انواع نوآوری

انواع نوآوری – راهنمای نهایی با تعاریف و مثال ها

اگرچه اغلب در مورد نوآوری از نظر فناوری می شنوید و اگرچه درست است که نوآوری فناورانه بدیهی ترین شکل نوآوری بوده است و احتمالاً ادامه خواهد داشت، اما به اشکال دیگر نیز می آید.

بیشتر نوآوری‌ها پیشرفت‌های کوچک‌تر و تدریجی در محصولات، فرآیندها و خدمات موجود هستند، در حالی که برخی از نوآوری‌ها می‌توانند آن دسته از اختراعات تکنولوژیکی یا مدل‌های تجاری پیشگام باشند که صنایع را متحول کنند.

از آنجایی که محیط و نیازهای مشتریان شما دائما در حال تغییر است، شما باید بتوانید حوزه های مختلف کسب و کار خود را بهبود بخشید تا مشکلات نوظهور را حل کنید و به خلق ارزش جدید برای مشتریان خود ادامه دهید.

بنابراین، دانستن نوع نوآوری‌هایی که یک سازمان باید دنبال کند، می‌تواند به شما کمک کند تا مناسب‌ترین نوآوری‌ها را برای کسب‌وکارتان پیدا کنید . درک و تمرکز بر روی بالقوه ترین آنها نه تنها به شما کمک می کند تا به این نیازهای در حال تغییر پاسخ دهید، بلکه به شما امکان می دهد توانایی خود را برای رشد کسب و کار بهبود بخشید.

در این پست، تصمیم گرفتیم ابتدا با ارائه رایج‌ترین روش‌های طبقه‌بندی نوآوری‌ها و سپس ارائه چند نکته ساده در مورد نحوه شروع مدیریت آنها در سازمان، به موضوع نزدیک شویم.

طبقه بندی نوآوری

نوآوری را می توان از طرق مختلف دسته بندی کرد و برخی از این دسته بندی ها کم و بیش با هم تداخل دارند. هدف از این پست کمک به شما در درک رویکردهای مختلف نوآوری و چگونگی پیوند انواع مختلف نوآوری با تصویر بزرگ است.

ماتریس نوآوری

یکی از راه‌های دسته‌بندی نوآوری، طبقه‌بندی آن بر اساس دو بعد است: فناوری مورد استفاده و بازاری که در آن فعالیت می‌کند ما می توانیم از ماتریس نوآوری برای تجسم رایج ترین انواع نوآوری استفاده کنیم:

ماتریس نوآورینوآوری افزایشی

بیشتر نوآوری ها بهبود تدریجی، تدریجی و مستمر در مفاهیم، ​​محصولات یا خدمات موجود در بازار موجود است.

نوآوری های افزایشی فقط کمی بهتر از نسخه قبلی محصول یا خدمات هستند و فقط تغییرات جزئی در فرمول بندی محصول یا روش ارائه خدمات موجود دارند.

محصولات را می‌توان کوچک‌تر، استفاده آسان‌تر یا جذاب‌تر کرد، بدون اینکه عملکرد اصلی آن تغییر کند و خدمات را می‌توان با بهبود مستمر کارآمدتر کرد.

اگرچه نوآوری افزایشی بازارهای جدیدی ایجاد نمی‌کند و اغلب از فناوری کاملاً جدید استفاده نمی‌کند، اما می‌تواند مشتریانی را که دستمزد بالاتری دارند جذب کند، زیرا نیازهای مشتری شناسایی شده از رفتار یا بازخورد آنها را برآورده می‌کند.

اگر بتوانید همان عملکردها و ارزش را با هزینه کمتر ارائه دهید، محصول یا خدمات ممکن است برای یک بازار بزرگتر و جریان اصلی جذاب باشد.

تلویزیون یک نمونه کلاسیک از هر دوی این سناریوها است، زیرا دائماً بهبود می‌یابد و مدل‌های جدیدی در دسترس است در حالی که ایده اصلی و اجزای آن عمدتاً یکسان هستند. به عنوان مثال، مشتری اصلی می تواند یک تلویزیون LED 50 اینچی با تنها چند صد دلار داشته باشد، در حالی که مشتریان خواستار به راحتی می توانند هزاران دلار را برای یک تلویزیون OLED 75 اینچی خرج کنند.

چیزی که در مورد نوآوری تدریجی راحت است این است که فروش آن اغلب آسان است زیرا نیازی به توضیح اصول کلیدی محصول یا خدمات خود ندارید – مردم از قبل با نحوه کارکرد آن آشنا هستند.

یک نقطه ضعف احتمالی این است که نوآوری های افزایشی لزوماً تأثیر زیادی ندارند زیرا اغلب فقط کمی بهتر از آنچه قبلاً وجود دارد هستند.

همچنین خطر پیچیده شدن بیش از حد محصولات و افزودن ویژگی‌های بسیار زیادی وجود دارد که کسی نمی‌خواهد برای آن هزینه بپردازد. بنابراین، نباید مشتریانی را که فقط یک جایگزین ساده و کم‌هزینه برای محصول شما می‌خواهند نادیده بگیرید، مگر اینکه بخواهید به طور خاص بخش مشتری را هدف قرار دهید و به آنها محصولات ممتاز ارائه دهید.

خطر دیگر مرتبط با نوآوری افزایشی این است که بازار ممکن است (و خواهد شد) در نقطه ای به دلیل اختلال تغییر کند. اگر اینطور باشد، تکیه بر نوآوری تدریجی برای همگام شدن با تغییرات کافی نخواهد بود.

بنابراین، مهم است که همزمان بر بهبود کسب‌وکار اصلی تمرکز کنید و در عین حال به دنبال راه‌های جدیدی برای ایجاد ارزش با جستجوی مدل‌های تجاری جدید و کار بر روی نوآوری‌های مخرب باشید.

نوآوری مخرب

نوآوری مخرب مفهومی است که توسط استاد، مشاور دانشگاهی و بازرگانی کلیتون کریستنسن ابتدا در مقاله HBR و سپس در کتاب خود به نام معضل مبتکر معرفی شد .

نوآوری مخرب نظریه ای است که به مفهوم، محصول یا خدماتی اشاره دارد که با ورود به بازار موجود یا با ایجاد یک بازار کاملاً جدید، یک شبکه ارزش جدید k را باز می کند. معیارهای ارزش سنتی اما دارای جنبه های مختلفی است که توسط بخش کوچکی از بازار ارزش گذاری می شود. این نوع نوآوری‌ها اغلب قادرند غیرمشتریان را به مشتری تبدیل کنند، اما لزوماً برای نیازها و ترجیحات مشتریان جریان اصلی جذابیت ندارند، حداقل هنوز.

چیزی که نوآوری مخرب را دشوار می کند، این است که سازمان های مستقر هنگام تصمیم گیری های مربوط به کسب و کار موجود خود کاملاً منطقی هستند. آنها نمی توانند خود را با رقابت جدید وفق دهند زیرا بیش از حد بر بهینه سازی پیشنهاد یا مدل کسب و کار موجود که تاکنون در بازار موفق بوده است تمرکز کرده اند.

بنابراین، بازار عموماً توسط یک شرکت تازه وارد به جای یک شرکت مستقر مختل می شود.

این پدیده به نام معضل مبتکر در واقع کاملاً منطقی است زیرا بازار موجود اغلب بزرگتر است و حاشیه ها بهتر است.

نوآوری مخرب جایی است که روش های کسب و کار سنتی شکست می خورند و نیاز به قابلیت های جدید دارند. اگرچه خطرات بزرگ هستند، اما اگر همه چیز درست پیش برود، پتانسیل رشد بزرگی وجود دارد.

هنگامی که مدیران متصدی متوجه می شوند که نوآوری های مخرب جدید توسط جریان اصلی استفاده می شود، اغلب برای آنها دیر است که علیرغم مقدار منابعی که در اختیار دارند، به عقب برسند.

در این مرحله، شرکت‌های تازه وارد در حال ارائه راه‌حل جایگزینی هستند که نیازمند قابلیت‌های جدیدی است که شرکت‌های سنتی لزوماً ندارند، و در نهایت چیزهایی را اضافه می‌کنند که مشتریان جریان اصلی می‌خواهند.

به عنوان مثال، تسلا در مقایسه با خودروسازان سنتی تر، قابلیت های متفاوتی دارد. نرم‌افزار، فناوری باتری و توانایی تکرار سریع آن قابلیت‌هایی هستند که خودروسازان سنتی در آن مهارت ندارند و دستیابی به آن‌ها به زمان و منابع نیاز دارد.

نمونه دیگری از نوآوری مخرب، نتفلیکس است ، که سرویس اشتراک پستی اولیه فیلم برای مشتریان اصلی Blockbuster جذاب نبود ، بلکه برای آن دسته از کاربران اولیه که قبلاً به خرید آنلاین عادت کرده بودند، جذاب بود.

آینده نوآوری

با این حال، نتفلیکس تا زمانی که سرویس پست الکترونیکی DVD خود را به جریان وب مختل کرد، به جریان اصلی نرسید. اکنون هزاران خدمات اشتراک آنلاین فیلم در دسترس مشتریان است که می توانند از بین آنها انتخاب کنند و این مدل به آرامی تبدیل به یک هنجار شده است و به تدریج صنعت را متحول می کند.

با وجود مفهوم، اختلال معمولاً ناگهانی اتفاق نمی افتد. به عنوان مثال، مدل کسب و کار SaaS زمانی که برای اولین بار در اوایل سال 2000 معرفی شد چندان موفق نبود اما به تدریج در 20 سال گذشته به استاندارد تبدیل شد.

برای جلوگیری از ایجاد اختلال، باید مراقب تازه واردان در بازار خود و نحوه انجام آنها باشید. به طور معمول، اختلال همیشه در تلاش است تا به حاشیه های اضافی ضربه بزند. به عنوان مثال، دیجیتالی شدن به شدت به همه واسطه‌ها ضربه می‌زند و این شرکت‌ها و حرفه‌ها عمدتاً در سال‌های آینده از بین خواهند رفت.

بنابراین، به جای تکیه بر موفقیت های گذشته خود در خدمت به سودآورترین بخش مشتریان، باید روی نوآوری مدل کسب و کار نیز کار کنید تا مراکز سود جدیدی را کشف کنید که ممکن است لزوماً هنوز جذاب به نظر نرسند، اما ممکن است در آینده پتانسیل رشد قابل توجهی داشته باشند. آینده.

پایداری نوآوری

پایداری نوآوری برخلاف نوآوری مخرب است که در بازار فعلی وجود دارد و به جای ایجاد شبکه های ارزشی جدید، شبکه های موجود را با برآوردن نیازهای مشتری بهبود و رشد می دهد.

درست مانند نوآوری افزایشی، عملکرد محصول در حفظ نوآوری با هر تکرار کمی بهتر می شود و نقص ها را کاهش می دهد. نسخه بهبودیافته جدید محصول می تواند گرانتر باشد و حاشیه سود بیشتری نسبت به نسخه قبلی داشته باشد، اگر مشتریان خواستارتر و رده بالا با عملکرد بهتر از آنچه قبلا در دسترس بود را هدف قرار دهد.

با این حال، اگر منجر به حجم بالاتر و در نتیجه سود مطلق بالاتر شود، ممکن است ارزان‌تر نیز باشد.

مبتکران - معضلروش‌های کسب‌وکار سنتی و نوآوری‌های پایدار اغلب کافی هستند، زیرا سودآورترین هستند و ریسک‌ها کمتر است. از سوی دیگر، اختلالات معمولاً رشد بالایی را ممکن می‌سازد: رشد سهم بازار بزرگ یا ایجاد یک بازار کاملاً جدید، اما معمولاً برای مدت طولانی سودآور نیستند، زیرا سرمایه‌گذاری هنگفتی برای اخلالگران در رشد منطقی است.

نوآوری های پایدار، به نوبه خود، به رشد آهسته بازار ادامه می دهد ، اما دیگر به همان نسبت نیست. در این مرحله، تمرکز به افزایش سود تغییر می کند .

نمونه ای از یک نوآوری زمانی مخرب، در حال حاضر کاملاً پایدار و سودآور آیفون است، که در آن نسخه های اخیر تلفن برای همان بخش های مشتریان جذاب هستند و شبکه های ارزش جدیدی ایجاد نمی کنند. با افزایش انتقادات نسبت به عدم نوآوری آیفون جدید، سود این شرکت با همان سرعت رشد کرده است.

مدل‌های جدید تلفن، مدل کسب‌وکار موجود در بخش ممتاز بازار را حفظ می‌کنند تا نیازهای مشتریانی را که می‌خواهند بیشتر برای نسخه جدیدتر و کمی بهتر از تلفن بپردازند، برآورده کنند.

برخی از نوآوری های پایدار، پیشرفت های تدریجی سال به سال است که همه شرکت های خوب به دست می آورند. دیگر نوآوری‌های پایدار، محصولات موفق و جهشی فراتر از رقابت هستند. با این حال، مهم نیست که نوآوری چقدر از نظر فناوری دشوار است: رقبای شناخته شده تقریباً همیشه در نبردهای حفظ فناوری پیروز می شوند.


از آنجایی که این استراتژی مستلزم ساخت محصول بهتری است که می توانند با حاشیه سود بالاتر به بهترین مشتریان خود بفروشند، رقبای شناخته شده انگیزه های قدرتمندی برای مبارزه با نبردهای پایدار دارند. و آنها منابع لازم برای پیروزی را دارند. 

 – کلایتون کریستنسن

نوآوری رادیکال

نوآوری رادیکال نادر است زیرا دارای ویژگی های مشابه با نوآوری مخرب است اما به گونه ای متفاوت است که همزمان از فناوری انقلابی و یک مدل تجاری جدید استفاده می کند .

نوآوری رادیکال مشکلات جهانی را حل می‌کند و نیازها را به روش‌های کاملاً جدیدی نسبت به آنچه به آن عادت کرده‌ایم برطرف می‌کند و حتی برای نیازها و مشکلاتی که نمی‌دانستیم داریم، راه‌حل‌هایی ارائه می‌دهد، که بازار یا حتی کل اقتصاد را کاملا متحول می‌کند.

اگرچه نوآوری‌های رادیکال نادر هستند، اما در گذشته اخیر تعداد بیشتری از آنها وجود داشته است.

نوآوری‌های فن‌آوری مانند رایانه شخصی و اینترنت نمونه‌هایی از نوآوری‌های رادیکال هستند که نحوه عملکرد و ارتباطات کل جهان را تغییر داده‌اند. این نوآوری‌های مخرب، بستری را برای جامعه ما فراهم می‌کنند که بر روی آن بنا شود، که منجر به رشد اقتصادی بسیار سریع می‌شود.

به گفته ARK Invest ، یک شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری، موج جدید و حتی بزرگ‌تری از نوآوری‌های رادیکال وجود دارد که به نظر آنها در آستانه تبدیل شدن به جریان اصلی هستند. اینها رباتیک، هوش مصنوعی (AI)، فناوری بلاک چین، ذخیره انرژی و توالی ژنوم هستند.

کشتی-تاثیر-نوآوری

از آنجایی که نوآوری رادیکال با آنچه مردم به آن عادت کرده اند بسیار متفاوت است، معمولاً در ابتدا با مقاومت قابل توجهی روبرو می شود. این نوع نوآوری ها معمولاً قبل از اینکه برای بازارهای اصلی آماده شوند، به زمان و توسعه فناوری زیادی نیاز دارند.

با این حال، زمانی که با موفقیت اجرا شود، اغلب به معنای آغاز دوران جدیدی است که بر بسیاری از بخش ها و جغرافیا تاثیر می گذارد.

انواع دیگر نوآوری

در حالی که چهار نوع نوآوری ذکر شده در ماتریس نوآوری، روشی متداول برای توصیف فناوری مورد استفاده یک نوآوری و تأثیر آن بر بازار است، این تنها راه برای طبقه‌بندی نوآوری نیست.

شما لزوماً ابتکار نوآوری بعدی خود را فقط با گفتن به مردم برای ارائه ایده های تجاری مخرب جدید که قرار است کل صنعت را متحول کند، یا صرفاً برای ایجاد نوآوری افزایشی بیشتر شروع کنید.

برای به دست آوردن نتایج ملموس تر و عملی تر، باید به نوآوری به صورت کلی نگریست. در این قسمت از پست، انواع دیگری از نوآوری‌ها را معرفی می‌کنیم که می‌توانند برای بهبود و باز کردن ارزش جدید در بخش‌های مختلف کسب‌وکار شما مورد استفاده قرار گیرند.

انواع مختلف نوآوری

ده نوع نوآوری

ده نوع نوآوری دابلین  مدلی است که می تواند برای بازبینی استراتژی های موجود برای توسعه نوآوری های قابل دوام در تمام سطوح سازمان شما مورد استفاده قرار گیرد.

این چارچوب می تواند به عنوان یک ابزار تشخیصی برای ارزیابی نحوه رویکرد داخلی نوآوری و ارزیابی جنبه هایی برای بهبود که صرفاً بر نوآوری فناوری متمرکز نیست استفاده شود.

این نوع رویکرد کل نگر می تواند به شما کمک کند تا محیط رقابتی خود را تجزیه و تحلیل کنید و شکاف ها و فرصت های بالقوه برای بهبود تدریجی و همچنین انجام کاری کاملاً منحصر به فرد را آشکار کنید.

در مقایسه با نوآوری‌های ذکر شده در بالا، ده نوع چارچوب نوآوری از دیدگاه عملی‌تری به نوآوری می‌پردازد.

مدل ده نوع نوآوری ادعا می‌کند که تمام نوآوری‌های بزرگ در طول تاریخ از ترکیبی از دسته‌بندی‌های زیر تشکیل شده‌اند:

ده نوع نوآوریدر چارچوب ده نوع نوآوری، انواع مختلف نوآوری ها به سه دسته اصلی تقسیم می شوند: پیکربندی، ارائه و تجربه. به زبان عامیانه، مدل کسب و کار، محصول و بازاریابی .

انواع موجود در سمت چپ چارچوب، بیشترین تمرکز داخلی و دور از مشتریان را دارند. همانطور که به سمت راست حرکت می کنید، انواع به طور فزاینده ای برای کاربران نهایی آشکار و آشکار می شوند.

اگرچه ممکن است شروع کار روی همه این زمینه ها به طور همزمان واقع بینانه نباشد، به خصوص اگر در زمینه نوآوری تازه کار هستید، می توانید از این چارچوب برای تجزیه و تحلیل وضعیت فعلی خود و رقابت موجود برای شناسایی مناطقی استفاده کنید که نیاز به توجه فوری دارند و کاملاً از دست رفته اند. ، یا می تواند به مزیت های رقابتی برای نوآوری شما تبدیل شود.

هنگامی که در زمینه نوآوری تجربه بیشتری کسب کردید، بهتر است روی ایجاد بهبود مستمر در همه یا حداقل بیشتر این زمینه ها تمرکز کنید.

نوآوری محصول

نوآوری محصول احتمالاً رایج ترین شکل نوآوری است و به بهبود ویژگی ها و ویژگی های عملکرد محصول اشاره دارد. همچنین می تواند از قطعاتی استفاده کند که با محصولات تولید شده قبلی متفاوت است.

نوآوری‌های محصول همیشه ملموس هستند، می‌توانند شامل فناوری‌های کاملاً جدید باشند یا می‌توانند بر اساس ترکیب فناوری‌های موجود به روشی جدید ساخته شوند ، اگرچه لزوماً نیازی به هیچ فناوری ندارند.

نوآوری محصولیک نوآوری محصول می تواند یک محصول کاملاً جدید باشد که قبلاً هرگز دیده نشده است، مانند فیجت اسپینر، یا می تواند نسخه بهبود یافته یک محصول موجود باشد، مانند هدفون های بی سیم یا نسل دوم آمازون اکو . همچنین می تواند یک ویژگی جدید برای یک محصول موجود باشد، مانند نشانگر چرخش پویا در ماشین یا کفی کفش ماساژور پا که از فناوری مغناطیسی استفاده می کند.

برخی محرک‌های آشکار نوآوری محصول وجود دارد، مانند تغییر در نیازهای مشتری، نیاز به افزایش چرخه عمر محصول، اصرار برای استفاده از بازارها یا بخش‌های جدید، یا صرفاً برای افزایش ظاهر و احساس و راحتی استفاده از تولید – محصول.

نوآوری محصول راهی عالی برای بهبود کیفیت و قابلیت اطمینان محصول برای به دست آوردن مزیت رقابتی یا حفظ موقعیت خود در بازار است. علاوه بر این، می تواند به کاهش هزینه های پردازش و تولید کمک کند.

نوآوری خدمات

نوآوری خدمات به مفهوم جدید یا بهبود قابل توجه خدمات، محصول یا فرآیند در یک بازار جدید یا موجود اشاره دارد . برای مثال می‌تواند یک کانال توزیع یا تعامل با مشتری جدید باشد، سیستمی که فرآیند تحویل را بهبود می‌بخشد یا راه‌حل‌های جدید در رابط مشتری.

روشی که شما به مشتریان خود خدمات می دهید راهی عالی برای متمایز شدن، ایجاد ارزش بیشتر برای آنها و ارائه درآمد بیشتر برای سازمان شما است. بخش بزرگی از یک کسب و کار موفق این است که می توانید زندگی مشتریان خود را آسان تر کنید و هر چه بهتر بتوانید نیازها و انتظارات کسانی را که به آنها خدمت می کنید برآورده کنید، آینده شما روشن تر به نظر می رسد.
نوآوری خدماتاوبر نمونه ای از یک شرکت نوآور خدماتی است که رشد بیشتری را در خارج از تجارت اصلی خود ایجاد کرده است. با UberEATS، از نقاط قوت و قابلیت های منحصر به فرد خود مانند نام تجاری خود برای ورود به بازارهای مجاور استفاده کرده است. این واقعیت که آنها در حال حاضر در تلفن های مردم هستند و آنها از قبل حمل و نقل را سازماندهی می کنند به آنها کمک کرده است تا خط پیشنهادات خود را گسترش دهند و به مشتریان خود ارزش جدیدی ارائه دهند.

نوآوری در فرآیند

یک فرآیند ترکیبی از مهارت ها، فناوری ها و ساختارهایی است که برای تولید محصولات یا ارائه خدمات استفاده می شود.

نوآوری فرآیند به طور کلی به اجرای یک روش تولید یا تحویل جدید یا بهبود یافته است . همچنین ممکن است به طور غیرمستقیم با محصولات و خدمات شرکت مرتبط باشد، به عنوان مثال در قالب فرآیندهای عملکرد پشتیبانی در منابع انسانی یا امور مالی.

نوآوری در فرآیند را می توان با به کارگیری فناوری جدید یا روش بهبودیافته در یک فرآیند انجام داد و اغلب برای صرفه جویی در زمان، هزینه یا ارائه خدمات بهتر به مشتریان انجام می شود. اغلب شامل تکنیک‌ها، تجهیزات یا نرم‌افزارهای جدید می‌شود و اغلب می‌تواند نیاز به تغییر فرهنگی یا ساختاری نیز داشته باشد.
نوآوری در فرآینددر نوآوری فرآیند، محصول نهایی معمولاً تغییر نمی کند، اما روش بیرون آوردن محصول بهبود می یابد.

نمونه ای از نوآوری در فرآیند، سفارش تکمیل خودکار برای فروشگاه های خرده فروشی است. پیش از این، یک کارمند باید به صورت دستی تمام محصولات را یکی یکی مرور می کرد تا ببیند چقدر باید سفارش داده شود. این نه تنها بسیار وقت گیر است، بلکه بسته به اینکه برآورد محافظه کارانه باشد یا خیر، به راحتی منجر به ذخیره بیش از حد یا کم می شود.

یک راه مدرن تر، استفاده از مدل های آماری برای محاسبه پیش بینی دقیق تر است. اگر سفارش‌های خودکار توسط یک سیستم ایجاد می‌شوند، می‌توانید به سادگی به کارکنان اجازه دهید پیشنهادات سفارش از پیش محاسبه‌شده را دوباره بررسی کنند، برای مثال در صورتی که سفارش از یک مقدار آستانه خاص فراتر رود. این نه تنها می تواند در زمان و هزینه شما صرفه جویی زیادی کند، بلکه داشتن سطح سهام بهتر نیز توانایی شما را برای خدمات رسانی به مشتریان بهبود می بخشد.

نوآوری تکنولوژیک

فناوری به عنوان منبع نوآوری می تواند به عنوان یک عامل موفقیت حیاتی برای افزایش رقابت در بازار شناخته شود.

نوآوری فناورانه شامل فناوری جدید یا بهبود یافته است، مانند نوع جدید ماشین آلات یا تغییر شکلی از فناوری به یک محصول، فرآیندها یا روش های ارائه خدمات.

برای مثال، وقتی صحبت از ترکیب فناوری در فرآیند تولید می‌شود، اتوماسیون را امکان‌پذیر می‌کند که منجر به نرخ‌های تولید بالاتر، هزینه کمتر به ازای هر واحد خروجی می‌شود و استفاده کارآمدتر از مواد را امکان‌پذیر می‌سازد – کاهش تنوع و در نتیجه کیفیت محصول سازگارتر .

واقعیت مجازی

ما روزانه از تعدادی از نوآوری‌های محصول فناوری، از تلفن‌های هوشمند و دستگاه‌های بهداشتی تا سیستم‌های صوتی بی‌سیم خانگی استفاده می‌کنیم. به عنوان مثال ، SONOS فناوری پیشرفته ای را برای ارائه یک تجربه موسیقی چند اتاقه بی سیم ایجاد کرده است. آنها در ابتدا قصد داشتند لینوکس را به عنوان پلتفرم فناوری انتخاب کنند، اما در آن زمان هیچ درایور صوتی وجود نداشت، بنابراین مجبور شدند خودشان آن را بسازند.

وقتی صحبت از نوآوری خدمات فن آوری به میان می آید ، مک دونالد رویکردی جامع به دیجیتال برای ایجاد تجربیات جذاب برای مشتری در پیش گرفته است. هدف استراتژیک اصلی آنها استفاده از فناوری برای بهبود تجربه در رستوران و ایجاد نسل بعدی راه‌حل‌ها و تحویل است.

آنها قبلاً با صندوق‌داران خداحافظی کرده‌اند و کیوسک‌هایی را جایگزین آن‌ها کرده‌اند. آنها همچنین برنامه‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهند که می‌توانید از آن برای سفارش و پرداخت هزینه غذا قبل از برداشتن آن استفاده کنید تا از خط خوردن جلوگیری کنید.

نوآوری مدل کسب و کار

در تمام سادگی، مدل کسب و کار نحوه عملکرد و کسب درآمد یک شرکت است. این شامل ارزش‌ها و منابع اصلی، استراتژی، کانال‌های اصلی و مشتریان هدف است.

نوآوری مدل کسب و کار یک تغییر اساسی در نحوه ارائه ارزش یک شرکت به مشتریان خود یا جذب آن از بازار است . در عمل، اغلب از طریق توسعه مکانیسم‌های قیمت‌گذاری جدید، جریان‌های درآمد یا کانال‌های توزیع اتفاق می‌افتد، اما به آنها محدود نمی‌شود.

چیزی که در مورد نوآوری مدل کسب و کار چالش برانگیز است این است که قابلیت ها و فرآیندهایی که برای موفقیت یک شرکت بهینه شده اند، به اهداف تحول تبدیل می شوند. برای اینکه بتوانید مدل های کسب و کار جدید و قابل دوام ایجاد کنید، معمولاً باید تصمیمات اساسی را که کسب و کارتان بر اساس آن فعالیت می کند، تغییر دهید. به عبارت دیگر، کار بر روی نوآوری های مخرب.

نوآوری در مدل کسب و کار اغلب به معنای خطرات بالاتر برای یک شرکت در کوتاه مدت است، اما برای بقای بلندمدت و مختل نشدن آن بسیار مهم است. از سوی دیگر، نوآوری در مدل کسب‌وکار و به‌ویژه خدمات دیجیتال، ممکن است رشد حاشیه عملیاتی بالاتری داشته باشد، بنابراین این نوع نوآوری‌ها واقعاً ارزش دنبال کردن دارند.

برای مثال، خرید موسیقی در چند دهه گذشته دو بار تغییر کرده است. آیتونز نمونه جالبی از مدل تفکیک است – استراتژی که چیزی را به بخش ها یا عناصر تشکیل دهنده تجزیه یا جدا می کند. قبل از اینکه iTunes شروع به فروش تک آهنگ کند، یا باید کل آلبوم را می خرید تا آهنگ مورد علاقه خود را بشنوید یا در زمان مناسب در کنار رادیو می نشستید تا بتوانید آن را ضبط کنید.

بعداً، Spotify با حذف واسطه‌ها و برخورد مستقیم با مشتریان به صورت آنلاین، تجارت موسیقی دیجیتال را با مدل پخش رایگان خود به مسیری کاملاً متفاوت برد.

برخی از صنایع مانند تولید، خدمات مالی، لجستیک و مراقبت های بهداشتی بیشتر از سایرین تحت تأثیر موج اختلالات آتی قرار می گیرند. با این حال، هیچ صنعتی کاملاً ایمن نخواهد بود.

صنایع متاثر از اختلال

اگر مطمئن نیستید که روی نوآوری مدل کسب و کار تمرکز کنید یا خیر، به دنبال نشانه هایی باشید که نشان می دهد کسب و کار شما در معرض مختل شدن است:

  • بازار اشباع شده
  • تکنولوژی منسوخ شده
  • تغییر نامطلوب در حاشیه صنعت
  • عدم تمایل یا ناتوانی در هماهنگی با روندهای جهانی
  • رضایت پایین مشتری

اگر بیش از یکی از این نشانه‌ها را تجربه می‌کنید، مطمئناً زمان آن رسیده است که در مورد مدل کسب‌وکار خود نوآوری کنید و وعده‌های ارزشی خود را بدهید و به راه‌های جدیدی برای کسب درآمد فکر کنید.

نوآوری بازاریابی

برای موفقیت یک نوآوری، مردم باید بتوانند آن را پیدا کنند و سپس از آن بهره ببرند. هدف اصلی یک نوآوری بازاریابی، باز کردن بازارهای جدید یا افزایش سهم بازار است.

یک نوآوری معمولاً به عنوان یک نوآوری بازاریابی در نظر گرفته می شود که تغییرات قابل توجهی در آمیخته بازاریابی “سنتی” (4Ps: قیمت، محصول، تبلیغات و مکان) صنعت مورد نظر ایجاد کند.

توانایی ارتباط با مشتریان کلیدی است و همیشه فضایی برای بهبود روابط و تعامل با مشتری وجود دارد. به دلیل تکنولوژی دائما در حال تغییر و ترجیحات مشتری، نوآوری های بازاریابی جدید برای ترویج محصولات و خدمات جدید و موجود مورد نیاز است.

ارائه شیوه‌های بازاریابی نوآورانه به شما این امکان را می‌دهد که آن روابط با مشتری را به روش‌هایی که حتی ممکن است انتظار نداشته باشند، تقویت کنید. برای مثال، شرکت لوازم آرایشی L’Oréal، اپلیکیشن Makeup Genius خود را برای دستیابی به گروه مشتریان گسترده‌تری و افزایش تعامل آنها با این برند توسعه داده است .

استفاده از چنین فناوری‌های نوآورانه‌ای در بازاریابی، مزیت دیگری نیز دارد که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا تجربه خرید آنلاین را با استفاده از داده‌ها برای پیشنهاد محصولاتی که مطابق با ترجیحات شخصی مشتری هستند، افزایش دهند.

اگرچه فناوری نقش مهمی در نوآوری های بازاریابی آینده دارد، اما لزوماً همیشه نباید از فناوری جدید استفاده کند.

نوآوری‌های بازاریابی در مقایسه با سایر نوآوری‌ها متفاوت هستند، به این معنا که می‌توان از آنها برای ارتقای محصولات یا خدمات موجود به روشی متفاوت از آنچه قبلاً انجام شده است استفاده کرد. به عنوان مثال، محصولی که در ابتدا برای یک هدف استفاده می شود، می تواند برای هدف دیگری تبلیغ شود.

برای مثال، میله های اسکی، برای چندین دهه توسط اسکی بازان و کوهنوردان برای ایجاد تعادل و پشتیبانی در شرایط چالش برانگیز مورد استفاده قرار گرفته است. اکنون پیاده‌روی نوردیک به یک فعالیت ورزشی محبوب تبدیل شده است که با استفاده از میله‌های اسکی که برای تمرینات اسکی خارج از فصل به بازار عرضه شده‌اند، به‌عنوان روشی هوشمندانه برای افزایش مصرف انرژی از پیاده‌روی منظم شروع شده است.

نوآوری معماری

نوآوری معماری مفهومی است که توسط ربکا هندرسون، استاد دانشکده بازرگانی هاروارد و رئیس دانشگاه کیم کلارک در سال 1990 معرفی شد.

نوآوری معماری به‌عنوان پیکربندی مجدد فناوری‌های محصول موجود توصیف می‌شود که در روش‌های ترکیب اجزا، که برخی از آنها لزوماً نوآورانه نیستند، بهبود می‌بخشد.

نوآوری معماریبرخی از نمونه‌های نوآوری‌های معماری شامل سیستم‌های کامپیوتری شبکه‌ای و سیستم‌های تولید انعطاف‌پذیر است که در آن اجزای اصلی محصول یکسان باقی می‌مانند، اما رابطه بین این اجزا و نحوه پیوند آنها با یکدیگر تغییر می‌کند.

از نقطه نظر فنی، نوآوری‌های معماری اغلب در مقایسه با انواع دیگر نوآوری‌ها خطر کمتری دارند، زیرا این فناوری قبلاً ثابت شده است که کار می‌کند. بنابراین، نیازی به صرف زمان و هزینه برای آزمایش نحوه عملکرد این اجزای تکنولوژیکی در عمل نیست – فقط باید مطمئن شوید که آنها با هم کار می کنند.

با این حال، ریسک بازار همچنان وجود دارد، به همین دلیل مهم است که مطمئن شوید محصول یا خدمات شما تقاضای واضحی دارد.

نوآوری اجتماعی

نوآوری‌های اجتماعی  ، شیوه‌های جدید یا اختراعات فن‌آوری هستند که هدفشان رفع نیازهای اجتماعی به روشی بهتر از راه‌حل‌های موجود است. این نوع راه‌حل‌های نوآورانه می‌توانند توسط نهادهای دولتی یا تجاری ارائه یا تأمین مالی شوند.

دلایل زیادی وجود دارد که چرا نوآوری های اجتماعی مهم هستند ، مانند بهبود شرایط کاری، ارائه آموزش بیشتر، توسعه جامعه یا سالم تر کردن جمعیت. بنابراین می توان گفت که نوآوری های اجتماعی برای گسترش و تقویت جامعه مدنی ضروری است.

فن‌آوری‌ها و نوآوری‌های آب پاک ، مانند مولدهای آب آشامیدنی که رطوبت هوا را جذب کرده و آن را به آب آشامیدنی تبدیل می‌کنند، نمونه‌هایی از نوآوری‌های اجتماعی هستند که می‌توانند در حال حاضر و آینده به کاهش مسئله توزیع نابرابر آب آشامیدنی پاک کمک کنند.

یک استارت آپ فنلاندی به نام Gubbe.io با ارائه پلتفرمی که دانش آموزان را به سالمندانی که به کمک در امور خانه، فناوری، حمل و نقل یا صرفاً فعال ماندن نیاز دارند، به طور موفقیت آمیزی، نوآوری خدمات فناوری و نوآوری اجتماعی را با هم ترکیب کرده است.

پذیرش نوآوری اجتماعی فقط به معنای انجام کار خوب برای جامعه نیست، بلکه به معنای انجام یک تجارت خوب نیز هست. ما با جزئیات بیشتری در مورد نوآوری اجتماعی و مزایای کسب و کار که سازمان ها می توانند از آنها استفاده کنند، نوشتیم.

بعدی چیه؟

نوآوری را می توان از طرق مختلف دسته بندی کرد و هدف این طبقه بندی ها این است که درک شما از انواع فرصت ها و نحوه عملکرد انواع مختلف نوآوری ها در زمینه کسب و کار شما را عمیق تر کند.

بلندپروازترین نوآوران ترکیب مناسبی از موارد فوق را پیدا می کنند و تا حد امکان آنها را در سازمان خود به کار می گیرند. آنها به جای تکیه بر یک فرآیند تحقیق و توسعه یا یک نوع نوآوری واحد، از انواع مختلف نوآوری ها به صورت کلی و سیستماتیک استفاده و مدیریت می کنند.

نوآوری آغاز چیز جدیدی استفرقی نمی‌کند تازه نوآوری را شروع کنید، تجربه موفقیت‌آمیزی از آن کسب کرده باشید، یا یک مبتکر کهنه کار باشید، می‌توانید بدون توجه به سطح فعلی‌تان، فرصت‌های رشد جدیدی را در سازمان خود بیابید.

اگر می‌خواهید درباره نحوه مدیریت نوآوری با ابزار مدیریت نوآوری اطلاعات بیشتری کسب کنید، یک نسخه آزمایشی با Viima رزرو کنید تا نرم‌افزار را در عمل ببینید.

رویکرد شما به نوآوری عمدتاً به توانایی های منحصر به فرد و اهداف استراتژیک شما بستگی دارد. در نهایت، مدیریت نوآوری هیچ تفاوتی با مدیریت هر تغییر عمده دیگری ندارد و کمابیش همان اصول اعمال می شود.

اگرچه حرکت سریع مهم است، اما بیش از حدی که می توانید بجوید گاز نگیرید.

برای جلوگیری از خرابی های غیر ضروری، می خواهید جنبه های مختلف کسب و کار خود را مرور کنید و به موارد زیر بپردازید:

  • وضعیت فعلی خود را ارزیابی کنید
  • زمینه هایی را که نیاز به بهبود دارند اولویت بندی کنید
  • اهداف استراتژیک خود را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید که به راحتی قابل اجرا هستند
  • به فرآیند متعهد شوید

به عنوان مثال، اگر اولویت استراتژیک شما بهبود کارایی عملیات است، می توانید با نظارت و تجزیه و تحلیل فرآیندهای موجود شروع به کار کنید.

هنگامی که حیاتی ترین زمینه ها را برای بهبود شناسایی و اولویت بندی کردید، مثلاً جریان اطلاعات، یک برنامه عملی برای از بین بردن موانعی که ممکن است بر سر راه تبادل اطلاعات باشد ایجاد کنید.

این ممکن است به معنای ایجاد تغییراتی در ساختار سازمانی یا اجرای فناوری جدید باشد که به بهبود هماهنگی و ارتباط بین مشاغل مختلف و عملکردهای پشتیبانی کمک می کند.

نتیجه

خواندن این پست تنها اولین قدم برای درک و استفاده از فرصت های بی پایانی است که با نوآوری دارید.

اگرچه برخی از سازمان‌ها می‌خواهند بر روی فناوری‌های مخرب سرد و مدل‌های کسب‌وکار تحول‌آفرین تمرکز کنند، حتی اساسی‌ترین نوآوری‌ها نیز از پیشرفت‌های کوچک مداوم ناشی می‌شوند. بنابراین، حتی اگر فقط بر روی بهبود کسب و کار اصلی خود تمرکز کنید، هنوز هم می توانید تأثیر بگذارید.

اگر قبلاً در سفر نوآوری خود جلوتر هستید، به سرمایه گذاری در رشد و هدایت شیوه های نوآوری تکرارپذیر در سراسر شرکت خود ادامه دهید.

ما همچنین یک نسخه قابل دانلود از این پست ایجاد کرده ایم. هم اکنون می توانید راهنمای نهایی انواع مختلف نوآوری ها را با کلیک بر روی زیر دانلود کنید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *