یلی، کاستاریکا و مکزیک برندگان بزرگ آمریکای لاتین در نسخه 2017 شاخص جهانی نوآوری (GII) بودند که اقتصادهای جهان را بر اساس قابلیت‌های نوآورانه (ورودی‌های نوآوری) و نتایج قابل اندازه‌گیری (خروجی‌های نوآوری) رتبه‌بندی می‌کند.

گزارش GII که در ماه ژوئن در مقر سازمان ملل متحد در ژنو، سوئیس ارائه شد، توسط دانشگاه کرنل ، INSEAD و سازمان جهانی مالکیت فکری تهیه شده است .

نوآوری در حال حاضر به طور گسترده به عنوان محرک اصلی رشد اقتصادی، شکوفایی و توسعه شناخته شده است. هدف GII ارائه تصویری فوری از اکوسیستم نوآوری به کشورها، کمک به آنها در شناسایی نقاط ضعف و قوت است.

آمریکای لاتین در وسط

در آمریکای لاتین و جاهای دیگر، تدوین سیاست‌های نوآوری مؤثر می‌تواند به عنوان یک پادزهر بالقوه برای عدم قطعیت‌های اقتصادی و سیاسی منطقه‌ای و جهانی عمل کند. اگرچه امتیازات کلی منطقه نسبت به سال گذشته 2 درصد افزایش یافته است ، کشورهای منطقه همچنان در تلاش هستند تا پتانسیل نوآوری خود را برآورده سازند.

از بین 127 کشور رتبه بندی شده، شیلی در رده 48، کاستاریکا 53 و مکزیک در رتبه 58 قرار گرفتند. سوئیس در صدر فهرست نوآورترین اقتصادهای جهان قرار دارد و پس از آن سوئد و هلند قرار دارند.

 

 

هیچ یک از کشورهای منطقه در نوآوری نسبت به سطح توسعه خود بهتر عمل نمی کنند (مثلاً مانند هند و ویتنام)، و بزرگترین کشورهای منطقه بهبودی در رتبه بندی خود مشاهده نکرده اند.

این منطقه هم از نظر ورودی هایی که نوآوری را تسریع می کند – از جمله افزایش سرمایه گذاری، فارغ التحصیلان علم و فناوری، در دسترس بودن بازارهای اعتباری و موارد مشابه – و هم از نظر نتایج نوآوری، مانند درخواست های ثبت اختراع و مقالات علمی منتشر شده، عقب است.

و مبتکر سال آمریکای لاتین…

شیلی که در رتبه 46 نوآورترین کشور جهان قرار دارد، مانند چهار سال گذشته اقتصاد شماره یک در آمریکای لاتین باقی مانده است، اگرچه از سال 2016 در رتبه بندی کلی دو رتبه سقوط کرده است.

پیشرفت‌های آن در سال 2017 عمدتاً در خروجی‌های دانش و فناوری، به‌ویژه در تعداد شرکت‌های جدید ایجاد شده، نهفته است، جایی که با هشت ثبت شرکت جدید به ازای هر هزار نفر جمعیت در سال 2014، رتبه چهاردهم را در جهان دارد. بلغارستان (با 8.9 در هر 1000) و ایسلند (با 9.5 در هر 1000).

 

 

شیلی از نظر خروجی خالص سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) در جهان دهم است (به معنای میزان سرمایه گذاری ساکنان شیلی در کشورهای خارجی). این نشان دهنده 5 درصد تولید ناخالص داخلی در دوره 2013 تا 2015 بود که تولید FDI شیلی را بالاتر از کشورهایی مانند کانادا و نروژ قرار داد.

این کشور پردرآمد آمریکای جنوبی همچنین از اقتصادهایی مانند فنلاند و ایالات متحده در ثبت نام تحصیلات عالی با 88.6 درصد از جمعیت آن در سال 2015 پیشی گرفته است. این بالاترین امتیاز در آمریکای لاتین است و پس از آن اروگوئه (رتبه 38) و کلمبیا (47) قرار دارند. ).

مدعیان قوی: کاستاریکا و مکزیک

کاستاریکا دومین اقتصاد نوآورانه در آمریکای لاتین و پنجاه و سومین اقتصاد جهان است که هشت رتبه نسبت به سال 2016 کاهش یافته است. این هفتمین سالی است که این کشور کوچک آمریکای مرکزی در میان سه اقتصاد منطقه با بهترین عملکرد قرار می گیرد.

نقاط قوت آن در درجه اول در پیچیدگی تجاری و خروجی های خلاقانه نهفته است. کاستاریکا در صادرات خدمات فرهنگی و خلاقانه مانند تبلیغات، تحقیقات بازار و خدمات نظرسنجی افکار عمومی در جهان اول و از نظر تعداد محققین در بخش شرکت های تجاری رتبه پنجم را دارد.

در صادرات خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات که ICT نامیده می شود، کاستاریکا نیز با هند، ایرلند و اسرائیل در رتبه اول جهان قرار دارد. در سال 2015، صادرات خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات کاستاریکا 14.6 درصد از کل تجارت آن را تشکیل می داد.

بیشتر نقاط ضعف کاستاریکا در سمت ورودی های نوآوری است. این کشور آمریکای مرکزی تعداد نسبتاً کمی از دانشجویان علوم و مهندسی (در رتبه 91 در سراسر جهان) فارغ التحصیل می شود و طرح های صنعتی کمی را بر اساس مبدا توسعه می دهد (103).

مکزیک همچنین در سال گذشته در زمینه نوآوری نسبتاً خوب عمل کرده است و با سه پله ارتقاء به پنجاه و هشتمین اقتصاد نوآور در سراسر جهان تبدیل شده است.

این کشور در بین 62 اقتصاد با درآمد متوسط ​​در کیفیت نوآوری در رتبه هفتم قرار دارد، گروهی که شامل چین، هند و برزیل است. در این شاخص، مکزیک از نظر کیفیت دانشگاه‌های داخلی و تأثیر بین‌المللی نشریات محلی خود بالاتر از حد متوسط ​​عمل می‌کند.

مخارج ناخالص داخلی مکزیک در تحقیق و توسعه (معروف به GERD) و مخارج تجاری-تجاری آن در تحقیق و توسعه (معروف به BERD) در طول بحران مالی جهانی 2008-2009 نه تنها کاهش نیافته است، بلکه از سال 2010 نیز تشدید شده است.

GERD در سال 2015 0.55 درصد از تولید ناخالص داخلی را نشان داد که کاملاً 34 درصد بیشتر از سطوح سال 2008 است. BERD همچنین در سال 2015 نسبت به سطوح دوران بحران 22 درصد بالاتر بود.

مکزیک که پیش‌بینی می‌شود در سال 2017 به شانزدهمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود ، خود را به عنوان مشارکت‌کننده فعال در زنجیره‌های ارزش جهانی، از جمله در بخش‌های فناوری پیشرفته، نشان می‌دهد و وارداتی مانند تجهیزات هوافضا و ابزارهای علمی، از جمله، 18.4 درصد است. از کل تجارت مکزیک در سال 2015.

یکی از نقاط ضعف اصلی مکزیک ثبات و امنیت سیاسی است. در این شاخص در بین 127 کشور جهان رتبه 104 را به خود اختصاص داده است. جنسیت نیز نقطه ای برای بهبود است: تنها 8.2٪ از زنان شاغل مکزیکی دارای مدرک تحصیلی پیشرفته بودند (در مقایسه، 21.1٪ از زنان فرانسوی شاغل و 15.9٪ از زنان شاغل شیلیایی مدرک تحصیلی عالی داشتند).

برزیل: برای تلاش

برزیل همچنان یک بازیگر مهم نوآوری در آمریکای لاتین است. امسال در جهان شصت و نهمین و در منطقه آمریکای لاتین در رتبه هفتم قرار گرفت و به اقتصادهایی مانند پاناما و اروگوئه واگذار شد. این کشور همان جایگاه سال 2016 را حفظ کرده و نسبت به سال 2015 که در رتبه 70 جهان قرار گرفته بود، یک جایگاه بهبود یافته است.

برزیل در زمینه سرمایه انسانی و تحقیقات، پیشرفت های زیادی در هزینه های آموزشی به دست آورد و میانگین امتیاز سه دانشگاه برتر برزیل در رتبه بندی دانشگاه QS در سال 2016، بالاتر از کشورهایی مانند اتریش و ایتالیا، رتبه 24 را در سراسر جهان دارد.

پیشرفت‌های قابل توجهی در نمرات برنامه OECD برای ارزیابی دانش‌آموزان بین‌المللی (PISA) طی سال‌های 12-2003 نیز ثبت شد، اگرچه آموزش عالی همچنان یک گلوگاه برای نوآوری است. تنها 12 درصد از کل دانشجویان آموزش عالی در رشته های علوم و مهندسی تحصیل می کنند که برزیل را در رتبه 96 در بین 102 کشور جهان قرار می دهد.

پتانسیل خود را آشکار می کند

نتایج امسال نشان می‌دهد که اگرچه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب به طور فزاینده‌ای در تحقیق و توسعه و ورودی‌های نوآوری سرمایه‌گذاری می‌کنند، اما لزوماً این ورودی‌ها را به خروجی‌های نوآوری مانند ثبت اختراع، انتشارات علمی، گواهی‌های کیفیت، محصولات با فناوری پیشرفته، علائم تجاری و موارد مشابه تبدیل نمی‌کنند.

این به نوبه خود، کارایی سیستم های نوآوری منطقه را با مشکل مواجه می کند. آمریکای لاتین و دریای کارائیب با نزدیک به 650 میلیون نفر و مجموع تولید ناخالص داخلی 5.2 تریلیون دلار آمریکا، پتانسیل تبدیل شدن به منبع بزرگتری برای تولید فکری جهانی و محصولات تولیدی با فناوری پیشرفته، در میان سایر زمینه های ممکن برای رشد را دارند.

نتایج GII نشان می‌دهد که برای آزاد کردن قدرت مشترک خود، کشورهای منطقه باید بر محیط‌های توانمندی که برای خلاقیت در داخل کشور مساعد است و همچنین همکاری بیشتر در تحقیق و توسعه و نوآوری در سطح منطقه تأکید کنند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *