فهرست مطالب
- چیست و چرا مهم است
- فرصت های شغلی
- بهترین شیوه ها
- فواید
- چه طور باید شروع کرد
- چالش ها
- مثال ها
- نتیجه گیری
نوآوری اجتماعی چیست؟
نوآوری اجتماعی به فرآیند توسعه و اجرای راه حل های جدید و موثر برای حل مسائل اجتماعی یا زیست محیطی اشاره دارد. چه از سیاستهای ملی، چه نهادهای دولتی یا غیردولتی، چنین راهحلهایی باید نیازهای اجتماعی کنونی را بهتر از آنچه قبلا انجام میشد برآورده کنند.
نوآوری اجتماعی به این معناست که تأثیر بلندمدت در مقیاس بزرگ داشته باشد. نوآوری اجتماعی به طور سنتی از طریق تلاش های غیرانتفاعی پیشرفت می کند، اما جامعه تجاری نیز برای رسیدگی به چالش های جامعه نیز باز است.
چرا نوآوری اجتماعی مهم است
در دنیای به هم پیوسته امروزی، مشکلات اجتماعی یک کشور می تواند به ما تبدیل شود. کشورها با رشد اقتصادی کند، بی ثباتی مالی، آشفتگی سیاسی، گرسنگی، فقر و بیماری مواجه هستند. اینها همه مسائل اجتماعی هستند که باید به هر طریقی به آنها پرداخته شود و چنین مشکلات بزرگی فرصت های تجاری بزرگی ایجاد می کند. در واقع بیش از 80 درصد رشد اقتصادی ناشی از نوآوری و استفاده از دانش جدید است.
یک جامعه واقعاً مرفه در روزگار ما شامل رفاه اقتصادی و رفاه اجتماعی است. به طور سنتی، ما با نگاه کردن به تولید ناخالص داخلی، ارزیابی میکردیم که آیا کشوری مرفه است یا خیر. امروزه، توجه به آرامش و شادی ، آزادی ها و آزادی های فردی و رفاه مالی رایج تر شده است .
وقتی از این زاویه به رفاه نگاه می کنیم، می بینیم که جوامع مرفه رویکردی نوآورانه به مسائل اجتماعی روز دارند زیرا مشکلات پیچیده ما نیازمند راه حل های جدید است. نوآوری اجتماعی ذهنیت جدیدی را به ارمغان میآورد که تفکر محدود در مورد شرکتهای اجتماعی و کسبوکارهای انتفاعی را بهعنوان دو حوزه منحصر به فرد متقابل پشت سر میگذارد.
برخی به اشتباه نوآوری اجتماعی را خیریه می دانند. باید اذعان داشت که نوآوری اجتماعی در واقع بعد اضافی به نوآوری می بخشد و رشد اقتصادی و اجتماعی را حفظ می کند.
پذیرش نوآوری اجتماعی فقط به معنای انجام کار خوب برای جامعه نیست، بلکه به معنای انجام تجارت خوب نیز هست. بیایید ببینیم چرا باید سودمندی بشردوستانه سنتی شرکتی را زیر سوال ببریم و در عوض نگاهی دقیق تر به ارزش تجاری نوآوری اجتماعی بیندازیم.
تفاوت بین نوآوری اجتماعی شرکت و مسئولیت اجتماعی شرکت
- بیایید با موضوع مورد علاقه خود در این مقاله شروع کنیم: نوآوری اجتماعی شرکتی (CSI) . CSI به شرکت هایی اطلاق می شود که نوآوری اجتماعی را در فعالیت های تجاری خود ادغام می کنند. این را می توان به عنوان یک رویکرد مداوم در نظر گرفت که به دنبال رسیدگی مداوم به چالش های اجتماعی و بهبود این راه حل ها است.
- از سوی دیگر، رویکرد مسئولیت اجتماعی شرکتی (CSR) نیز وجود دارد که برای شرکت ها بسیار رایج شده است. CSR به استراتژی هایی اشاره دارد که تضمین می کند عملیات یک شرکت اخلاقی و برای جامعه مفید است. CSR به طور کلی چهار حوزه اصلی را شامل می شود: بشردوستی، محیط زیست، حقوق بشر و مسئولیت اقتصادی.
بحث شده است که CSR یک عادت قدیمی است که نیاز به ارتقا دارد. اگر به حوزه بشردوستانه CSR نگاه کنیم، ممکن است درست باشد. به نظر می رسد که شرکت ها به سمت نوآوری اجتماعی حرکت کردند و رویکرد استراتژیک خود را به مسئولیت اجتماعی CSR نامیدند.
در این مقاله به این موضوع می پردازیم که چرا نوآوری اجتماعی رویکردی قدرتمندتر و ارزشمندتر برای CSR است، هم برای تجارت و هم برای جامعه. از آنجایی که نوآوری اجتماعی در واقع تلاش می کند تا مشکلات را تا ریشه حل کند، شرکت ها باید فرصت کسب و کار را در ایجاد راه حل برای این مشکلات تصدیق کنند.
برای توضیح بهتر این موضوع، میتوانیم با نقش بهبود مستمر تشابهی ترسیم کنیم. این شرکت ها را قادر می سازد تا بهتر شوند و از نوآوری حمایت کنند. ما در اینجا به این موضوع پرداختیم که وقتی میخواهید چیزی را بهبود ببخشید چقدر مهم است که به ریشه یک مشکل پی ببرید. با این حال، بشردوستی واقعاً به ریشه مشکل نمیپردازد. بنابراین، اغلب در واقع چیزی را بهبود نمی بخشد، بلکه صرفاً علائم یک مسئله بزرگتر را کاهش می دهد.
SI و فرصت کسب و کار ابرروندهای اجتماعی و زیست محیطی
بنابراین، برخی از ابر روندهایی که می توانند نوآوری اجتماعی شرکت ها را ایجاد کنند، کدامند ؟ چگونه شرکت ها از مزایای تجاری در پیروی از روندهای آینده برخوردار می شوند؟
شهرنشینی
80 میلیون آواره اجباری در سراسر جهان وجود دارد و با ادامه افزایش تعداد، مناطق شهری باید با چالش های جدیدی دست و پنجه نرم کنند. نیاز فزاینده ای برای مقابله با تنوع به روشی نوآورانه تر، سازماندهی مدارس، آموزش زبان و مسکن متناسب با جمعیت فعلی وجود دارد.
شهرهای هوشمند دیگر فناوری محور نیستند، بلکه شهروند محور هستند. مطالعات نشان می دهد که شهرهای فراگیرتر از سلامت اقتصادی بهتری برخوردار هستند. نوآوری اجتماعی می تواند ارزش بیشتری را برای خدمات عمومی با توجه به نیازهای مردم به طور مؤثرتر و جامع تر به ارمغان بیاورد.
نوآوری اجتماعی می تواند ارزش بیشتری را برای خدمات عمومی با توجه به نیازهای مردم به طور مؤثرتر و جامع تر به ارمغان بیاورد.
CHAOS Architects یک شرکت فنلاندی است که از قدرت داده ها، فناوری و مردم برای ایجاد توسعه پایدار شهری استفاده می کند. پلتفرم شهر هوشمند آنها دادههای شهری را با دیدگاه انسانی ترکیب میکند تا هم از مؤسسات دولتی و هم شرکتهای خصوصی در شهرهای در حال توسعه که به نیازها و چالشهای فعلی پاسخ میدهند، پشتیبانی کند.
راه حل نوآورانه آنها برای جامعه سودمند است: آنها با قرار دادن ساکنان در هسته مرکزی به ساخت شهرهای قابل زندگی کمک می کنند. در همان زمان، آنها بر ارزش اقتصادی تمرکز می کنند: آنها از داده ها به عنوان راه حلی برای حمایت از تصمیم گیری بهتر در سرمایه گذاری و توسعه املاک و مستغلات استفاده می کنند.
به عنوان مثال، یکی از مشتریانش که در بخش ساخت و ساز فعالیت می کند، از پلتفرم خود برای به دست آوردن بینش در مورد مکان های بهینه برای انواع مختلف املاک بر اساس تنوع، تحرک، دسترسی استفاده می کند.
سلامتی و تندرستی
سیستم های مراقبت های بهداشتی در سراسر جهان حتی قبل از همه گیری جهانی تحت فشار زیادی قرار داشتند. آنها با چالش جمعیت سالخورده ای روبرو هستند که مشکلات آن سیستم مراقبت های بهداشتی را بیش از حد تحت فشار قرار می دهد و در عین حال افزایش بیماری های مزمن فشار بیشتری بر هزینه های مراقبت های بهداشتی وارد می کند.
در ایالات متحده، بیماری مزمن 50 درصد از جمعیت را تحت تأثیر قرار می دهد و مراقبت از آن بیش از 85 درصد هزینه های مراقبت های بهداشتی را تشکیل می دهد . پیشگیری یا مدیریت علائم در صورت امکان، می تواند هزینه ها را به طور چشمگیری کاهش دهد.
در رویکرد پیشگیرانه مبارزه با این گونه بیماری ها باید مشکلات رفتاری مانند اعتیاد و چاقی را نیز در نظر گرفت. فقط برای نام بردن یک مثال در اینجا، میتوانیم نگاهی به Virta Health داشته باشیم، یک شرکت نوآورانه که با مشکل دیابت مقابله میکند. راه حل آنها رسیدگی به علت اصلی این مشکل از طریق مراقبت های پزشکی از راه دور مداوم و تغذیه درمانی فردی است.
عدم تطابق بین رشد تولید ناخالص داخلی و شادی راکد
چه چیزی مردم را خوشحال، راضی و راضی می کند و چگونه اینها با نوآوری مرتبط هستند؟ با تکیه بر تحقیقات اخیر می توانیم استدلال کنیم که ارتباطی بین رفاه اجتماعی و نوآوری وجود دارد.
برای چهارمین بار متوالی، گزارش جهانی شادی فنلاند را شادترین کشور جهان نشان داد. کشورهایی مانند سوئد، دانمارک، سوئیس و هلند از نزدیک دنبال می شوند. وجه اشتراک این کشورها چیست؟ آنها جوامعی مرفه هستند که رفاه اجتماعی را فراهم می کنند و همچنین در ده کشور برتر نوآورترین کشورهای جهان قرار دارند.
میتوان نتیجه گرفت که رشد تولید ناخالص داخلی برای ایجاد جوامع شاد و مرفه کافی نیست، زیرا آنها به چیزی بیش از قدرت مالی نیاز دارند. چین دومین کشوری است که بالاترین تولید ناخالص داخلی را دارد، اما از داشتن جامعه ای مرفه به معنای وسیع تر فاصله دارد.
اقتصاد شادی مفهوم جدیدی نیست، اما شرکتهای بیشتری شروع به دیدن ارزش تجاری آن میکنند، بهویژه زمانی که از نقش سلامتی و رفاه در رشد بهرهوری استفاده میکنند. شرکتهایی مانند Calm که برنامهای برای مدیتیشن و خواب ارائه میکند، کسبوکار و هدف اصلی خود را شادتر کردن جهان دانستهاند. در حالی که بسیاری از محصولات مشابه در بازار وجود دارد، Calm اولین محصولی بود که به ارزش یک میلیارد دلار رسید .
تغییر آب و هوا
تغییرات اقلیمی چند سالی است که به دلایل خوبی توجه همه را به خود جلب کرده است. همچنین منطقه ای است که بیشتر نوآوری ها را می بیند، زیرا شهرها، حمل و نقل و مسکن باید به طور چشمگیری سازماندهی شوند تا انتشار کربن کاهش یابد و با تغییرات آب و هوایی سازگار شود.
نوآوران اجتماعی مختلفی وجود دارند که روی راهحلهایی برای تغییرات آبوهوایی کار میکنند: از معروفترهایی مانند خودروهای برقی گرفته تا کسانی که سعی در آموزش و افزایش آگاهی با ماشینحسابهای کربن یا منابع پروتئینی جایگزین مانند Beyond Meat دارند.
بهترین شیوه ها برای نوآوری اجتماعی خوب شرکتی
اکنون که نگاهی به کلان روندها و نیازها در نوآوری اجتماعی داشتیم، بیایید برخی از اصولی را ببینیم که به موفقیت نوآوری اجتماعی شرکت کمک می کند.
1. هدف استراتژیک
نوآوری اجتماعی شرکت باید در استراتژی اصلی کسب و کار گنجانده شود و باید چشم انداز سازمان را در نظر بگیرد. برای این کار، پشتیبانی مدیریت ارشد و پاسخگویی الزامی است.
به عنوان مثال، یونیلیور CSI را در کسب و کار اصلی خود از طریق طرح زندگی پایدار یونیلور ادغام کرد . آنها متعهد شدند که شرکت خود را رشد دهند و در عین حال با مسائل زیست محیطی و نابرابری های اجتماعی مقابله کنند. برای انجام این کار، آنها CSI را در تمام عملیات تجاری خود یکپارچه کردند: طراحی محصول، بازاریابی، منبع یابی، تعامل با مشتری و غیره.
جاه طلبی آنها برای رشد با نوآوری پشتیبانی می شود و استراتژی آنها شامل اهدافی مانند کاهش اثرات زیست محیطی به نصف تا سال 2030 و بهبود سلامت و رفاه برای 1 میلیارد نفر است.
2. از قدرت بازارهای مختلف استفاده کنید
از طریق نوآوری شرکتها، شرکتها میتوانند بازارهای جدید و کمخدمت را برای گسترش به آن شناسایی کنند. اینها می توانند در بازارهای محلی یا در اقتصادهای نوظهور باشند. با استفاده از این بازارها، سازمان ها می توانند نیازهای برآورده نشده را با محصولات یا خدمات جدید تامین کنند.
در مصاحبه خود با جان کارتر در مورد نوآوری فراتر از هسته ، در مورد آنچه باعث موفقیت برخی از شرکت های بزرگ مانند آمازون و اپل شد صحبت کردیم. یافته او در کار با این شرکت ها این بود که آنها نه تنها در حوزه محصول اصلی خود، بلکه در خارج از آن تجارت اصلی نیز نوآوری می کنند.
فقط به فرصت های تجاری فکر کنید که می تواند از ورود به بازارهایی که بخش عمومی یا سازمان های خیریه برای مدت طولانی بازیگران اصلی آن بوده اند، افزایش یابد. زمانی که بتوانید مناطقی را که مشکلات ریشه ای در آنها حل نشده است را شناسایی کنید، لازم نیست برای سهم بازار در مناطقی که رقابت شدید است مبارزه کنید.
زمانی که بتوانید مناطقی را که مشکلات ریشه ای در آنها حل نشده است را شناسایی کنید، لازم نیست برای سهم بازار در مناطقی که رقابت شدید است مبارزه کنید.
یک مثال در این مورد Grameen Danone است ، یک سرمایه گذاری مشترک و یک موفقیت تجاری اجتماعی که بخش جدیدی از مصرف کنندگان را در بنگلادش شناسایی کرد. در منطقه ای که 56 درصد از کودکان پیش دبستانی از سوءتغذیه رنج می برند، Grameen Danone به طور موثر به بازار جدیدی دست یافت.
مدلی که آنها با Grameen در بنگلادش و Lemateki در سنگال توسعه دادند به عنوان یک نوآوری مخرب واقعی تلقی می شود. آنها محصولات جدیدی را برای مطابقت با نیازهای بازار متفاوت، مانند ماست غنی شده برای جمعیت محلی و کیسه کارتن (Shokti Pocket) ساخته شده از غلات محلی، که می تواند در دمای اتاق نگهداری شود، توسعه داده و صنعتی کردند. آنها به عنوان یک مدل کارآمد توسعه سرمایه، کارخانه های خرد را معرفی کردند و از انرژی های تجدیدپذیر استفاده کردند.
کیس Grameen Danone به عنوان نمونه خوبی از امکانات موجود در بازار به ظاهر غیرجذاب و کم درآمد است.
3. همکاری های استراتژیک
بسیاری از شرکت هایی که در نوآوری موفق می شوند، ذینفعان خارجی را در فرآیند نوآوری خود درگیر کرده اند. در واقع، 54 درصد از کسب و کارها می گویند که ایجاد مشترک به بهبود تأثیر اجتماعی آنها کمک کرده است.
Deloitte فرصت ها و چالش های ناشی از مشارکت های اجتماعی استراتژیک را بررسی کرد. برای همکاری موثر در ابتکارات نوآوری، این پنج عامل را در نظر بگیرید که مشارکت های موفق معمولاً برآورده می شوند:
- سازمان های غیر انتفاعی، اجتماعی و عمومی را شامل شود
- از ماموریت خود پشتیبان مالی بگیرید
- اهداف تجاری را که توسط یک واحد تجاری هدایت می شوند و نه بخش های مسئولیت اجتماعی، به وضوح تعریف کنید
- یک استراتژی واضح را تنظیم کنید که شامل رویههای اندازهگیری تأثیر، قوانین پیرامون ارتباطات و همچنین استراتژی خروج باشد
- اهداف و چالش های خاصی را در نظر بگیرید که این همکاری می تواند حل کند
به عنوان مثال، اجازه دهید مشارکت بین Walmart و Care International را در نظر بگیریم که قرار بود توسعه رهبری و آموزش مهارت های زندگی را به بیش از 60000 زن که در کارخانه هایی که به Walmart عرضه می کنند، ارائه دهد. فراتر از ارزش اجتماعی، آنها به منافع تجاری خود نیز نگاه می کنند: حفظ و ارتقای استعدادها در کارخانه ها.
گوگل همچنین از قدرت مشارکت های نوآورانه برای کمک به اصلاح محصولاتی مانند Google Earth و Google Maps استفاده می کند. آنها با سازمانهای غیردولتی محلی، دانشگاهها و بانک جهانی همکاری کردند تا از اهداف خود (ردیابی تخریب محیطزیست، انتشار ویروسها، نقشهبرداری از جامعه و غیره) حمایت کنند که در ازای آن اطلاعات دقیقتری به Google میدهد که خدمات آنها را بهبود میبخشد.
مزایای نوآوری اجتماعی شرکت ها چیست؟
از لحاظ تاریخی، شرکت ها ارتباط نزدیکی با جوامع داشتند. همانطور که آنها بزرگتر شدند و به جوامع جهانی رسیدند، نقش آنها در جامعه کمرنگ شد. برخی از شرکت ها نتوانستند مدلی از نظر مالی مناسب برای حمایت از رشد خود پیدا کنند، بنابراین اولویت های آنها باید تغییر می کرد. اکنون زمان در حال تغییر است و شرکت ها دوباره شروع به دیدن مزایای واقعی CSI کرده اند.
برای اینکه نوآوری اجتماعی به خوبی کار کند، باید با اهداف تجاری مرتبط باشد که ارزش مالی به همراه دارد. این بدان معناست که انگیزه ای برای بهبود مستمر و رشد این تلاش ها وجود دارد. در عوض، در بلندمدت، مزایای تجاری نیز در حال افزایش است.
بنابراین، در عمل از چه مزایایی می توانید بهره ببرید؟
1. رقابت نیروی کار
CSI می تواند به عنوان یک ابزار قدرتمند برای جذب، مشارکت و حفظ استعدادهای بزرگ عمل کند. از آنجایی که نسلهای جوان به دنبال مشاغل هدفمند هستند، شرکتها باید خود را وفق دهند.
در تحقیق اخیر مککینزی در مورد نقش هدف در سازمانها، 70 درصد از کارکنان گفتند که حس هدفشان با کارشان تعریف میشود. کارمندانی که در محل کار حس هدفمندی دارند، فداکارتر هستند و توانایی بیشتری برای نوآوری دارند.
استعداد یکی از آن منابعی است که به نوآوری دامن می زند، بنابراین شرکت ها در جذب بهترین افراد به تیم خود با یکدیگر رقابت می کنند. تسلا معروف است که بهترین استعدادها را جذب می کند و موقعیت آنها به عنوان جذاب ترین کارفرما به آنها برتری در بازار می دهد.
2. رشد کسب و کار
پرداختن به مسائل اجتماعی و زیست محیطی نه تنها برای جامعه، بلکه برای تجارت نیز مفید است. همانطور که قبلا ذکر کردیم، فرصت رشد کسب و کار به ویژه در پرداختن به بازارهای جدید که به راه حل های نوآورانه نیاز دارند، به وجود می آید.
شرکتها معمولاً باید با تطبیق خدمات و محصولات خود با در نظر گرفتن زیرساختها و قدرت خرید پایین در منطقه، به مشکلات این حوزهها بپردازند. اگرچه این محیط ها چالش برانگیز هستند، اما امکان کارآفرینی خرد را نیز ایجاد می کنند که می تواند درآمد را نیز افزایش دهد.
آلیانز با ارائه محصولات بیمه ای در هند به بخش جدیدی از مشتریان که درآمد کمتری داشتند، دامنه جغرافیایی خود را گسترش داد. بلافاصله پس از آن، شرکت های تابعه آلیانز در آمریکای جنوبی و سایر کشورهای آسیا و آفریقا گسترش یافتند، بنابراین آنها واحدهای تجاری مصرف کنندگان نوظهور را برای خدمت به این بازارها ایجاد کردند.
در حالی که نسبت به تجارت سنتی خود کوچکتر بودند، اما همچنان موفق شدند یک تجارت خرد سودآور برای 11 بازار جدید ایجاد کنند که در آن 57.4 میلیون نفر را بیمه می کنند.
3. تقویت زنجیره تامین
با نوآوری در زنجیره تامین خود، شرکت ها می توانند منافع اجتماعی و مالی را به دست آورند. گزارش مجمع جهانی اقتصاد بر مزایای کلیدی نوآوری اجتماعی در زنجیره تامین شرکت ها تاکید دارد: تضمین دسترسی قوی و پایدار به مواد خام و افزایش شهرت با پاسخگویی فعال به نیازهای مصرف کننده.
شرکت شیرینی پزی Ferrero در گرجستان به عنوان وسیله ای برای ایجاد منبع جدیدی از زنجیره تامین و افزایش درآمد و استانداردهای کیفیت برای تامین کنندگان کوچکی که در این کشور داشتند، سرمایه گذاری کرد. آنها یک مشارکت استراتژیک با USAID و AgriGeorgia برای ایجاد یک زنجیره تامین فندق مقیاس پذیر و پایدار ایجاد کردند.
آنها از طریق مشارکتهایی که ایجاد کردند، برنامههای آموزشی در مورد شیوههای مدرن تولید فندق ارائه کردند و گروههایی را برای بهبود دسترسی کشاورزان خردهمالک به منابع مالی ایجاد کردند. در نتیجه، بیش از 2100 کشاورز فندق، کمیت و کیفیت تولید خود را افزایش داده اند و فررو منبع جدیدی از مواد اولیه پایدار برای محصولات خود ایجاد کرده است.
4. ارزش برند
جهانی شدن سهم خود را از خوب و بد برای جهان و شرکت ها به ارمغان آورده است. شفافیت بیشتر را میتوان از دو زاویه دید، زیرا باعث میشود شرکتها نسبت به اقدامات خود پاسخگوتر باشند، اما در مقابل افکار عمومی نیز آسیبپذیرتر شوند.
مشتریان از ارائه دهندگان خدمات یا محصولات خود انتظار بیشتری دارند. همانطور که فرهنگ لغو در حال افزایش است، شرکتها شروع به درک این موضوع کردهاند که وقتی چیزی برخلاف ارزشها و باورهای خودشان باشد، مصرفکنندگان چقدر میتوانند قدرتمند باشند. شرکتها میتوانند از مزیتها استفاده کنند و برجسته شوند یا با همسو نکردن ارزشهای خود با نیازهای اجتماعی کنونی قربانی شوند.
چگونه با نوآوری اجتماعی شروع کنیم
از لحاظ تاریخی، سازمانهای انتفاعی به دنبال یک هدف اصلی بودند: سود. این عمیقاً در اکثر DNA آنها نهفته است و ایجاد تعادل در اهداف اجتماعی و مالی برای آنها طبیعی نیست.
بنابراین چگونه می توان با حفظ رشد شرکت به نوآوری اجتماعی نزدیک شد؟
برای کمک به شما در شروع کار و افزایش اعتماد به نفس و الهام بخشیدن به شما، این چهار مرحله می تواند شروع خوبی برای ابتکار نوآوری اجتماعی شما باشد.
1. همه را درگیر کنید
همه را از طریق چالش ایده درگیر کنید و ایده هایی را جمع آوری کنید که به استراتژی نوآوری شما کمک می کند. این همچنین می تواند از هدف شما حمایت کند و مدیریت را بیشتر متقاعد کند که آن را به راه بیندازد.
2. ایجاد شراکت
بسیاری از شرکتهایی که با نوآوری اجتماعی خوب عمل میکنند، مشارکتهای قوی دارند که به آنها در دستیابی به اهداف خاص کمک میکند. ایجاد مشارکت های اجتماعی قوی باید یک خیابان دو طرفه باشد. یک شرکت از نظر منابع، دسترسی جغرافیایی، سرمایه انسانی، زیرساخت چیزهای زیادی برای ارائه دارد، اما می تواند چیزهای زیادی برای به دست آوردن نیز داشته باشد.
قبلاً به شراکت های موفقی که توسط Google، Ferrero یا Walmart راه اندازی شده اند اشاره کردیم، اما همه موفق نخواهند شد. چالشهای زیادی وجود دارد که باید هنگام تلاش برای تیم کردن با سازمانهای دیگر در نظر گرفت. ناهماهنگی برنامه های تأثیر اجتماعی و استراتژی های شرکتی می تواند منجر به هدر رفتن منابع و مشارکت های ناموفق شود. ایجاد نقش ها و مسئولیت های روشن برای هر شریک درگیر نیز می تواند چالش برانگیز باشد.
3. نحوه سنجش موفقیت را مجددا ارزیابی کنید
برای معیارهای اجتماعی خود، باید شروع به بررسی نتایج و تأثیرات خود کنید. با تنظیم KPI های ساده شروع کنید و مطمئن شوید که عملکرد اجتماعی را همراه با عملکرد تجاری اندازه گیری می کنید.
چگونه KPI های شما می توانند ارتباط متقابل بین ورودی ها و تأثیر را بهتر نشان دهند؟ به عنوان مثال، از کارت امتیازی استفاده کنید که ابتکارات فعلی را گرد هم می آورد، عملکرد آنها را ردیابی می کند و یک حلقه بازخورد ایجاد می کند تا از بهبود مستمر اطمینان حاصل شود.
به عنوان بخشی از استراتژی سلامت برای بشریت، جانسون و جانسون بر اهداف توسعه پایدار تمرکز دارد. آنها متعهد به ارزیابی و بهبود مستمر محصولات خود با استفاده از کارت امتیازی با هفت هدف اصلی هستند که از جمله آنها تأثیر زیست محیطی، تأثیر اجتماعی مثبت و نوآوری محصول است.
به عنوان مثال، آنها می خواهند با کاهش انتشار کربن خود به میزان 20 درصد تا سال 2020 و 80 درصد تا سال 2050، به هدف تأثیرات زیست محیطی خود دست یابند. آنها می گویند که در سال 2020 به 30 درصد از هدف خود رسیده اند.
4. فرهنگ نوآوری را فعال کنید
پرورش فرهنگ نوآوری باید در هر شرکتی داده شود، اما اغلب اولین مانع برای عملکرد نوآوری است. ساختن محیطی که نوآوری را تشویق و امکان پذیر می کند، به زمان و تلاش نیاز دارد.
خوب است به خاطر داشته باشید که اگرچه تغییر در فرهنگ شرکتی با رهبران شروع می شود، اما از پایین به بالا نیز اعمال می شود. مدیریت باید مسئولیت برقراری ارتباط، تخصیص منابع و جذب افراد مناسب را بر عهده بگیرد.
برخی از گامهای سادهای که میتواند به ایجاد فرهنگ نوآورانهتر کمک کند: شروع یک چالش ایده برای درخواست نظرات، بازخورد و پیشنهادات بهبود کارمندان. به کارمندانی که در نوآوریهای جدید کمک میکنند، جایزه بدهید و از آنها تجلیل کنید و به هر کسی این فرصت را میدهید که ایدههای خود را آزمایش کند. ما یک مقاله گسترده در مورد
این موضوع نوشتیم که شما را در ایجاد یک فرهنگ نوآورانه تر راهنمایی می کند.
چالش های نوآوری اجتماعی
بسیاری از کسب و کارها در دستیابی به نوآوری که منافع اجتماعی و تجاری را به همراه دارد، شکست می خورند. چرا چنین است و چگونه می توانید بر این چالش ها غلبه کنید؟
تقاضا برای رشد
سهامداران اغلب بر کسبوکارها برای کسب سود کوتاهمدت فشار میآورند و این باعث میشود که چشمانداز کمتری برآورده شود.
سودآوری کوتاه مدت و پایداری بلندمدت اغلب نیروهای متضاد هستند، بنابراین رهبران باید در توضیح این موضوع به خوبی کار کنند. نوآوری گاهی اوقات شکست میخورد زیرا کسبوکارها بر اهداف مالی ماهانه، فصلی یا سالانه تمرکز میکنند که به قیمت چشماندازهای بلندمدت تمام میشود.
رهبران با چالش بزرگ انجام تجارت خوب با نوآوری های اجتماعی روبرو هستند، در غیر این صورت آینده شرکت آنها در خطر است. آنها باید تلاش زیادی را برای تنظیم یک طرح انتقال انجام دهند که به آنها امکان می دهد نوآوری اجتماعی را در استراتژی کسب و کار خود ادغام کنند.
شک و تردید
در داخل، شرکت ها مشکوک هستند که فعالیت های تجاری واقعی را دنبال نمی کنند. از نظر بیرونی، آنها به عنوان اهداف مالی صرفاً دنبال میشوند و واقعاً تلاشی برای تأثیرگذاری اجتماعی ندارند.
با توجه به اینکه بسیاری از نوآوریهای اجتماعی بخشهای ناآشنا از مشتریان یا بازارها را هدف قرار میدهند، ساختارهای داخلی از قبل ایجاد شده در شرکتها نسبت به تغییر چیزهایی که کار میکنند محتاط هستند. رهبران همچنین نقش مهمی ایفا می کنند زیرا می توانند از نوآوران برای جلب شک و تردیدها و کسب مشروعیت برای تلاش ها حمایت کنند.
یکی از راههای دور زدن چالش بیاعتمادی داخلی، ایجاد انکوباتورها است، مانند کاری که فیلیپس برای آزمایش ایدههای جدید خود قبل از اینکه ثابت شود قابل اجرا و مقیاسپذیر باشد، انجام داد. رهبران همچنین برای حمایت از ماموریت اجتماعی خود از طریق تعهد عمومی و کمک مداوم، همراه بودند.
بدبینی بیرونی می تواند از جنبه های مختلف باشد و همچنین می تواند ایجاد شراکت را دشوارتر کند. شرکتها باید با تقویت انگیزههای اجتماعی خود، نشان دادن تمایل به سرمایهگذاری واقعی و عمومی کردن تلاشهای خود، اعتماد سهامداران عمومی را جلب کنند.
نمونه هایی از نوآوری های اجتماعی بزرگ
بیایید برخی از جالب ترین و مهم ترین مواردی را ببینیم که شرکت ها نوآوری اجتماعی را به خوبی انجام داده اند. همچنین نمونههای خوبی وجود دارد که میتوانید از آنها یاد بگیرید و به عنوان خوراکی برای فکر در سازمان خود استفاده کنید.
رابط
اینترفیس یک شرکت تولیدکننده آرد جهانی است که نوآوری اجتماعی شرکت را از طریق Mission Zero به بخش مرکزی استراتژی تجاری خود تبدیل کرده است . یکی از ابداعات آنها که ماموریت اجتماعی را حفظ کرد، بازیافت نایلون از تورهای ماهیگیری بود که توسط ماهیگیران دور ریخته می شد.
این منجر به برنامه Net-Works شد که یک زنجیره تامین جدید نیز ایجاد کرد. در هفت سال، آنها به بازیافت 224 تن تورهای ماهیگیری دور ریخته شده کمک کردند، در مصرف نفت صرفه جویی کردند و انتشار CO2 را کاهش دادند و در عین حال سطح درآمد 40 جامعه را افزایش دادند.
این استراتژی از زمان اجرای آن در سال 1996، ردپای کربن واسط را تا 69 درصد کاهش داده است، همچنین ضایعات در محل دفن زباله را تا 92 درصد، انتشار گازهای گلخانه ای را تا 96 درصد کاهش داده و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر را تا 89 درصد افزایش داده است.
با استراتژی تعیین شده برای بیش از 20 سال، درس هایی از موفقیت بلندمدت آنها می توان آموخت: رهبری نقش بزرگی در تغییر طرز فکر و ایجاد فرهنگی ایفا می کند که تفکر جدید را تقویت می کند. برای تبدیل چشم انداز به عمل، باید یک برنامه عملیاتی معتبر داشته باشید.
وودافون
Vodafone کیف پول موبایل M-Pesa را در سال 2007 در کنیا راه اندازی کرد. این یک نوآوری اجتماعی موفق بود که میلیون ها نفر را خدمات مالی ارائه کرد و به آنها امکان پرداخت سریع و ایمن با تلفن های همراه خود را داد.
در ماه های اول، بیش از 1.1 میلیون نفر شروع به استفاده از این سرویس کردند و 87 میلیون دلار انتقال داده شد. تنها در دو سال، بیش از 8.5 میلیون کنیایی از این سرویس استفاده کردند که 3.7 میلیارد دلار آمریکا (10 درصد از تولید ناخالص داخلی کنیا) را انتقال داد.
آنها بعداً این خدمات را به بازارهای جدید در آفریقا گسترش دادند. در سال 2013 آنها سرویس خود را در هند راه اندازی کردند، اما نتوانستند موفقیت را از کنیا تکرار کنند . M-Pesa در کنیا به دلیل نفوذ اولیه به بازار بسیار خوب کار کرد. زمانی که آنها به بازار هند گسترش یافتند، استارت آپ ها قبلاً شروع به تصاحب کرده بودند. صحنه سیاسی نیز بر عملیات آنها تأثیر گذاشت زیرا نخست وزیر اعلام کرد که پولی زدایی شده است که با کمبود پول نقد همراه بود.
جالب است که از درسهای مایکل جوزف ، مدیرعامل بنیانگذار سافاریکام و مدیر پول موبایل در گروه Vodafone استفاده کنیم. ایجاد اعتماد به عنوان یک برند در هنگام پرداختن به یک بازار جدید و گسترش راه حل های مشابه در حوزه های جدید با چالش های غیرمنتظره ای همراه است. از شکست آنها در هند نیز می توان درس گرفت، زیرا می بینیم که عوامل زیادی در مقیاس بندی استراتژی نوآوری اجتماعی وجود دارد.
تسلا
وقتی صحبت از نوآوری می کنیم، باید به تسلا اشاره کنیم. ماموریت آنها روشن است: حرکت به سمت آینده ای با انتشار صفر. مدل آنها ثابت می کند که پایداری نه تنها برای محیط زیست بلکه برای تجارت نیز مفید است.
تسلا در گزارش تاثیر سال 2019 خود بیان می کند که برای بیش از 550 هزار خودروی فروخته شده، 4 میلیون تن CO2 صرفه جویی کرده است. شبکه شارژ گسترده آنها بیش از 75 میلیون گالن بنزین را ذخیره کرده است و در همان زمان آنها در حال جمع آوری داده ها برای استفاده از قدرت هوش مصنوعی و یادگیری ماشین هستند که به آنها امکان می دهد محصولات و خدمات خود را بهبود بخشند.
تسلا تعهد به انرژی های تجدیدپذیر را نه تنها از طریق خودروهای خود ثابت می کند. برای مثال، آنها یک راه حل انرژی پایدار و مقرون به صرفه را به جزیره تائو در ساموآی آمریکا آوردند، جایی که آنها یک ریزشبکه از بیش از 5.3 هزار پنل خورشیدی و 60 سیستم پاورپک ایجاد کردند.
آنها می توانند 100٪ از نیازهای جزیره را به انرژی پاک برای 3 روز تامین کنند، حتی اگر آفتاب نداشته باشند. 900 ساکن در گذشته هر سال 110 هزار گازوئیل می سوزاندند اما اکنون در تمام طول سال انرژی پاک و مقرون به صرفه دارند. ممکن است این حرکت سود بالایی نداشته باشد، اما نشان می دهد که آنها پول خود را در جایی می گذارند.
فیلیپس
آنها پس از اینکه دیدند تیم فروش آفریقایی در حال تولید ایده های بسیاری با هدف قرار دادن جوامع به حاشیه رانده شده است، به مرکز نوآوری آفریقای فیلیپس رسیدند . در ساختار سنتی شرکت، ایده ها در وسط گیر کردند. آنها با ایجاد مرکز نوآوری، تیم فیلیپس آفریقا را قادر ساختند تا با تیم های استراتژی R&D جهانی خود همکاری نزدیک داشته باشند.
مرکز نوآوری آفریقا به عنوان بخشی از واحد فروش در نایروبی واقع شده است تا بتوانند مشتریان نزدیک خود و بینش بازار خود را داشته باشند. این همان چیزی است که فیلیپس را بر آن داشت تا یک مدل پرداختی را به بازار عرضه کند که چراغهای LED را به خانوادههای کم درآمد اجاره میدهد.
نتیجه گیری
اکنون که رهبران کسبوکار میدانند که اهداف مالی دیگر برای رشد شرکتهایشان کافی نیست، باید پتانسیل بیشتری را در نوآوری اجتماعی ببینند. در حالی که CSR زمانی که به خوبی انجام می شود هنوز هم می تواند قدرتمند باشد، به این معنی نیست که نمی توانید آرزوی برتری داشته باشید و سعی کنید اهداف و نتایج خود را بهبود ببخشید.
برای شرکتها مهم است که بدانند قدرت رهبری و ایجاد تغییر مثبت در رفتار مصرفکننده را دارند که میتواند استانداردهای فعلی را بهبود بخشد. از آنجایی که این مسئولیت بزرگی است، افتادن در دام تلاش برای افزودن ارزش اجتماعی به قیمت اهداف تجاری نیز آسان است.
رویکرد نوآوری می تواند از یک شرکت به شرکت دیگر متفاوت باشد و در حالی که نوآوری اجتماعی ممکن است تنها پاسخ برای کسب و کار شما نباشد، هنوز زمینه های دیگری وجود دارد که می توانید نوآوری را شروع کنید .
بدون نظر