اقتصاد روسیه مانند چند کشور دیگر مانند ونزوئلا و عربستان سعودی به شدت به قیمت نفت وابسته است. با این حال، روسیه در داشتن جامعه علمی بسیار قوی با سایر کشورها متفاوت است. در واقع، دانشمندان روسی نویسندگان برخی از اکتشافات بزرگ قرن گذشته بوده اند. بر اساس این علم عالی، روسیه باید یک اقتصاد متنوع و با تکنولوژی بالا داشته باشد، اما اینطور نیست.

این وابستگی برای بقیه جهان اهمیت دارد، زیرا یک کشور مجهز به سلاح هسته‌ای با جاه‌طلبی‌های بزرگ ممکن است زمانی که قیمت نفت به شدت کاهش می‌یابد، غیرقابل پیش‌بینی عمل کند، همانطور که در حال حاضر انجام می‌دهد. بدون اقتصاد متنوع و جامعه تجاری سالم مبتنی بر آن، آن کشور به یک کارت وحشی تبدیل می شود.

چرا علم درخشان روسیه به محصولات تکنولوژیکی که به طور گسترده در بازارهای بین المللی به فروش می رسند و به ثروت و ثبات کشور کمک می کنند، تبدیل نشده است؟

الکساندر پوپوف روسی در خانه به عنوان مخترع رادیو مورد تحسین قرار می گیرد، اگرچه یک ایتالیایی تمایل دارد تمام اعتبار را به دست آورد. تصویر تمبر از طریق www.shutterstock.com.

اختراع در مقابل نوآوری

کلید پاسخ به این سوال، دیدن تفاوت بین “اختراع” و “نوآوری” است. اختراع چیزی به این معنی است که شما یک محصول جدید روی میز آزمایشگاه خود دارید یا یک فرآیند جدید در رایانه خود دارید که کار می کند. اگر این کار را انجام داده اید، یک «مخترع» هستید. “مبتکر” بودن به معنای چیزهای بیشتری است: استفاده از آن محصول یا فرآیند و ایجاد موفقیت تجاری از آن که به نفع شما و جامعه شما باشد. همانطور که تاریخ نشان می دهد، روس ها مخترعان عالی و مبتکرانی مهیب هستند.

نه در مورد اخبار فوری نه در مورد نظرات بی اساس.
  • روس ها برای کشف لیزر دو جایزه نوبل دریافت کردند اما امروز هیچ شرکت روسی وجود ندارد که در بازار بین المللی لیزر قابل توجه باشد.
  • روس ها قبل از توماس ادیسون لامپ های برق کار می ساختند، اما شرکت های ادیسون بازار را در اختیار گرفتند. هیچ شرکت روسی رقیب وجود نداشت.
  • روس ها قبل از گوگلیلمو مارکونی امواج رادیویی را مخابره می کردند، اما امروزه در بازار بین المللی رادیو الکترونیک قابل توجه نیستند.
  • روس ها اولین ماهواره مصنوعی را در مدار قرار دادند، اما امروزه کمتر از یک درصد از بازار بین المللی مخابرات ماهواره ای را در اختیار دارند.
  • روس ها اولین کامپیوتر دیجیتال الکترونیکی را در اروپا ساختند، اما امروز چه کسی کامپیوترهای روسی را می خرد؟

و این لیست می تواند ادامه یابد و ادامه یابد….

چرا روس ها در توسعه ایده های علمی و فناوری اینقدر خوب هستند و در به دست آوردن منافع اقتصادی از این ایده ها اینقدر بدبخت هستند؟ پاسخ فقدان استعداد یا توانایی دانشمندان یا مهندسان آنها نیست. این شکست آنها در توسعه جامعه ای است که در آن درخشش شهروندان آن بتواند در توسعه اقتصادی تحقق یابد.

همه حاکمان روسیه، از پیتر کبیر تا ولادیمیر پوتین، معتقدند که پاسخ به مشکلات مدرنیزاسیون، خود فناوری است، نه محیط اجتماعی که توسعه و تجاری سازی فناوری را ترویج می کند.

چه جامعه نوآوری دارد که روسیه ندارد

این سوء تفاهم روسی در سال‌های اخیر زمانی که به همراه مدیران ارشد مؤسسه فناوری ماساچوست، دانشگاه من به روسیه سفر کردم، برای من واضح شد. روس‌ها دائماً از ما سؤال می‌کردند که چگونه می‌توانند با MIT در توسعه «چیز بزرگ بعدی» برابری کنند. مدیران MIT سعی کردند توضیح دهند که موفقیت موسسه آنها نه تنها به فرهنگ MIT بلکه در منطقه بوستون و به طور کلی ایالات متحده بستگی دارد.

یک حکومت دموکراتیک، یک اقتصاد بازار آزاد با سرمایه‌گذارانی که به دنبال فناوری‌های جدید هستند، حفاظت از مالکیت معنوی، کنترل فساد و جنایت، یک نظام حقوقی که در آن متهم شانس اعلام بی‌گناهی داشته باشد، فرهنگی که انتقاد را تحمل می‌کند و اجازه می‌دهد. استقلال، تمایل به درس گرفتن از شکست به منظور تلاش مجدد – اینها برخی از ویژگی های ناملموس یک جامعه نوآور هستند. روس‌ها نمی‌توانستند موضوع را درک کنند و مدام در مورد فناوری‌های خاص سؤال می‌کردند. سرانجام، یکی از مدیران برجسته MIT که عصبانی شده بود، گفت: «شیر را بدون گاو می‌خواهی!»

در حال حاضر ولادیمیر پوتین اعلام می کند که خواهان مدرنیزه شدن روسیه است، اما مانند پیشینیان شوروی و تزاری خود، سعی می کند فناوری را از سیستم های اجتماعی-سیاسی جدا کند. او می گوید که از Skolkovo ، پروژه جاه طلبانه و پرهزینه دره سیلیکون روسیه که به ویژه توسط سلف او، دیمیتری مدودف، تبلیغ می شود، حمایت می کند. اما در همان زمان ، او مخالفان سیاسی و کارآفرینانی را دستگیر می‌کند که قدرت کافی به دست می‌آورند که ممکن است او را به چالش بکشند ، تظاهرات را سرکوب می‌کند، سیستم حقوقی را برای خدمت به اهدافش تغییر می‌دهد، قوانینی را امضا می‌کند که روس‌هایی را که با خارجی‌ها کار می‌کنند به اتهام خیانت تهدید می‌کند.، و یک رژیم استبدادی واپس گرایانه ایجاد می کند. چنین سیاست هایی به جامعه ای با کارآفرینان ریسک پذیر و نوآوران سرکش منجر نمی شود. آنها به جامعه ای منتهی می شوند که در آن مردم از ترس جلب توجه سرشان را پایین می گیرند.

برای پوتین، مانند حاکمان سابق شوروی و تزار، مدرنیزاسیون به معنای دست زدن به فناوری است، اما رد اصول اقتصادی و سیاسی است که این فناوری ها را در جاهای دیگر به موفقیت تجاری سوق داده است. او شیر را بدون گاو می خواهد. و تا زمانی که سیاست های او به قوت خود باقی بماند، نبوغ علمی مردم روسیه از نظر اقتصادی محقق نخواهد شد.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *