انواع نوآوری

راهنمای گام به گام طوفان فکری

مقدمه: طوفان فکری ابزار خلاقیت موثری نیست

قبل از خواندن مقاله زیر، یک چیز وجود دارد که باید بدانید. طوفان فکری راه خوبی برای تولید ایده های خلاقانه نیست. این امر در تعدادی از مطالعات علمی انجام شده در طول سالها نشان داده شده است. برای اینکه بیشتر بدانید چرا طوفان فکری کار نمی کند، این مطلب را بخوانید .

مقاله زیر برای اولین بار در سال 1997 نوشته شد. از آن زمان و به ویژه از سال 2004، من چیزهای زیادی در مورد چگونگی خلق ایده های خلاقانه توسط افراد و گروه ها آموختم. می توانید برخی از یافته های من را در اینجا بخوانید . در سال 2011، من توسعه یک جایگزین برای طوفان فکری را تکمیل کردم: تفکر ضد متعارف (ACT) . ACT به نقاط ضعف ذاتی طوفان فکری می پردازد و بر اساس روشی که هنرمندان، نوازندگان، دانشمندان و سایر افراد خلاق ایده ها را توسعه می دهند، الگوبرداری شده است.

در همین حال، متن اصلی راهنمای گام به گام طوفان فکری را برای اهداف آرشیوی در زیر می‌گذارم.

راهنمای گام به گام (اصلی) طوفان فکری

طوفان فکری می تواند راهی موثر برای ایجاد ایده های زیادی در مورد یک موضوع خاص و سپس تعیین اینکه کدام ایده – یا ایده ها – بهترین راه حل است، باشد. طوفان فکری در گروه های 8 تا 12 نفره بیشترین تاثیر را دارد و باید در محیطی آرام انجام شود. اگر شرکت‌کنندگان احساس راحتی کنند و با هم شوخی کنند، ذهن خود را بیشتر می‌کشند و در نتیجه ایده‌های خلاقانه‌تری تولید می‌کنند.

یک جلسه طوفان فکری به یک تسهیل کننده، یک فضای طوفان فکری و چیزی برای نوشتن ایده نیاز دارد، مانند تخته سفید، فلیپ چارت یا ابزار نرم افزاری. مسئولیت‌های مجری شامل هدایت جلسه، تشویق به مشارکت و نوشتن ایده‌ها است.

طوفان فکری با گروه های مختلفی از افراد بهتر عمل می کند. شرکت‌کنندگان باید از بخش‌های مختلف سازمان باشند و سوابق مختلفی داشته باشند. حتی در حوزه‌های تخصصی، افراد خارجی می‌توانند ایده‌های تازه‌ای را ارائه کنند که می‌تواند الهام‌بخش کارشناسان باشد.

رویکردهای متعددی برای طوفان فکری وجود دارد، اما رویکرد سنتی عموماً مؤثرترین است، زیرا پرانرژی‌ترین و آشکارا مشارکت‌کننده است و به شرکت‌کنندگان اجازه می‌دهد تا بر روی ایده‌های یکدیگر بنا کنند.

تمرین‌های خلاقیت، تمرین‌های تمدد اعصاب یا سایر فعالیت‌های سرگرم‌کننده قبل از جلسه می‌تواند به شرکت‌کنندگان کمک کند ذهن خود را آرام کنند تا در طول جلسه طوفان فکری خلاقیت بیشتری داشته باشند.

گام به گام

  1. مشکل یا مشکل خود را به عنوان یک چالش خلاقانه تعریف کنید. این بسیار مهم است. یک چالش بد طراحی شده می تواند به ایده های زیادی منجر شود که مشکل شما را حل نمی کند. یک چالش خلاقانه خوب طراحی شده بهترین ایده ها را برای حل مشکل شما ایجاد می کند. چالش‌های خلاقانه معمولاً با این جمله شروع می‌شوند: «از چه راه‌هایی می‌توانیم…؟» یا “چطور توانستیم…؟” چالش خلاقانه شما باید مختصر و دقیق باشد و هرگونه اطلاعاتی غیر از خود چالش را حذف کند. به عنوان مثال: “از چه راه هایی می توانیم محصول X را بهبود دهیم؟” یا “چگونه می توانیم افراد محلی بیشتری را تشویق کنیم که به باشگاه ما بپیوندند؟” برای خواندن دکتر آرتور ون گاندی اینجا را کلیک کنید (سند PDF: 537 کیلوبایت)
  2. به خودتان محدودیت زمانی بدهید. ما حدود 25 دقیقه را توصیه می کنیم، اما تجربه نشان می دهد که چقدر زمان لازم است. گروه‌های بزرگ‌تر ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشند تا ایده‌های همه را مطرح کنند. از طرف دیگر، به خودتان یک محدودیت ایده بدهید. حداقل برای 50 ایده فشار بیاورید. اما 100 ایده حتی بهتر است.
  3. هنگامی که طوفان فکری شروع می‌شود، شرکت‌کنندگان راه‌حل‌های مشکل را فریاد می‌زنند در حالی که تسهیل‌کننده آن‌ها را یادداشت می‌کند – معمولاً روی یک تخته سفید یا فلیپ‌چارت برای دیدن همه. مطلقاً نباید از ایده ها انتقاد کرد. مهم نیست که یک ایده چقدر مبهم، چقدر غیرممکن یا احمقانه است، باید آن را یادداشت کرد. خندیدن باید تشویق شود. انتقاد نیست.
  4. پس از اتمام زمان، پنج ایده را که بیشتر دوست دارید انتخاب کنید. اطمینان حاصل کنید که همه افراد شرکت کننده در جلسه طوفان فکری موافق هستند.
  5. حدود پنج معیار برای قضاوت در مورد اینکه کدام ایده به بهترین شکل مشکل شما را حل می کند، بنویسید. ضوابط باید با کلمه “باید” شروع شود، به عنوان مثال، “باید مقرون به صرفه باشد”، “قانونی باشد”، “تا قبل از 15 ژوئیه امکان پذیر باشد” و غیره.
  6. به هر ایده بسته به اینکه هر یک از معیارها را برآورده می کند از 0 تا 5 امتیاز بدهید. هنگامی که تمام ایده ها برای هر معیار نمره گذاری شدند، نمرات را جمع کنید.
  7. ایده ای که بالاترین امتیاز را داشته باشد به بهترین شکل مشکل شما را حل می کند. اما در صورتی که بهترین ایده شما قابل اجرا نباشد، باید تمام بهترین ایده های خود و امتیازات آنها را ثبت کنید.

مقالات نوآوری

آموزش نوآوری و کارآفرینیاستراتژی اقیانوس آبیاسرار تجاریاکوسیستم ها و خوشه های نوآوریانتشار نوآوریانواع نوآوریبوت استرپینگپذیرش نوآوریتامین مالی جمعیتامین مالی نوآوریتعریف نوآوریتفکر طراحیثبتچارچوب نوآوریحفظ نوآوری نوآوری معکوسحق چاپختراعرهبری نوآوریروش استارتاپ نابسرمایه گذاری خطرپذیر سرمایه گذاری فرشتهسیاست نوآوریعلائم تجاریفرهنگ نوآوریکارآفرینی اجتماعیمالکیت معنویمدیریت نوآوری اکوسیستم های نوآوریمعیارهای نوآورینوآوری آموزشنوآوری اجتماعینوآوری افزایشینوآوری انرژینوآوری بازنوآوری بستهنوآوری تکنولوژیکینوآوری در طراحینوآوری در مدل کسب و کارنوآوری در مراقبت های بهداشتینوآوری رادیکالنوآوری شرکتینوآوری کارآفرینینوآوری کاربرنوآوری مخربنوآوری مشارکتینوآوری مقتصدنوآوری و اخلاقنوآوری و امنیت سایبرینوآوری و ایجاد شغلنوآوری و اینترنت اشیا (IoT)نوآوری و بلاک چیننوآوری و بهره ورینوآوری و پایداری محیطینوآوری و تحول دیجیتالنوآوری و تنوعنوآوری و جهانی شدننوآوری و خلاقیتنوآوری و رایانش ابرینوآوری و رشد اقتصادینوآوری و رقابتنوآوری و مسئولیت اجتماعینوآوری و هوش مصنوعینوآوری و واقعیت افزودهنوآوری و واقعیت مجازی

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *