در فرآیند نوآوری، وظیفه شما به عنوان مدیر نوآوری مدیریت و ارزیابی ایده های دریافتی است. از این گذشته، هر ایده از ابتدا کیفیت یکسانی ندارد، و فیلتر کردن و اصلاح امیدوارکنندهترین آنها بسیار مهم است. این تنها راه برای اطمینان از اینکه کار بر روی نوآوری های درست انجام می شود و یک مجموعه نوآوری موفق ایجاد می شود، است.
اما شما به عنوان یک مدیر نوآوری چگونه تعیین می کنید که کدام ایده ها امیدوارکننده هستند؟ یک رویکرد این است که همه ایده ها را بررسی کنید تا ببینید آیا آنها برای مشتری مفید هستند و آیا با استراتژی کسب و کار شما سازگار هستند یا خیر. پتانسیل فروش نیز باید در نظر گرفته شود. مهم است که به یاد داشته باشید که نوآوری فقط در مورد محصولات نیست – نوآوری خدمات نیز می تواند نقش داشته باشد. بنابراین، ایده های این حوزه نیز باید جمع آوری و در ارزیابی پورتفولیو گنجانده شود.
معیارهای ارزیابی ایده ها به شما کمک می کند تا مطمئن شوید که فقط روی پروژه های مناسب کار می شود و به شما به عنوان یک مدیر نوآوری این فرصت را می دهد که به درستی در مورد انتخاب ایده ها برای نمونه کار خود مشورت کنید. با ایجاد تعادل مناسب بین مزایای مشتری و پتانسیل فروش، می توانید با موفقیت روی توسعه سبد نوآوری خود کار کنید.
چرا ارزیابی ایده ها و پروژه های نوآورانه مهم است؟
ضرب المثل “انجام پروژه های صحیح و انجام پروژه ها به درستی” ما را به یک نکته مهم در مدیریت نوآوری هدایت می کند: انتخاب پروژه های مناسب و اجرای موفقیت آمیز آنها. اما چگونه شرکت ها می توانند اطمینان حاصل کنند که پروژه های مناسب را انتخاب می کنند؟
اینجاست که ارزیابی ایده مطرح می شود. ارزیابی ایده ها دارای سه حوزه کاربردی مهم است. اولاً، ایدهها از همان ابتدا مورد ارزیابی قرار میگیرند تا مشخص شود که آیا باید تأمین مالی شوند یا خیر. شما بررسی می کنید که آیا ایده برای شرکت مناسب است و آیا پتانسیل موفقیت دارد یا خیر.
ثانیاً، ایده ها و پروژه های نوآوری به طور مرتب ارزیابی می شوند تا ارزش و سودمندی آنها ارزیابی شود. در طول یک پروژه، شرایط چارچوب برای یک نوآوری به دلیل یافته های جدید و تغییرات در محیط تغییر می کند. این همچنین می تواند موفقیت بالقوه یک ایده را تغییر دهد.
در نهایت، ارزیابی ایده ها در خدمت استفاده بهینه از منابع است. با بررسی مداوم کاربرد یک پروژه، شرکتها میتوانند زودتر تشخیص دهند که لغو پروژه منطقیتر است یا مجدداً منابع را در جای دیگر مستقر کنید.
ارزیابی ایده یک فرآیند چرخشی است که به اطمینان از اینکه شرکت ها می توانند پروژه های نوآورانه موفقی را انجام دهند و در نتیجه از موفقیت بلندمدت برخوردار شوند، کمک می کند.
اجزای ایده ها یا نوآوری های موفق
کلید موفقیت یک شرکت در توانایی توسعه ایده ها و نوآوری های جدید نهفته است. با این حال، این مستلزم درک مؤلفههای مختلف یک ایده یا نوآوری موفق است – و اینها همیشه با تعریف موفقیت شروع میشوند. بنابراین وقتی یک ایده یا نوآوری را توسعه می دهید، ابتدا باید مشخص کنید که می خواهید با آن به چه هدفی برسید. آیا می خواهید بر بازار تأثیر بگذارید؟ یا می خواهید با استفاده از فناوری های جدید شرکت خود را کارآمدتر کنید؟ مهم است که قبل از حرکت به جلو، هدف خود را به وضوح مشخص کنید.
علاوه بر هدف، عوامل دیگری را نیز باید در نظر گرفت. به عنوان مثال، این ایده باید مورد بررسی قرار گیرد تا مطمئن شود که امکان پذیر است و از نظر فنی بسیار زیاد نیست. علاوه بر این، ایده باید یک مزیت رقابتی ارائه دهد و باید اطمینان حاصل شود که شرکت منابع لازم برای اجرای آن را دارد. همچنین مهم است که ایده به گونه ای طراحی شود که در صورت تغییر شرایط بازار، بتوان آن را به راحتی تطبیق داد.
بنابراین، برای ایجاد یک ایده یا نوآوری موفق، قبل از هر چیز باید هدف خود را به وضوح تعریف کرد و سایر عوامل مرتبط را در نظر گرفت. این تنها راه برای اطمینان از موفقیت ایده ها و نوآوری شماست.
ایده ها یا پروژه های نوآوری را چگونه ارزیابی می کنید؟
معیارهای ارزیابی بسیار متنوع است. در اصل، این در مورد سنجیدن فرصت ها و خطرات است. وقتی نوبت به ایده ها می رسد، به یاد داشته باشید که می توانید انواع مختلف ایده ها را تشخیص دهید. کلمه “ایده” را می توان در هر شرکتی کمی متفاوت تعریف کرد. برخی چشم انداز نادرست برای آینده یا چشم انداز دارند. دیگران به روندها یا زمینه های فرصت فکر می کنند. و سپس افراد دیگر به یک ایده راه حل فنی بسیار خاص یا مورد استفاده فکر می کنند. بسته به نوع، شما می توانید متفاوت ارزیابی کنید یا مبنای متفاوتی برای تصمیم گیری داشته باشید.
ایده ها / نوآوری ها با دو ویژگی اساسی مشخص می شوند:
- پتانسیل موفقیت – به این معنی که آنها بالاترین سود ممکن را دارند.
- امکان سنجی – به این معنی که اجرا باید قابل دستیابی باشد. شانس بالا برای اجرا با کمترین ریسک و هزینه ممکن.
معیارهای ارزیابی در سبد نوآوری
یک ابزار بسیار مفید در فرآیند تصمیم گیری، نمونه کارها نوآوری است که می تواند با کمک نمودار XY به وضوح نمایش داده شود. این یک نمای کلی روشن از موضوعات برتر با پتانسیل بالا برای موفقیت و امکان سنجی بالا ارائه می دهد، در حالی که ایده هایی با پتانسیل کم برای موفقیت اما امکان سنجی بالا به عنوان برنده های سریع طبقه بندی می شوند. ایده هایی با پتانسیل بالا برای موفقیت، اما امکان سنجی کم، جذاب اما مخاطره آمیز هستند و بنابراین باید به دقت بررسی شوند. بقیه ایده ها باید کنار گذاشته شوند.
با اختصاص دادن این به عنوان یک فرآیند گروهی، همه شرکت کنندگان بینش عمیقی به دست می آورند. به همین دلیل، توصیه می شود تا حد امکان کارکنان را در فرآیند ارزیابی قرار دهید. مجموعه نوآوری یک پایه عالی برای بحث و تصمیم گیری است.
علاوه بر این، نمودارهای XY را می توان به راحتی با یک بعد اضافی گسترش داد. به عنوان مثال، اندازه حباب ها می تواند پتانسیل درآمد کمی، مرحله یا تلاش را نشان دهد.
نتیجه
مدیریت نوآوری یک کار پیچیده است، اما شرکت ها در صورتی می توانند به موفقیت های بزرگی دست یابند که مسیر درست را طی کنند. سبد نوآوری به خوبی حفظ شده و ارزیابی ایده کارآمد بر اساس معیارهای درست، سنگ بنای مدیریت موفق نوآوری است. با استفاده از این تاکتیکها، شرکتها مدیریت ایده را بهبود میبخشند و دید کلی خوبی از سبد نوآوری خود به دست میآورند. بنابراین، اگر میخواهید به برنامه نوآوری خود اهمیت بیشتری بدهید، توصیه میکنم با نکات بالا شروع کنید و به نتایج اعتماد کنید – همیشه با این فرض که فرآیندها و ساختارهای مدیریت نوآوری شما تعریف و اجرا شده است.
بدون نظر