تعریف و نمونه هایی از نوآوری تجاری

نوآوری کسب و کار در محل کار
•••

نوآوری کسب و کار فرآیند ایجاد چیزی جدید یا بهبود یافته است که در خدمت بهتر یک کسب و کار باشد. این می تواند شامل یک محصول یا خدمات جدید، بهبود گردش کار یا هر چیز دیگری باشد که کسب و کار را به روشی جدید بهبود می بخشد.

در اینجا چند نمونه از نوآوری های تجاری و لیستی از نوآورترین کشورهای جهان آورده شده است.

نوآوری کسب و کار چیست؟

در ابتدایی ترین سطح خود، نوآوری راه جدیدی برای انجام کارها ارائه می کند. وقتی صحبت از نوآوری در کسب و کار می شود ، آن روش های جدید انجام کارها با هدف کسب درآمد بیشتر در کسب و کار معرفی می شوند. 1

فراتر از این تعریف اولیه، نوآوری کسب و کار یک مفهوم کلی است که می تواند برای بسیاری از محصولات، خدمات، تلاش ها و سیاست های مختلف اعمال شود. این می تواند شامل محصولات جدیدی باشد که به مشتریان خدمات بهتری ارائه می دهد یا برنامه جدیدی که به کارمندان کمک می کند تا در مورد پروژه هایی که روی آنها کار می کنند ارتباط بهتری برقرار کنند.

هر زمان که سعی می کنید راه های جدیدی برای بهبود کسب و کار بیابید، در نوآوری های تجاری مشغول هستید.

در دنیای تجارت، نوآوری اغلب به عنوان مترادف تحقیق و توسعه (R&D) استفاده می شود. با این حال، تحقیق و توسعه یک اصطلاح نسبتاً محدود است که معمولاً به توسعه محصولات جدید اشاره دارد. نوآوری کسب و کار اصطلاح گسترده تری است که هر نوع نوآوری را که در زمینه کسب و کار رخ می دهد توصیف می کند.

نوآوری کسب و کار چگونه کار می کند؟

سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) چهار راه را که نوآوری در کسب و کار می تواند آشکار شود، ترسیم می کند: نوآوری محصول، نوآوری فرآیند، نوآوری بازاریابی و نوآوری سازمانی. 2

کسب و کارهای نوآور ایده های جدید و هیجان انگیزی دارند که احتمال بیشتری برای جذب سرمایه گذاری خطرپذیر دارند.

نوآوری محصول به محصولات جدید یا بهبود قابل توجهی اشاره دارد. این نوآوری می تواند شامل ساخت همان محصول با اجزای بهتر یا محصول جدیدی باشد که کاربر پسندتر باشد.

نوآوری فرآیند به روش های جدیدی اشاره دارد که یک کسب و کار می تواند محصول یا خدمات خود را ارائه دهد. این می تواند شامل تغییرات در تکنیک ها، تجهیزات یا نرم افزار باشد.

نوآوری بازاریابی به نحوه ظاهر شدن محصول یا خدمات به مشتریان مربوط می شود. این شامل بسته بندی های جدید یا کمپین های تبلیغاتی است، اما هر گونه تغییر قیمت را نیز شامل می شود.

نوآوری سازمانی به تغییرات تصویر بزرگی اشاره دارد که یک کسب و کار می تواند برای بهبود عملکرد انجام دهد. این می تواند یک تغییر داخلی در شیوه های تجاری یا یک تغییر خارجی در روابط تجاری با سایر نهادها باشد.

مزایای نوآوری در کسب و کار

در سال 2019، دانشگاه نورث ایسترن مزایای نوآوری تجاری را به سه مفهوم کلیدی خلاصه کرد:

رشد بهتر: بدون انعطاف، ممکن است رشد کسب و کار خود را خفه کنید. کسب و کارهایی که سرمایه کافی دارند ممکن است بتوانند رقبای خود را بخرند و از این طریق رشد کنند، اما برای بسیاری از کسب و کارها، رشد آنها محدود به میزان نوآوری و یافتن راه های جدید برای جذب مشتری و رشد سهم بازارشان خواهد بود.

ارتباط بیشتر: عصر دیجیتال عصر رشد و تغییر بی سابقه ای را آغاز کرده است. حدود 90 درصد از کل داده های جهان در سال های اخیر ایجاد شده است و هر دقیقه صدها وب سایت دیگر ایجاد می شود. کسانی که نمی توانند با تغییرات هماهنگی داشته باشند، احتمالاً در این محیط در حال تحول به حاشیه می روند.

به متمایز کردن کسب و کار شما کمک می کند: نوآوری به معنای انجام کاری متفاوت از آنچه قبلا انجام شده است. بنابراین، هرچه کسب و کار شما نوآوری بیشتری داشته باشد، منحصر به فردتر می شود. متمایز بودن از مجموعه کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که کسب و کار شما می تواند از کسب و کارهای جدیدی که بازار را هجوم آورده اند، جان سالم به در ببرد. 3

ردیابی نوآوری ملی

در حالی که نوآوری کسب و کار در سطح سازمانی انجام می شود، گروه های مختلفی کل نوآوری را در سراسر کشورها دنبال می کنند تا نوآوری ملی را مقایسه کنند.

یکی از این ردیاب ها، شاخص جهانی نوآوری است که توسط دانشگاه کرنل، INSEAD و سازمان جهانی مالکیت فکری منتشر می شود. معیارها شامل ویژگی های  تجاری مانند تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری سرمایه است، اما آنها همچنین شامل معیارهای اجتماعی گسترده تری از نوآوری مانند محیط سیاسی و انتشار دانش هستند.

در اینجا 10 کشور برتر نوآور که توسط شاخص جهانی نوآوری در سال 2019 اندازه گیری شده است: 5 آورده شده است.

  1. سوئیس
  2. سوئد
  3. ایالات متحده آمریکا
  4. هلند
  5. انگلستان
  6. فنلاند
  7. دانمارک
  8. سنگاپور
  9. آلمان
  10. اسرائيل

البته سایر سازمان ها معیارهای متفاوتی برای سنجش نوآوری ملی دارند. به همین دلیل است که مقایسه لیست های تولید شده توسط سازمان های مختلف مفید است.

در اینجا 10 کشور برتر نوآور که در اوایل سال 2020 توسط شاخص نوآوری بلومبرگ مشخص شده است، آمده است:

  1. آلمان
  2. کره جنوبی
  3. سنگاپور
  4. سوئیس
  5. سوئد
  6. اسرائيل
  7. فنلاند
  8. دانمارک
  9. ایالات متحده آمریکا
  10. فرانسه 6

  • نوآوری کسب و کار فرآیند ایجاد روش های جدید یا بهبود یافته برای انجام کسب و کار است.
  • نوآوری در کسب و کار می تواند اشکال مختلفی داشته باشد، از یک تاکتیک بازاریابی جدید گرفته تا یک جریان کاری تغییر یافته، تا یک محصول کاملاً جدید.
  • OECD چهار نوع نوآوری تجاری را تعریف می کند: نوآوری محصول، نوآوری فرآیند، نوآوری بازاریابی و نوآوری سازمانی.
  • گروه ها معمولاً نوآوری ملی را به عنوان روشی برای اندازه گیری کل اقتصاد، رشد و جامعه یک کشور دنبال می کنند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *