نگاه کنید به Aghion، Jones and Jones [2018]). به عنوان مثال با اجازه دادن به شرکت های فوق ستاره جدید برای ظهور و توقف ورود شرکت های نوآور بعدی.
4.3. نوآوری، نابرابری و تحرک اجتماعی
در دهههای اخیر، کشورهای توسعهیافته افزایش سریع نابرابری درآمدی را تجربه کردهاند، بهویژه در ردههای بالا، بهطوریکه ۱ درصد بالا سهم بهسرعت رو به رشدی از کل درآمد را به خود اختصاص دادهاند (اتکینسون و همکاران [2011]؛ پیکتی [2013]). چه چیزی این تکامل را توضیح می دهد؟
شکل 6 تکامل نوآوری را در ایالات متحده از سال 1960 (بر اساس تعداد پتنت های ثبت شده سالانه در اداره ثبت اختراع و علائم تجاری ایالات متحده) با نابرابری شدید (بر اساس سهم درآمد منتسب به 1٪ برتر اندازه گیری می کند) مقایسه می کند. درامد گیرندگان). شباهت در دو منحنی (نوآوری و سهم 1 درصد از درآمد) قابل توجه است.
سهم درآمد 1 درصدی و جریان سالانه ثبت اختراع در ایالات متحده از سال 1960
یک مطالعه جدید توسط Antonin Bergeaud، Richard Blundell، Ufuk Akcigit، David Hemous و من (Aghion et al. [2015]) نشان می دهد که این همبستگی قوی نشان دهنده یک ارتباط علی بین نوآوری و نابرابری شدید است: درآمد حاصل از نوآوری به طور قابل توجهی به افزایش کمک می کند. در سهم درآمدی که به 1 درصد بالا می رود.
مشاهده این که افزایش مشاهده شده در 1 درصد برتر تا حدی ناشی از نوآوری است، و نه صرفاً ناشی از بازدهی از املاک و سوداگری، بینش مهمی را ارائه می دهد، زیرا نوآوری دارای فضیلت هایی است که سایر منابع درآمد بالا لزوماً در آنها سهیم نیستند.
اول، همانطور که قبلا ذکر شد، نوآوری موتور اصلی رشد در اقتصادهای توسعه یافته است. دوم، اگرچه در کوتاه مدت نوآوری به نفع کسانی است که نوآوری را ایجاد کرده یا فعال کرده اند، اما در دراز مدت بازده آن به دلیل تقلید و تخریب خلاقانه از بین می رود. به عبارت دیگر، نابرابری ناشی از نوآوری موقتی است. سوم، به دلیل پیوند بین نوآوری و تخریب خلاق، نوآوری تحرک اجتماعی ایجاد میکند: استعدادهای جدید را قادر میسازد وارد بازار شوند و شرکتهای موجود را (تا حدی یا کلی) جابجا کنند. بنابراین در ایالات متحده، کالیفرنیا – که در حال حاضر نوآورترین ایالت اتحادیه است – از آلاباما – که در بین ایالت هایی با کمترین نوآوری است – هم از نظر نابرابری درآمد به بالای 1٪ و هم از نظر تحرک اجتماعی بسیار پیشی می گیرد.
دو رقم به خصوص گویا هستند. شکل اول (شکل 7) رابطه بین نوآوری و تحرک اجتماعی را با مقایسه شهرداری های آمریکا توصیف می کند. تحرک اجتماعی به این صورت تعریف می شود که یک فرد با پیشینه متوسط ( یعنی فردی که والدینش بین سال های 1996 تا 2000 در پایین ترین پنجک در مقیاس درآمد قرار داشتند) در سال 2010 پس از رسیدن به بزرگسالی به بالاترین پنجک برسد (بر اساس کار چتی و همکاران [2014]). نوآوری با تعداد پتنت های ثبت شده در اداره ثبت اختراع و علائم تجاری ایالات متحده به ازای هر ساکن در شهرداری اندازه گیری می شود. نمودار به دست آمده یک همبستگی مثبت قوی بین نوآوری و تحرک اجتماعی را نشان می دهد.
نوآوری و تحرک اجتماعی
شکل دوم (شکل 8) نشان میدهد که هیچ ارتباطی بین نوآوری و معیارهای گستردهتر نابرابری مانند ضریب جینی وجود ندارد که انحراف بین توزیع واقعی درآمد در یک اقتصاد و توزیع کاملاً برابر را اندازهگیری میکند.
صدک های نوآوری و معیارهای نابرابری 1 درصد برتر و جینی 99
با در نظر گرفتن تمام قطعات پازل، میتوانیم به این سؤال پاسخ دهیم که آیا باید به نوآوری به این دلیل که به نابرابری درآمد کمک میکند اعتراض کنیم؟ پاسخ منفی است، زیرا نوآوری باعث رشد می شود. این نابرابری را در شرایط گسترده تر افزایش نمی دهد. بلکه تحرک اجتماعی را تحریک می کند. به عنوان نتیجه این بحث، سیاست مالیاتی باید بین نوآوری و سایر منابع درآمد برتر تفاوت قائل شود. به عبارت دیگر، ما باید بین استیو جابز و کارلوس اسلیم تمایز قائل شویم. سیاست مالیاتی که از نوآوری جلوگیری می کند نه تنها رشد را مهار می کند، بلکه تحرک اجتماعی را نیز کاهش می دهد، در حالی که نوآوری نابرابری را افزایش نمی دهد.
4.4. پویایی شرکت
دوباره با استفاده از هر دو، تئوری و تحلیل تجربی، نسلهای جوانتر محققان الگوی شومپیتری را برای بررسی مسئله مهم رابطه بین رشد، نوآوری و پویایی شرکت توسعه دادهاند. در اینجا باید از Daron Acemoglu، Ufuk Akcigit، Nick Bloom، Chang Tai Hsieh، William Kerr، Pete Klenow، Tor Jakob Klette و Samuel Kortum به عنوان چهره های برجسته در این تحول جدید یاد کنم.
ادبیات تجربی در مورد توزیع اندازه شرکت و پویایی شرکت، به تعدادی از حقایق تلطیف شده جالب اشاره کرده است. به طور خاص: (i) همانطور که در شکل 9 نشان داده شده است، توزیع اندازه شرکت بسیار کج است. (ب) اندازه شرکت و سن شرکت بسیار همبسته هستند. (iii) شرکتهای کوچک اغلب خارج میشوند، اما آنهایی که زنده میمانند سریعتر از نرخ رشد متوسط رشد میکنند.
توزیع اندازه شرکت با شرکت های چند محصولی
تفاقاً، همه اینها حقایقی است که مدلهای رشد غیر شومپیتری نتوانستند توضیح دهند. در واقع، چهار واقعیت اول مستلزم ورود یک شرکت جدید، گسترش، و سپس کوچک شدن در طول زمان، و در نهایت با افراد جدید جایگزین میشوند: اینها و آخرین واقعیت در مورد اهمیت تخصیص مجدد، همگی با ایده شومپیتری تخریب خلاق مرتبط هستند.
ک نقطه عطف مهم برای تلاش و توضیح حقایق فوق و به طور کلی رابطه بین رشد، نوآوری و پویایی شرکت، مدل شومپیتری توسط کلته و کورتوم [2004] بود. در این مدل، شرکتها به عنوان مجموعهای از واحدهای تولیدی تعریف میشوند که در آن نوآوریهای موفقیتآمیز توسط متصدیان فعلی به آنها اجازه میدهد تا در فضای محصول گسترش یابند (شکل 10 را ببینید).
شرکت به عنوان مجموعه ای از خطوط تولید
اجازه دهید نشان دهیم که چرا این پارادایم به ما اجازه می دهد تا حقایق تلطیف شده فوق را توضیح دهیم. ابتدا این پیش بینی را در نظر بگیرید که توزیع اندازه شرکت ها بسیار منحرف است. به یاد بیاورید که در این مدل، اندازه شرکت با تعداد خطوط تولید یک شرکت خلاصه می شود. از این رو، یک شرکت برای تبدیل شدن به یک شرکت بزرگ باید در تلاشهای زیادی برای نوآوری در خطوط جدید موفق باشد و در عین حال از بسیاری از تلاشهای شرکتهای بالقوه و سایر متصدیان برای تصاحب خطوط موجود خود جان سالم به در ببرد. این به نوبه خود توضیح می دهد که چرا تعداد کمی از شرکت های بسیار بزرگ در تعادل حالت پایدار وجود دارد، یعنی چرا همانطور که در ادبیات تجربی گسترده نشان داده شده است، توزیع اندازه شرکت بسیار کج است.
اکنون این پیشبینی را در نظر بگیرید که اندازه شرکت و سن شرکت همبستگی مثبت دارند. در مدل Klette-Kortum، شرکتها با اندازه 1 متولد میشوند. موفقیتهای بعدی برای رشد اندازه شرکتها مورد نیاز است، که طبیعتاً یک همبستگی مثبت بین اندازه و سن ایجاد میکند. این نظم به طور گسترده در ادبیات مستند شده است.
اکنون میرسیم به این پیشبینی که شرکتهای کوچک اغلب خارج میشوند و شرکتهایی که زنده میمانند سریعتر از حد متوسط رشد میکنند: در مدل کلت-کورتوم، تنها یک ورود موفقیتآمیز لازم است تا یک شرکت تک محصولی خارج شود، در حالی که دو نوآوری موفق توسط شرکتکنندگان بالقوه برای خروج از شرکت دو محصولی انجام میشود. این حقایق که شرکت های کوچک به طور مکرر خارج می شوند و به شرط بقا سریعتر رشد می کنند، به طور گسترده در ادبیات مستند شده است.
5. نتیجه گیری
در این سخنرانی ما استدلال کردهایم که مدلهایی که رشد کاملاً مبتنی بر انباشت سرمایه است، جنبههای مهم فرآیند رشد را از دست میدهند، و الگوی رشد شومپیتری چندین معمای مرتبط با رشد را روشن میکند: به ویژه، رابطه بین رقابت و رشد، تله گذار، بحث در مورد رکود سکولار، رابطه بین رشد و نابرابری، و رابطه بین رشد و پویایی شرکت.
الگوی رشد شومپیتری، همراه با تجزیه و تحلیل تجربی با استفاده از داده های خرد، می تواند برای کشف بسیاری از سوالات بیشتر استفاده شود. در زیر فقط چند نمونه از این سوالات را ارائه می دهیم.
یک خط تحقیق این است که ببینیم چگونه پویایی شرکت و در نتیجه رشد مبتنی بر نوآوری تحت تأثیر نهادها قرار می گیرد: برای مثال، نهادهای بازار کار، ماهیت دموکراتیک یا غیر دموکراتیک نهادهای سیاسی، دامنه فساد و قدرت قدرت های متقابل برای محدود کردن آن و غیره
خط دوم تحقیق، بازبینی طراحی سیاست رشد از طریق دریچه پویایی و نوآوری شرکت است: سیاست مالیاتی، سیاست ثبت اختراع، سیاست رقابت، تامین مالی کمپین های انتخاباتی، سیاست های بازار کار، سیاست تجاری، آموزش و غیره.
خط سوم تحقیق، بررسی چگونگی تعامل سرمایه انسانی و نوآوری با یکدیگر است: به ویژه، چه زمانی تخریب خلاقانه و گردش مالی به انباشت سرمایه انسانی کمک می کند؟
خط چهارم تحقیق استفاده از دادههای فردی برای شناسایی ویژگیهای نوآوران و نحوه تقسیم بازده نوآوری با همکاران و کارآفرین در همان شرکت یا در اقتصاد است.
خط پنجم تحقیق، بررسی عمیقتر موضوع اندازهگیری رشد است: به عنوان مثال ، شناسایی منابع اضافی از اندازهگیری نادرست رشد فراتر از انتساب، و ارزیابی میزان رشد بهرهوری اضافی از دست رفته است.
در نهایت، تاکید ما بر رشد مبتنی بر نوآوری به این معنا نیست که باید انباشت سرمایه و نقش پسانداز را نادیده بگیریم، بلکه برعکس. ادبیات مهمی وجود دارد که به پیشرفت فنی تجسم یافته سرمایه می پردازد، و ما در هر یک از دو کتاب خود، فصول کاملی را به انباشت سرمایه و نوآوری شومپیتری با پیتر هویت اختصاص دادیم (آگیون و هوویت [1998]، [2009]).
اخیراً، مقالات مهمی به این موضوع پرداخته اند که چگونه نوآوری های عمده، تأثیر جایگزینی نیروی کار با سرمایه در خطوط تولید موجود (این به عنوان اتوماسیون شناخته می شود) و ایجاد خطوط جدید (مثلاً برای منابع، Aghion، Jones و Jones [2018] را ببینید. ]). این به نوبه خود راه های بسیار مفیدی را برای تحقیقات بیشتر در مورد رشد و نوآوری نشان می دهد.
بدون نظر