نوآوری در درون: نوآوری معماری
آشنایی با انواع نوآوری به شما امکان می دهد کنترل مدیریت نوآوری را در دست بگیرید و در بازار مزیت کسب کنید. در میان راه های مختلفی که شرکت ها می توانند نوآوری کنند، علاوه بر رادیکال ، افزایشی و مخرب ، نوع چهارمی به نام نوآوری معماری وجود دارد.
نوآوری معماری به این معنی است که معماری یک محصول را می توان در نحوه تعامل یا ارتباط اجزای مختلف سیستم با یکدیگر تغییر داد. همچنین، اجزای مختلف سیستم را می توان در معماری جدید (به صورت تدریجی) اصلاح کرد، اما فناوری های کلیدی اجزای اصلی بدون تغییر باقی می مانند.
شرکت ها با اجرای وظایف فعلی خود دانش و شایستگی ها را ایجاد می کنند. دانش این شرکت از طریق تجربه سازمانی با فناوری نوین و جاری شکل می گیرد. این بسیار مفید است و باید روی محصولات اعمال شود، اما برخی از بخشهای آن دانش نه تنها میتواند بیفایده باشد، بلکه ممکن است در واقع شرکت را دچار نقص کند. به همین دلیل است که تکامل فناوری با دوره های آزمایش گسترده و در نهایت با پذیرش طرح غالب مشخص می شود.
برای ایجاد یک محصول یا خدمات جدید، دو نوع دانش مجزا مورد نیاز است:
- دانش جزء
هر جزء یک عملکرد کاملاً تعریف شده را در یک سیستم وسیع تری انجام می دهد که محصول را تشکیل می دهد. درک این مؤلفه ها دانش مؤلفه است و بخشی از «مفاهیم اصلی طراحی» است (هندرسون و کلارک، 1990) که در مؤلفه ها تعبیه شده است.
- دانش سیستم
اجزاء یکپارچه شده و به هم متصل می شوند تا کل سیستم را بسازند. دانش سیستم توضیح میدهد که سیستم چگونه کار میکند و به چه روشهایی میتوان اجزا را برای کار کردن با هم پیکربندی کرد.
به عنوان مثال، مرکز تحقیقات ناسا در تلاش برای بهبود ایمنی بالشتک های هواپیما بود و آنها را به ایجاد نوع جدیدی از فوم سوق داد. زمان زیادی نگذشت که استفاده تجاری از آن برای پد تجهیزات پزشکی و تجهیزات ورزشی شروع شد. بعدها برای استفاده در بالش و تشک رایج شد. این فوم به نام مموری فوم معروف است .
با پیروی از مثال ناسا، ممکن است نیاز داشته باشید که این نوع دانش متمایز را در یک پلت فرم جمع آوری کنید تا ایده نوآوری بعدی خود را دنبال کنید. این بدان معناست که شما باید همه افراد مرتبط از سازمان خود را برای همکاری در کاوش سیستم و اجزای آن، برای ایجاد کاربری جدید یا بهبود عملکرد کلی سیستم، شامل کنید.
یک سیستم واحد با این قابلیت های یکپارچه سازی که می تواند منبع مزیت رقابتی شما باشد، مرکز نوآوری ایران(هوش نوآوری) است. با اجازه دادن به تیم های شما برای به اشتراک گذاشتن ایده ها، بینش ها و دانش در بخش ها و مناطق جغرافیایی، همکاری را امکان پذیر می کند.
بدون نظر