اگر صاحب یک تلفن همراه هستید، به احتمال زیاد توسط موتورولا ساخته نشده است. اما همیشه اینطور نبود: موتورولا زمانی برندی بود که بیشترین ارتباط را با تلفن همراه داشت و شرکتی که محصولاتش برای اولین بار آنها را محبوب کرد. اکنون، یک سال پس از خرید آن توسط لنوو ، شرکت چینی اعلام کرده است که این برند دیگر وجود نخواهد داشت . پس چه مشکلی برای موتورولا رخ داد؟

منشا این تلفن همراه را می توان به سال 1947 ردیابی کرد و تیمی از مهندسان به رهبری داگلاس رینگ برای آزمایشگاه بل در ایالات متحده کار می کردند. تمام اصول و ویژگی‌های اساسی که اکنون با تلفن همراه و شبکه سلولی مرتبط می‌شویم توسط این تیم ایجاد شده‌اند، اما فناوری روز به سادگی قادر به تحقق مفاهیم رویایی آنها نبود. تا آوریل 1973 بود که تیمی از مهندسان موتورولا به رهبری مارتین کوپر اولین تلفن همراه کارآمد جهان را ساختند. و حتی در آن زمان نیز شبکه ای برای استفاده از آن وجود نداشت: اولین شبکه سلولی آزمایشی چهار سال بعد در شیکاگو ساخته شد و تا سال 1985 به بریتانیا نرسید .

در آن زمان دو شرکت بزرگ در زمینه طراحی و تولید تلفن های همراه، موتورولا و نوکیا وجود داشتند، اما نوآورتر از این دو قطعاً موتورولا بود. این شرکتی است که نماد DynaTAC 8000 را در سال 1984، اولین تلفن تاشو جهان، MicroTAC، در سال 1989، و در سال 1996 اولین تلفن تاشو جهان، StarTAC، که همچنین کوچکترین و سبک ترین موبایل روز خود بود، به ما داد.

در سال 1991 موتورولا اولین گوشی تلفن همراه GSM جهان (Motorola 3200) را عرضه کرد. در سال 1993 اولین تلفن همراه جهان را با استفاده از باند GSM 1800 مگاهرتز (Motorola m300) تولید کرد و پس از آن اولین تلفن همراه سه باند را در سال 1999 (Motorola L7089) ساخت. BT Cellnet و Motorola با استفاده از Motorola Timeport T-260 اولین سرویس داده تلفن همراه GPRS را در سال 2000 راه اندازی کردند.

اروپایی ها، خبرنامه هفتگی ما را با تجزیه و تحلیل از محققان اروپایی دریافت کنید

در واقع، از همان ابتدا اولین‌های دنیا همان کاری بود که موتورولا انجام داد. شرکتی که تبدیل به موتورولا شد در سال 1928 به عنوان شرکت تولیدی گالوین در شیکاگو شروع به کار کرد. این شرکت به سرعت خود را به عنوان یک متخصص در فناوری رادیو تثبیت کرد و اولین رادیوهای داخل خودرو را توسعه داد – از این رو MOTOR (نماینده ماشین) و VictrOLA (نماینده صدا، از شرکت ماشین سخنگو Victrola ).

این شرکت به ساخت اولین واکی تاکی برای مصارف نظامی، تلفن رادیویی داخل خودرو، اولین پیجر جهان ادامه داد و ما حتی سخنان جاودانه نیل آرمسترانگ را هنگامی که به لطف رادیو موتورولا پا به سطح ماه گذاشت در سال 1969 شنیدیم. فن آوری. و این علاوه بر کار پیشگام این شرکت بر روی نیمه هادی ها، ریزپردازنده ها ( خانواده موتورولا M68000 که کامپیوترهای محبوبی مانند Atari ST، آمیگا و مکینتاش های اولیه اپل را تامین می کردند) تلویزیون ها و اسکنر بارکد است.

موتورولا قبل از اینکه نوکیا در سال 1998 رتبه اول را از آن خود کند، بزرگ‌ترین تولیدکننده تلفن همراه در جهان بود. این شرکت با عرضه Razr در سال 2004، پرفروش‌ترین موبایل تاشوی جهان و یکی از باریک‌ترین گوشی‌هایی که تا کنون تولید شده بود، ثروت کوتاهی دوباره پیدا کرد. . اما بین سال‌های 2006 تا 2009، سهم بازار موبایل موتورولا از 21 درصد به 6 درصد کاهش یافت.

چگونه همه چیز اشتباه شد؟

مشکل موتورولا این بود که یک شرکت فناوری سخت افزار بود، اما از اواسط دهه 2000 نرم افزاری بود که تجارت تلفن همراه را هدایت می کرد. در اینجا موتورولا ضعیف بود – رابط تلفن آنها در مقایسه با رقبای خود نامرتب به نظر می رسید و تلفن های هوشمند آنها بین سیستم عامل های مبتنی بر لینوکس و ویندوز متمایز بود. محصولاتی مانند Motorola Q، گوشی هوشمندی شبیه بلک بری با صفحه کلید QWERTY در مقایسه با رقبا عملکرد ضعیفی داشتند، در حالی که ورود آیفون اپل در سال 2007 بازی را برای همه تغییر داد، زیرا تلفن همراه به یک رایانه جیبی تبدیل شد.

در سال 2009، تحت مدیریت Sanjay Jha، موتورولا دوباره بر روی تولید تلفن های اندرویدی تمرکز کرد و محدوده تلفن های Droid خود را که توسط شرکت مخابراتی ایالات متحده Verizon انتخاب شد، راه اندازی کرد. اینکه فروش Droid از آیفون در ایالات متحده فراتر رفت، گوگل را تشویق کرد که به خرید موتورولا علاقه مند شود. و بنابراین در سال 2011، موتورولا به دو بخش تقسیم شد: Motorola Mobility، که بر روی دستگاه های مصرف کننده از جمله گوشی های تلفن همراه متمرکز بود، در ماه مه 2012 به قیمت 12.5 میلیارد دلار به گوگل فروخته شد و به عنوان راه حل های موتورولا باقی ماند.

درخواست موتورولا از گوگل به عنوان یک شرکت تولیدی برای تولید دستگاه های خود، تلفن های نکسوس و دسترسی به کاتالوگ پتنت موتورولا بود. طیف وسیعی از گوشی‌های هوشمند Moto که تحت مالکیت گوگل عرضه شدند با استقبال خوبی مواجه شدند، به طوری که در فوریه 2014، Moto G 6 درصد از سهم بازار بریتانیا را به خود اختصاص داد. موتو ایکس گران‌قیمت بسیار ضعیف‌تر عمل کرد و ساخت ایالات متحده تعطیل شد و به چین و برزیل منتقل شد.

امروزه Motorola Mobility سهم 1% از بازار جهانی تلفن همراه را در اختیار دارد، اما در ایالات متحده با حدود 6.8% از سهم بیشتری برخوردار است. با این وجود، ادامه کاهش سهم بازار جهانی و ضررهای مالی سال به سال باعث شد که گوگل بار دیگر شرکت خود را به مبلغ 3 میلیارد دلار در اواخر سال 2014 به لنوو بفروشد. نام تجاری.

بنابراین برای مدتی به نظر می رسید که موتورولا – البته سایه کم رنگی از خود سابقش – تحت مالکیت چینی ها زندگی خواهد کرد. در عوض، شرکتی که تلفن همراه و بسیاری از اولین‌های دنیا را در اختیار ما قرار داد، روزهای خود را از ستونی به پست دیگر سپری کرد، فروخت و دوباره فروخت تا سرانجام برند نمادین موتورولا از بین رفت.

و بنابراین موتورولا به گروهی از غول‌های فناوری که از دنیا رفته‌اند می‌پیوندد که مسیر مشابهی را طی کردند: Atari، Commodore، SGI، Sun – چگونه قدرتمندان سقوط می‌کنند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *