اگر این کشور پرجمعیت غرب آفریقا امیدوار است قدرت اقتصادی خود را افزایش دهد، محمد بوهاری، رئیس جمهور نیجریه، باید علم و فناوری را در اولویت قرار دهد.

بوهاری می تواند با گسترش اقتصاد کشور و رقابتی شدن آن در سطح جهانی به این اهداف دست یابد. یک گام مهم رسیدگی به آسیب های وارد شده به علم، فناوری و نوآوری نیجریه است.

در برخی مناطق دلیلی برای جشن وجود دارد. نیجریه در بین 20 اقتصاد قوی جهان قرار دارد و بزرگترین تولید ناخالص داخلی (GDP) را در آفریقا دارد.

اما اگر منابع قابل توجهی را فوری در بخش‌های کلیدی سرمایه‌گذاری نکند، پیشرفت نخواهد کرد. این بخش‌ها شامل بخش‌های کشاورزی، حمل‌ونقل، بهداشت، مهندسی، داروسازی، بیوتکنولوژی و بخش‌های تولیدی آن می‌شود.

اروپایی ها، خبرنامه هفتگی ما را با تجزیه و تحلیل از محققان اروپایی دریافت کنید

نیجریه در زمانی به عقب رفته است که کشورهایی مانند چین و کره جنوبی توانسته اند در علم، فناوری و نوآوری گام های بلندی بردارند و در عین حال اقتصاد خود را رشد دهند.

زمین از دست رفته

نیجریه در سه دهه گذشته سرمایه گذاری کمی در علم، فناوری و نوآوری انجام داده است. هزینه ناخالص این کشور برای تحقیق و توسعه به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی 0.2 درصد است، کمتر از نصف میانگین جهانی 0.4 درصد.

بسیاری از کشورهای آفریقایی کوچکتر به مراتب بهتر از نیجریه عمل کرده اند. موزامبیک (0.5٪)، موریس (0.4٪)، اوگاندا (0.4٪) و بوتسوانا (0.5٪) هزینه می کنند.

این فقدان سرمایه گذاری ، تحقیق و توسعه در صنایع استراتژیک را با مشکل مواجه کرده است.

بخش تجارت کشاورزی نیجریه برای چندین دهه بدون ایجاد نوآوری لازم برای تغییر صنعت راکد مانده است.

نیجریه در صنعت روغن نخل پیشرو جهانی بود. امروز، به هیچ وجه به سطح تولید اندونزی و مالزی – دو کشوری که از فناوری بهتر استفاده می کنند – نزدیک نیست.

با وجود اینکه نیجریه بزرگترین تولید کننده کاساوا در جهان است، موقعیت خود را به عنوان یک رهبر بازار به تایلند از دست داده است. صنعت کاساوا به دلیل عدم حمایت وزارتخانه های کلیدی دولتی ضعیف شده است.

آنچه نیجریه می تواند از رهبران جهانی بیاموزد

بسیاری از کشورهای آسیایی، به ویژه چین و کره، ابتکارات تهاجمی را با سرمایه گذاری عمده در تحقیق و توسعه، زیرساخت ها و ظرفیت آموزشی دنبال کرده اند. در پنج سال گذشته، سهم آسیا از سرمایه گذاری تحقیق و توسعه جهانی از 33 درصد به تقریبا 40 درصد افزایش یافته است. چین از 10 درصد به 18 درصد افزایش یافته است و این کشور را پس از ایالات متحده دومین سرمایه‌گذار بزرگ محسوب می‌کند.

افزایش سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه در چین 60 درصد به رشد اقتصادی کمک کرد و اتکا به فناوری های خارجی را به کمتر از 30 درصد کاهش داد.

چین در سال 2011 1.5 میلیون فارغ‌التحصیل علوم و مهندسی جدید در مقایسه با 857000 در اتحادیه اروپا تولید کرد. هدف مشابهی توسط کره جنوبی در دهه 1980 دنبال شد و آن را به یک رهبر جهانی در علم و فناوری تبدیل کرد.

این نشان دهنده اهمیت سرمایه گذاری در آموزش در نیجریه است، جایی که دانشگاه ها به دلیل بودجه ناکافی آسیب دیده اند. بدیهی است که سرمایه گذاری در دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی کیفیت پژوهش را بهبود می بخشد. این را افزایش انتشار در مجلات برتر و جوایز ثبت اختراع در چین و کره جنوبی نشان می دهد.

کاری که رئیس جمهور بوهاری باید انجام دهد

برای موفقیت دولت جدید تحت ریاست رئیس جمهور بوهاری در جایی که اسلاف وی شکست خورده اند، او باید:

  • ایجاد شوراهای ریاست جمهوری و وزیران متشکل از دانشمندان محترم برای تمرکز اختصاصی علم، فناوری و نوآوری.
  • سرمایه گذاری در برنامه های علم، فناوری و نوآوری برای تنوع بخشیدن به اقتصاد.
  • راه اندازی اصلاحات آموزش ملی با تمرکز بر نوآوری و کارآفرینی. این تنها می تواند به تولید نسل بعدی دانشمندان، مهندسان، کارآفرینان و رهبران نوآوری کمک کند.

اقتصاد نیجریه با وجود ثروت و سرمایه انسانی، عمدتاً توسط بخش خدمات، به ویژه صنایع مخابرات و سرگرمی، و استخراج نفت هدایت می شود. این کشور نیاز به بازسازی اقتصاد، توسعه زیرساخت های جدید، بهبود عملکرد اقتصادی و ایجاد تغییرات اجتماعی بیشتر دارد.

دولت جدید باید به سرعت برای ایجاد یک پایه قوی برای علم، فناوری و نوآوری حرکت کند. بدون این، اقتصاد نیجریه ممکن است به سطح بعدی صعود نکند. در نتیجه ممکن است از دعوت این کشور برای گردهمایی G-20 کشورهای پیشرو صنعتی رد شود.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *