تکنیک ها، فعالیت ها و مقالات خلاقانه حل مسئله را کاوش کنید.

اگر متوجه شدید که سازمان یا کسب‌وکار شما در رکود گیر کرده است، نمی‌تواند تکامل یابد یا با تغییرات صنعت یا انتظارات مشتری سازگار شود، ممکن است زمان آن رسیده باشد که رویکرد جدیدی را امتحان کنید. استفاده از تکنیک‌های نوآورانه می‌تواند به شما کمک کند تا راه‌حل‌های بهتری برای مشکلاتی که سازمان‌تان با آن مواجه است، ایجاد کنید. یکی از این رویکردها حل خلاقانه مسئله است، روشی که بر تفکر واگرا متمرکز است. در مورد این روش بیشتر بیاموزید و تکنیک‌ها، فعالیت‌ها و مقالات بیشتری را برای مطالعه خلاقانه در حل مسئله کشف کنید.
فرآیند حل مسئله خلاق

حل خلاقانه چیست؟

حل خلاقانه مسئله (CPS) روشی است که شما را به یافتن دیدگاه های جدید و ارائه راه حل های نوآورانه ترغیب می کند. تفکر متعارف با نگاهی متفاوت به مسئله مقابله می کند.

حل خلاقانه مسئله که در دهه 1940 توسط الکس آزبورن (بنیانگذار بنیاد آموزش خلاق ) تأسیس شد، اغلب یک ابزار ارزشمند در زرادخانه نوآوری شما است. در نیمه پایانی دهه 2010، این مدل به چهار مرحله تغییر کرد که می‌توان از آنها برای ایجاد راه‌حل‌های نوآورانه و مؤثر برای سازمان‌ها و کسب‌وکارها استفاده کرد.

اصول حل خلاقانه مسئله

  • تفکر واگرا و همگرا باید متعادل باشد – بدانید چه زمانی باید هر کدام را تمرین کنید
  • مسائل را به صورت سؤالات باز بیان کنید
  • قضاوت را به تعویق بیندازید یا به حالت تعلیق درآورید – بگذارید ایده ها جریان پیدا کنند
  • بر زبان «بله، و» به جای «نه، اما» تمرکز کنید
4 مرحله از فرآیند حل خلاقانه مسئله
  • شفاف سازی: چالش را بررسی کنید و داده ها را جمع آوری کنید
  • ایده پردازی: طوفان فکری و کشف ایده ها
  • توسعه: ارزیابی ایده ها و تدوین راه حل ها
  • پیاده سازی: یک برنامه عملی تهیه کنید

تکنیک ها و فعالیت های حل مسئله خلاق

تکنیک‌ها و فعالیت‌های زیادی وجود دارد که می‌توان از آن‌ها برای اعمال روش‌شناسی خلاقانه حل مسئله در چالش منحصر به فرد خود استفاده کرد. در اینجا چند تکنیک اساسی برای شروع وجود دارد:

1. سوالات قانع کننده بپرسید

چالش یا مشکل خود را به روش های مختلف بیان کنید. از «اگر» «چرا نه» و غیره استفاده کنید.

2. Context را کاوش کنید

چالش خود را با بررسی آن از زوایای مختلف و قرار دادن آن در زمینه درک کنید.

3. نقش ها را تغییر دهید

دیدگاه خود را تغییر دهید تا چالش یا راه‌حل‌های احتمالی را با دیدی جدید ببینید. به عنوان مثال، اگر مهندس هستید، یک “کلاه بازاریابی” به سر بگذارید.

4. استراحت کنید

گاهی لازم است از چالش دور شوید و به ذهن خود فرصت دهید تا در پس زمینه فکر کند.

5. ایده های زیادی ایجاد کنید

تا جایی که می توانید ایده یا افکار مرتبط با چالش ایجاد کنید. هیچ چیزی (حتی ایده هایی که در نگاه اول نادرست به نظر می رسند) را تا زمانی که فرآیند ایده پردازی را تمام کرده اید حذف نکنید.

6. با یک برنامه اقدام بصری دریافت کنید

یک برنامه اقدام با مراحل ساده و اساسی که باید برای اجرای ایده خود بردارید، تهیه کنید. آن را بصری کنید و این مراحل را به وظایف و الزامات پیچیده تر تقسیم کنید.

7. نمونه اولیه و راه حل های آزمایشی

یکی از اشتباهاتی که بسیاری از سازمان ها مرتکب می شوند این است که ایده های خود را قبل از اجرا به درستی آزمایش نمی کنند. برای نمونه سازی راه حل شناسایی شده خود وقت بگذارید. بازخورد واقعی از افرادی که در صورت امکان تحت تأثیر راه حل قرار می گیرند، دریافت کنید.

مقالات حل مسئله خلاق

آیا می خواهید در مورد حل خلاقانه مسئله بیشتر بدانید؟ این مقالات و کتاب ها از منابع برتر نوآوری هستند که می توانند کمک کنند.

1. نحوه تعریف مسئله تعیین می کند که آیا آن را حل می کنید یا خیر

این مقاله مروری بر کسب و کار هاروارد نشان می‌دهد که چگونه حافظه و نحوه تعریف یا توضیح یک مشکل می‌تواند به شما در یافتن راه‌حل مناسب کمک کند.

2. پشت هر پیشرفت یک سوال بهتر است

این راهنمای قابل دانلود چارچوبی برای پرسیدن سؤالات بهتر و قاب بندی مجدد مشکلات ارائه می دهد تا به راه حل بهتری منجر شود.

3. با داشتن یک رهبر خلاق، یک رئیس عالی باشید

خلاقیت از بالا شروع می شود. این مقاله به این موضوع می‌پردازد که چگونه رهبران می‌توانند در بازگشایی توانایی‌های خلاقانه تیم خود در حل مسئله بهتر شوند.

4. همیشه ایده دیگری وجود دارد

احساس می کنید ایده های جدیدتان تمام شده است؟ غیر ممکن! این مقاله توضیح می دهد که چرا همیشه ایده دیگری وجود دارد – و چگونه می توان آن را پیدا کرد.

5. کتاب راهنمای تفکر خلاق

این راهنمای گام به گام ابزارها و استراتژی‌های عملی را برای باز کردن قفل خلاقیت و توسعه مهارت‌های حل مسئله ارائه می‌دهد.

6. تفکر طراحی: راهنمای حل خلاقانه مسئله برای همه

این کتاب حل خلاقانه مسئله و تفکر طراحی را به روشی آسان برای درک و پیاده سازی پوشش می دهد. از این چارچوب ها برای حل چالش ها یا مشکلات سازمانی استفاده کنید.

الگوهای حل مسئله خلاق نیز می توانند برای بخش «انجام» حل خلاق مفید باشند. خود را به چالش بکشید تا فراتر از خواندن و حل مسئله واقعی بروید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *